نویسنده: جمشید خدادادی
1. آلرژی
به حالتهایی گفته میشود که بدن انسان از حالت عادی خارج و دچار کسالت و ناراحتی میشود؛ حالتهایی نظیر التهاب مخاط بینی، ریزش آب از بینی و چشم، خارش چشم و کام دهان، عطسههای زیاد و سرفه.
آلرژی از نظر علم طب:
علم طب آلرژی را به عواملی از قبیل، گرده گل، گرد و خاک، مواد شوینده، هوای آلوده و…نسبت میدهد. برای کنترل انواع آلرژی نیز از انواع آنتی هیستامین و راکسن استفاده میشود.
علت آلرژی از نظر طب قرآنی:
اگر روابطی فیزیکی و شیمیایی را که بر بدن انسان حاکم است مورد بررسی قرار دهیم، علت آلرژی مشخص خواهد شد.
1. هر موجودی را که خداوند آفریده است، مجهز به سیستم جذب و دفع است. اگر این مسأله رعایت نشود، آن موجود دچار انواع آلرژی خواهد شد؛
2. هر موجودی اگر بر مبنای فطرت الهی خویش تغذیه نکند، دچار آلرژی میشود. خارج شدن از فطرت برابر با انواع بیماریها و کسالت است؛
3. مواد غذایی، بعد از مصرف مراحل هضم را طی میکنند؛ سپس وارد خون و در نهایت وارد کبد میشوند تا انواع آنزیمهای مورد نیاز بدن ساخته شوند. بعد از این مرحله، مواد غذایی از کبد، خارج و وارد مویرگها میشوند تا برای تغذیه سلولها مورد استفاده قرار گیرند؛
4. فاصله هر سلول تا مویرگ حدود 25 تا 50 میکرون است که طبق قانون اُسمُزی، سلولها به نام مواد غذایی ترشح شده از مویرگها واکنش نشان میدهند و ماده ای به نام هیستامین ترشح میکنند؛
5. هیستامین ترشح شده توسط سلول، وارد سیستم گردش خون میشود و در تمام بدن جریان پیدا میکند. همین امر موجب ایجاد انواع آلرژیها میگردد.
روش طب قرآنی در این زمینه:
طب قرآنی ساده ترین و مؤثرترین روش را بیان میکند که کاملاً علمی و منطقی است. این روش عبارت است از:
1. اگر به فرموده ی خداوند متعال، انسان به فطرت الهی خویش بازگردد و بر مبنای فطرت تغذیه کند و از مواد غذایی ممنوع یا هیستامین زا استفاده نکند، هرگر دچار بیماری آلرژی نخواهد شد؛
2. رعایت آداب غذا خوردن و استفاده از غذاهای سالم و مفید هر گونه آلرژی و بیماری را از انسان دور میکند؛
3. برای از بین رفتن هر گونه آلرژی و کسالت هر لقمه غذا را دو برابر دندانهایتان بجوید و نیم ساعت قبل و دو نیم ساعت بعد از غذا یک لیوان آب خنک در سه جرعه میل کنید؛
4. روزانه 2 تا 3 لیوان شربت عسل و لیمو ترش تازه و یخ را به مرور میل نکتار سیب را به مرور میل کنید؛
5. نکتار سیب بهترین آنتی هیستامین طبیعی است. روزانه 2 تا 3 تا لیوان نکتار سیب را به مرور میل کنید؛
6. این بیماران بهتر است که بیشتر از غذاهای گیاهی استفاده کنند و سیب و عسل را هر روز به طور مرتب میل کنند؛
7. روزانه به طور منظم نرمش و ورزش و فعالیتهای فیزیکی انجام دهید.
علت آلرژیهای فصلی:
برای بیان علت آلرژیهای فصلی ابتدا لازم است تا مزاج فصلها را به اختصار توضیح دهیم.
بهار، فصلی است معتدل که در آن رطوبت و دما نیز معتدل است. در این فصل، بیماریهای آلرژی بیشتر میشود. تابستان، فصلی است گرم و خشک که گرما رطوبت را از بین میبرد. در این فصل بیماریهای عفونی و مسمومیتهای گوارشی بیشتر میشود. پاییز، فصلی است سرد و خشک. در این فصل بیماریهای روحی و روانی افزایش مییابد و بالاخره زمستان، فصلی است سرد و تر که در این فصل بیماریهای استخوانی و…بیشتر میشود.
در مجموع سه مزاج وجود دارد که اگر با هم هماهنگی داشته باشند، معمولاً بیماری به وجود نمی آید. این سه مزاج یا طبیعت عبارتند از:
1. مزاج یا طبیعت شخص؛
2. مزاج یا طبیعت غذاها؛
3. مزاج یا طبیعت فصل. کسانی که میخواهند از کلیه بیماریها، از جمله آلرژیها، پیشگیری کنند، بهتر است این سه مزاج را با هم هماهنگ نمایند.
هماهنگی مزاجها این گونه محقق میشود که در هر فصل از مواد غذایی همان فصل استفاده شود. با استفاده از فریزر و غذاهای یخ زده، متأسفانه اکثر مردم این تعادل را به هم میزنند. مردم غذاهای زمستانی را در بهار و غذاهای بهار را در زمستان استفاده میکنند و همین موضوع موجب آلرژیهای فصلی میشود.
روش طب قرآنی برای آلرژیهای فصلی:
متأسفانه در علم پزشکی ادعا میشود که بروز آلرژی به خاطر گرده افشانی گلها و گیاهان است. در حالی که چنین استدلالی درست نیست و گرده افشانی ربطی به آلرژی ندارد. طب قرآنی برای پیشگیری و بهبود آلرژیهای فصلی روشهای زیر را توصیه میکند:
1. بهترین و مؤثرترین روش برای بهبودی انواع آلرژیها استفاده نکردن از غذاهای ممنوع و مضر است؛
2. رعایت آداب غذا خوردن سیستم گوارش را تنظیم و انواع آلرژیها را از بین میبرد؛
3. خوب جویدن و استفاده از آب خنک و گوارا ( نیم ساعت قبل و دو و نیم ساعت بعد از غذا) برای تسریع در بهبودی مؤثر است؛
4. نرمش و ورزش و فعالیتهای فیزیکی روزانه از عوامل مهم از بین بردن آلرژیهای فصلی است و به کار کرد سیستم گوارش نیز کمک میکند؛
5. عصبی نشدن و نداشتن یبوست مزاج نیز در بهبودی سریع آلرژیهای فصلی بسیار مؤثر است.
منبع مقاله :
خدادادی، جمشید، (1391)، خلاصهی عسل درمانی، تهران: مؤسسه نشر شهر، چاپ اول