حقایق تغذیه‌ایِ مرغ

حقایق تغذیه‌ایِ مرغ

مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
منبع:راسخون

مرغ در میان تمام محصولات گوشتی احتمالاً محبوب‌ترین آنهاست. برخی حقایق جالب در مورد مرغ در مقاله‌ی زیر آورده شده است. آن را بخوانید تا اطلاعات بیشتری بدست آورید.
مرغ احتمالاً دوست داشتنی‌ترین و پرمصرف‌ترین فراورده غذایی غیرگیاهی است. این پرنده احتمالاً در قرنهای نخستین اهلی شده است یعنی پس از آنکه انسان کوچ نشین شروع به سکونت در یک مکان کرده، و حیوانات را جهت منافع خود اهلی ساخت.

حقایق جالب

• این پرنده از نسل مرغ جنگلی قرمز (Red Junglefowl) دو رگه است. مرغ‌های جنگلی خاکستری در واقع پیش از مرغ جنگلی قرمز اهلی شدند. فکر اهلی کردن مرغ جنگلی از شمال هند سرچشمه گرفته است.
• در واقع می‌توان یک مرغ خام منجمد را به مدت زمان حدود ۲ سال نگهداری کرد. اگر چه این نوع ذخیره‌سازی امکان‌پذیر است و طعم و یا عطر آن را تغییر نمی‌دهد، اما توصیه می‌شود مرغی که به مدت طولانی این چنینی ذخیره شده‌ است را مصرف ننمایید.
• آیا در مورد ماشین‌های جوجه کشی که در مرغ‌داری‌ها استفاده می‌شوند، چیزی شنیده‌اید؟ خوب، نمونه اولیه‌ی آن حدود ۴۰۰۰ سال پیش در مصر دیده شد، که می‌توانست ۱۰۰۰۰ جوجه را در خود جای دهد.
• به کارگر مرغداری که جوجه‌های نر و ماده را جدا می‌سازد sexer گویند که می‌تواند ۱۰۰۰ جوجه را در هر ساعت تقریباً با ۱۰۰% دقت، تفکیک جنسی کند.
• مرغ نه تنها محبوب بوده، بلکه جزء رژیم غذایی اصلی بسیاری از مردم نیز به شمار می‌رود. بیش از ۸۰ پوند (۲۸۷ر۳۶ کیلوگرم) گوشت این پرنده، هر ساله توسط یک آمریکایی بالغ مصرف می‌شود.
حقایق تغذیه‌ایِ مرغ

حقایق تغذیه‌ای

• اگر به سلامت و رژیم غذایی خود اهمیت می‌دهید، پس این چیزی است که قطعاً بایستی بدانید. یک وعده غذایی متوسط از گوشت مرغ پخته شده، به وزن حدود ۴ اونس (۳۸۰ر۱۱۳ گرم)، حاوی ۳۳۷ کالری است. چنانچه آن را سرخ نمایید، آنگاه میزان کالری آن تقریباً دو برابر خواهد شد.
• بدن انسان می‌تواند حدود ۳۰ ماد‌ه‌ی غذایی متفاوت را تنها از ۱۰۰ گرم مرغ بدست آورد.
• همانطور که ارزش غذایی مرغ بسیار بالا است، به همان نسبت میزان انرژی آن نیز زیاد است. ۱۰۰ گرم از گوشت مرغ، حاوی حدوداً ۹۱۶ کیلوژول انرژی است.
• به طور متوسط در یک وعده گوشت مرغ ۱۲۰ کالری وجود دارد. به نظر می‌رسد برای یک پُرس میزان کمی باشد، اما هنگامی که یک وعده غذایی کامل مصرف کنیم، به رقمی بزرگ می‌رسد. گفته می‌شود که داشتن یک حس چشایی خوب و یک اشتهای عالی، نه تنها یک مزیت به شمار نمی‌رود، بلکه می‌تواند یک عیب نیز به حساب آید.

حقایقی از مرغ سرخ شده

• خواص تغذیه‌ای مرغ سرخ شده؟ خوب، در هر وعده حدود ۹۰۰ کالری، که حاوی حدود ۵۰ گرم چربی، ۲۰۰ میلی گرم کلسترول، کربوهیدرات‌ها، روغن‌ها، و پروتئین است را شامل می‌شود. آه، میزان بسیار زیادی است! از خوردن آن در شب بپرهیزید، و چنانچه این کار را کردید، روز بعد ورزش نمایید.
• بیش از نیمی از غذاهای سفارش داده شده در زنجیره‌های فست فود، هتل‌ها، متل‌ها، و رستوران‌ها صورتهایی از مرغ سرخ شده می‌باشند.
• آیا مرغ سرخ شده از ایالات متحده سرچشمه گرفته است؟ پاسخ «بله و خیر» می‌باشد. مرغ سرخ شده که امروزه می‌خوریم از ایالات متحده سرچشمه گرفته است، اما مفهوم سرخ کردن این گوشت از اروپا در قرون وسطی سرچشمه گرفته است.

حقایقی از سوپ مرغ

• همه از یک کاسه سوپ مرغ به هنگام ابتلا به آنفلونزا لذت می‌برند. به همین دلیل، بیش از نیمی از درآمد حاصل از سوپ مرغ تهیه شده در ایالات متحده آمریکا در طول فصل سرماخوردگی و آنفولانزا بدست می‌آید.
• مرغ‌هایی که به منظور تهیه‌ی فراورده‌های سوپی مورد استفاده قرار می‌گیرند، را «مرغ خورشتی (stewing hens)» گویند.
در مورد مرغ چندین حقیقت دیگر وجود دارد که از آنها بی‌خبریم. به عنوان مثال، در زمانهای قدیم، خوراک بلان مانژ (Blancmange) با مرغ، گوشت و شکر تهیه می‌شد.

مطالب مشابه