چرا باید قند و شکر را کم مصرف کنیم؟

چرا باید قند و شکر را کم مصرف کنیم؟

دلایل علمی زیادی وجود دارد که اثرات مضر مصرف زیاد قند و شکر را بر سلامت انسان نشان می‌ دهد. بسیاری از این شواهد، علمی و اثبات شده هستند و تردیدی درباره آن ها وجود ندارد.

موارد زیر فهرستی از اثرات ناخوشایند مصرف زیاد این دو ماده مضر، بر سلامت‌ است:

* دستگاه ایمنی بدن را تضعیف می ‌کنند، در نتیجه دفاع بدن را در مقابل میکروب ها و عوامل بیماری زا کاهش می‌ دهند.
* خطر بیماری قلبی را افزایش می ‌دهند.
* تری‌ گلیسریدخون را بالا می ‌برند.
* کلسترول بدخون (LDL) و کل کلسترول را افزایش می ‌دهند.
* کلسترول خوبخون (HDL) را پایین می ‌آورند.
* در جذب کلسیمو منیزیم تداخل ایجاد می ‌کنند.
* در ایجاد استئوپروز (پوکی استخوان) نقش دارند.
* قند خونرا بالا می ‌برند، در نتیجه در ابتلا به دیابتموثرند.
* باعث ابتلا به چاقی ‌شوند.
* موجب پوسیدگی دندان هامی شوند.
* بیماری ‌های لثهرا بدتر می ‌کنند.
* ترشح اسید معده را افزایش می دهند.
* خطر بیماری‌ های التهابی روده را افزایش می دهند.
* با کمبود مسدر بدن ارتباط دارند.
* احتمال چسبندگی پلاکت ‌های خون به یکدیگر را بالا می ‌برند.
* با احتمال افزایش فشار خون، ارتباط جدی دارند.
* بر کار کلیه‌ هاتاثیر نامطلوبی دارند، در نتیجه باعث باقی‌ ماندن مایعات اضافی (ادم) در بدن می ‌شوند.
* از علل ایجاد آلرژی غذایی هستند.
* سرعت تشکیل رادیکال‌ های آزاد در خون را افزایش می دهند.
* میزان چربی کبد را افزایش می دهند.
* با حالاتی مثل افسردگی، سردرد(میگرنی)، اضطراب، اختلال تمرکز و بیش فعالی، خصوصا در کودکانارتباط دارند و مقدار آدرنالین خون کودکان (مرتبط با اضطراب) را بالا می ‌برند.
* حملات افت قند خون را موجب می ‌شوند.
* غذای اصلی سلول ‌های سرطانی در بدن هستند.

هر کدام از موارد بالا، حاصل سال‌ ها تحقیقات پزشکی گوناگون است که قصد دارند باعث تغییر رفتار هر کدام از ما، برای حفظ سلامت ‌مان شوند.

حذف کردن قند و شکر از کنار چای، قدم کوچکی نیست، بلکه حرکتی بزرگ و رفتاری حاکی از شخصیت است که دستاورد تمام این پژوهش‌ ها را به بار می ‌نشاند. موافق نیستید؟
آمار نشان می ‌دهد که سرانه مصرف‌ قند و شکر در کشور ما نسبت به وضعیت جهانی، بسیار بالاست، به طوری که برآورد می ‌شود هر ایرانی به طور متوسط سالانه مقدار 29 تا 30 کیلوگرم قند و شکر مصرف می‌ کند که از میانگین جهانی که حدود 19 تا 20 کیلوگرم است، به مراتب بیشتر می ‌باشد.
میزان مطلوب مصرف قند و شکر طبق مطالعات سازمان جهانی بهداشت، حداقل باید به کمتر از 15 کیلوگرم در سال(42 گرم در روز در کل مواد غذایی مصرفی) برسد تا قند و شکر، حداکثر 10 درصد از کل انرژی دریافتی فرد را تامین نماید و به علاوه، خطر بیماری‌ های دندان را به پایین ‌ترین حد برساند.
هر حبه قند، حدودا 4 تا 5 گرم وزن دارد.
اگر هر ایرانی به طور متوسط روزی 3 استکان چای در تمام ایام سال بنوشد و هر کدام را با 2 حبه قند میل کند، فقط و فقط حذف کردن این حبه قندها از کنار چای، باعث کاهش تقریبا 11 کیلوگرم مصرف سرانه قند در سال می ‌شود و مصرف سرانه هر ایرانی را به راحتی به میانگین جهانی می ‌رساند.
نوشیدن چای تلخ و بدون استفاده از قند یا شکر، فرهنگی است که سال‌ هاست در کشورهای پیشرفته، ترویج می ‌شود.
طبیعی است که ما ایرانی‌ ها دوست داریم کام ‌مان شیرین باشد و هنوز عادت نکرده‌ایم که تلخی چای را تحمل کنیم. اما واقعیت این است که شروع نوشیدن چای تلخ، به مراتب سخت ‌تر از ادامه دادن آن است و اگر دو سه روز اول را تحمل کنیم، روزهای بعد نوشیدن آن به مراتب راحت‌ تر خواهد شد.

خوب! با توجه به این توضیحات، فکر نمی ‌کنید از همین امروز باید شروع کرد؟
منبع:سایت تبیان

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید