دهکده ی دمنوش ها

دهکده ی دمنوش ها

1- دم کرده گل گاو زبان و لیمو عمانی
گل گاو زبان: 3 قاشق غذا خوری
لیمو عمانی: 2 عدد
عسل: یک قاشق مرباخوری در هر لیوان
آب جوش: 4 لیوان
طرز تهیه:
لیمو عمانی ها را سوراخ یا از وسط نصف کنید و به همراه گل گاو زبان و مقداری آب جوش در یک قوری چینی بریزید و به مدت 30 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید و اجازه دهید تا دم بکشد، سپس در یک لیوان یا فنجان بزرگ ریخته و عسل را به آن بیفزایید و آن را هم بزنید تا عسل کاملاً حل شود، آن گاه به آرامی آن را میل کنید.
این نوشیدنی آرام بخش و برای پایین آوردن فشار خون و نیز رفع ناراحتی پروستات بسیار مفید است.

2- دم کرده سیب و دارچین
سیب رسیده متوسط: 2 عدد
چوب دارچین خرد شده: 1 قاشق غذا خوری
هل سبز خردشده: 5 عدد
عسل: 2 قاشق مرباخوری برای هر لیوان
آب جوش: 4 لیوان
طرز تهیه:
سیب ها را درشت رنده کنید و به همراه دارچین و هل سبز خرد شده و مقداری آب جوش در یک قوری چینی ریخته، به مدت 30 دقیقه روی حرارت ملایم دم کنید، سپس در یک لیوان یا فنجان بزرگ ریخته، عسل را به آن افزوده، هم بزنید تا عسل کاملاً حل شود، بعد به آرامی آن را میل کنید.
این دم کرده، عطر و طعم بسیار خوبی دارد و برای رفع خستگی بسیار مؤثر است.

3- دم کرده پونه کوهی و آویشن شیرازی
پونه کوهی: 1 قاشق غذا خوری
آویشن شیرازی: 1 قاشق غذا خوری
عسل: 2 قاشق مرباخوری در هر لیوان
آب جوش: 3 لیوان
طرز تهیه:
پونه و آویشن را در آب شسته به همراه مقداری آب جوش در یک قوری چینی ریخته، آن را به مدت 30 دقیقه روی حرارت ملایم دم کنید، سپس در یک لیوان یا فنجان بزرگ ریخته، عسل را نیز به آن بیفزایید و آن را هم بزنید تا عسل کاملاً حل شود.
این نوشیدنی ضد عفونت و برای سرما خوردگی و دردهای دوران قاعدگی خانم ها بسیار مفید است. نوشیدن آن در فصل پاییز و زمستان توصیه می شود.

4- دم کرده نعناع تازه
نعناع تازه: 10 تا 15 شاخه
عسل: 2 قاشق مرباخوری در هر لیوان
آب جوش: 4 لیوان
طرز تهیه:
نعناع را تمیز بشویید و آن را خرد کرده، همراه با مقداری آب جوش در یک قوری چینی بریزید. و به مدت 30 دقیقه آن را روی حرارت ملایم دم کنید، سپس در یک لیوان یا فنجان بزرگ ریخته، عسل را به آن بیفزایید و هم بزنید تا عسل کاملاً حل شود آن گاه آن را میل نمایید.
این نوشیدنی بسیار معطر و برای هضم غذا، رفع نفخ معده، آرامش سیستم گوارش و پیشگیری از سرما خوردگی بسیار مفید است.
منبع مقاله: فصلنامه طبیب سبز، شماره 3.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید