اگر هیچ گاه مواد قندی مصرف نمی کردیم، بسیار تندرست تر از اکنون بودیم، زیرا:
بدن نیازی به دریافت آنها ندارد.
مواد قندی اشتها را برای خوردن غذای مناسب کور می کنند.
مواد قندی میل ولع به غذا را در زمان نامناسب زیاد می کنند.
وزن بدن را افزایش می دهند.
احتمال لخته شدن خون را بیشتر می کنند (که برای سرخرگ ها به ویژه عروق قلب و مغز خطرناک است).
مصرف زیاد مواد قندی خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد.
اما قطع کامل مواد قندی امکان پذیر نیست
این درست است که بسیاری از غذاها حاوی مواد قندی هستند و قطع کامل مواد قندی میسر نیست، اما به هر حال بهتر است مصرف مواد قندی را به حداقل برسانید.
حداکثر مقدار توصیه شده مواد قندی
چقدر مواد قندی باید مصرف کنیم؟ فردی که روزانه 2000 کیلو کالری انرژی دریافت می کند، نباید بیش از 40 گرم در روز از مواد قندی (نظیر قند، شکر، شیرینی جات و دیگر مواد حاوی قندهای ساده) استفاده نماید. البته مصرف غلات کامل شامل این توصیه نیست.
چگونه مواد قندی کمتری بخوریم؟
توصیه های زیر برای کاهش مصرف مواد قندی مفید است:
آب بیشتری بنوشید و نوشیدنی (نوشابه، شربت و…) کمتری مصرف کنید.
در صورت تمایل از نوشیدنی های رژیمی استفاده کنید.
شیرینی جات، شکلات و بیسگویت کمتر و میوه تازه بیشتر بخورید.
مصرف چای را کاهش دهید یا با آن مواد قندی کمتری مصرف کنید.
منبع: نشریه دنیای تغذیه- ش96