«محبوب تر شدن» یک نیاز ذاتی و درونی است که از کودکی در انسان ها شکل می گیرد. برآورده نشدن این نیاز، عواقب بسیار وخیم روانی به دنبال دارد. بهتر است در جست و جوی راه هایی برای محبوب تر شدن باشیم. این طور نیست؟
1-دیگران را با کاستی هایشان بپذیرید. این که به دنبال دوستان کامل باشید، تقریباً هیچ گاه میسر نمی شود. دیگران نیز مثل شما ناقص هستند و اخلاق و رفتارهای ناپسندی نیز دارند. پس همان گونه که هستند به آنان احترام بگذارید.
2-سرزنش کردن مداوم بقیه، آنها را از شما خواهد رنجاند. غیر از یک تذکر دوستانه، مصلحت آمیز و مقطعی، بقیه حرف هایی که لحن شماتت آمیز داشته باشد، منجر به ایجاد فاصله بین شما و دیگران خواهد شد.
3-مسلماً حفظ احترام دیگران، منجر به ایجاد احترام متقابل خواهد شد. نمی توانید کسی را در جمع خُرد کنید و بعد توقع داشته باشید که او حقیقتاً شما را دوست داشته باشد.
4-آداب مخالفت کردن را بیاموزید. بلند کردن صدا، بهره بردن از ادبیات تحقیرآمیز و صحبت کردن با تحکّم، راه مناسبی برای رد کردن ایده های دیگران نیست. «عزیزم، من طوری دیگر فکر می کنم». را امتحان کنید.
5-گوش کردن، هنوز هم معجزه آساترین راه محبوب شدن است. به دیگران گوش بدهید و به آنها بفهمانید که حرف هایشان برایتان مهم است و به دقت در حال شنیدن هستید.
6-صداقت، برگ برنده در فرایند محبوب شدن است. واقعا روراست بودن با دیگران، تاثیری بسیار عمیق تر از آنچه فکرش را بکنید، در پی خواهد داشت.
7-تلخ زبانی مطلقاً ممنوع! واقعاً اگر می خواهید که حرف تان دیگران را بیازارد، یا آن را مطرح نکنید یا لحن و محتوایش را تغییر دهید.
8-در کلیه رفتارهای اجتماعی، خودتان را جای دیگران بگذارید؛ آنچنان که دوست دارید با شما برخورد شود، با سایرین تعامل کنید.
9-نفرت انگیز ترین چیز دنیا، احتمالاً «نصیحت کردن» است. وقتی دیگران را نصیحت می کنید، یعنی این که خود را داناتر از وی فرض کرده اید. به جای نصیحت، پیشنهاد کنید. «از من می شنوی…» آغاز خوبی برای حرف هایی است که فکر می کنید حتماً باید به دوست تان بگویید.
10-با دیگران در رنج هایشان همدلی کنید. همدردی کردن کاری غیرممکن است، چون همه دردها منحصر به فردند! اما همدلی کردن با مشکلات بقیه، هم ممکن است و هم محبت را افزایش می دهد. صادقانه به آنها بگویید به خاطر گرفتاری شان متاسفید و البته متاسف هم باشید!
منبع:نشریه راه موفقیت، شماره 17.