نارنگی ؛ ضدعفونی کننده طبیعی

نارنگی ؛ ضدعفونی کننده طبیعی

نویسنده: گلناز میکائیلیان

 

نارنگی از خانواده پرتقال است. معمولاً پوست دانه دانه دارد و اندازه آن هم کوچک تر از پرتقال است. این میوه در ابتدا بومی جنوبی ترین بخش آسیا بود، اما به تدریج در نواحی مدیترانه هم کشت شد. خواص غذایی این میوه آبدار فراوان است. بنابراین به دلیل طعم تند سیتریک موجود در نارنگی برای مزه دار کردن انواع غذاها و چاشنی ها استفاده می شود. به علاوه، این میوه دارای روغنی ویژه است که در درمان بسیاری از بیماری ها کارساز است. شما می توانید به طرق مختلف از خواص فوق العاده نارنگی بهره مند شوید. اغلب افراد آن را به صورت خاک در انواع غذاها، دسرها، سالادها و آب میوه ها مصرف می کنند. با مصرف نارنگی نیاز بدن به فیبرهای خوراکی، پتاسیم، اسید فولیک، فلاونوئیدها و کاروتن ها را تأمین می کنید.

نارنگی و حفظ سلامتی

– ضد عفونی کننده طبیعی
مصرف این میوه، بدن را در برابر یکی از خطرناک ترین باکتری ها که “استافیلوکوکوس آرئوس” نام دارد محافظت می کند. این باکتری باعث انتشار عفونت شدید در بدن می شود. روغن ویژه ای که در نارنگی وجود دارد به شدت با این باکتری مقابله کرده و به پاکسازی خون می پردازد. این روغن برای درمان زخم های باز موضعی هم سودمند است.
– برطرف کننده اسپاسم و درد بدن
وجود اسپاسم در بدن، بر عضلات، سیستم عصبی، دستگاه های گوارش و تنفسی تأثیر می گذارد. این میوه دارای مواد آرام کننده اعصاب و اسپاسم است.

ارزش غذایی نارنگی

هر 195 گرم نارنگی (1 فنجان) حاوی مواد مغذی زیر است:
ترکیبات اصلی
– خاکستر: 0/7 گرم
– آب: 166 گرم
– پروتئین: 1/6 گرم

کالری ها

– کالری مشتق از پروتئین: 5/3
– کالری مشتق از چربی: 5/1
– کالری مشتق از کربوهیدرات:‌93
– کالری: 103

کربوهیدرات ها

– قند: 20/6 گرم
– فیبر خوراکی: 3/5 گرم
– کربوهیدرات کل: 26

چربی ها و اسیدهای چرب

– چربی چند قطبی اشباع نشده: 0/1 گرم
– چربی تک قطبی اشباع شده: 0/1 گرم
– چربی اشباع شده: 0/1 گرم
– چربی کل: 0/6 گرم
– اسید چرب امگا 6 کل: 93/6 میلی گرم
– اسید چرب امگا 3: 35/1 میلی گرم

ویتامین ها

– بتاین: 0/2 میلی گرم
– کلاین: 19/9 میلی گرم
– فولات: 31/2 میکروگرم
– ویتامین B6: 0/2میلی گرم
– نیاسین: 0/7 میلی گرم
– ویتامین E: 0/4 میلی گرم
– ویتامین C: 52/1 میلی گرم
– ویتامین A: 1326 آی یو (ویتامین A فعالی که، از 6 میکروگرم بتا کاروتن در شرایط خاصی تشکیل شده باشد.)

کانی ها

– سلنیم: 0/2 میکروگرم
– منگنز: 0/1 میلی گرم
– مس: 0/1 میلی گرم
– روی: 0/1 میلی گرم
– پتاسیم: 324 میلی گرم
– فسفر: 39 میلی گرم
– منیزیم: 23/4 میلی گرم
– آهن: 0/3 میلی گرم
– کلسیم: 72/2 میلی گرم
– وجود خواص “سایتوفیلاکتیک” در نارنگی
این خاصیت نارنگی سبب می شود تقسیم سلولی بیشتر شده و سلول های جدید تولید شود. این کار باعث می شود بافت های فرسوده خارجی اعضای بدن نیز بازسازی شوند.
– تصفیه کننده خون
نارنگی پالاینده و تصفیه کننده فوق العاده برای خون محسوب می شود و تمامی مواد سمی و مضر مثل نمک و آب اضافه، اسید اوریک و آلاینده های بدن را دفع می کند. با مصرف این میوه، ظرفیت بدن برای حفظ اکسیژن در گلبول های قرمز افزایش یافته و خون تصفیه می شود.
– بخش اعصاب و کاهش دهنده تب
این ماده مغذی تمامی عوامل تورم زا و بیش فعالی را در بدن بهبود می بخشد و می توانید به عنوان داروی مسکن طبیعی از آن استفاده و با تمامی واکنش های حساسیت زا، فشارهای روانی، اضطراب، تشنج، مسمومیت و تب مقابله کنید. نارنگی همچنین، دارای خواص ویژه ای است که فرد عصبانی و افسرده را آرام می کند.
– اشتهاآور
این میوه ترشح مایعاتی را که به هضم غذا کمک می کند، افزایش می دهد و با حفظ میزان متناسب اسید و صفرا در معده در درمان تمامی ناراحتی ها و بیماری های گوارشی مؤثر است.

– روغن ویژه موجود در نارنگی با جذب مواد غذایی و افزایش متابولیسم، عملکرد بدن را بهبود می بخشد.
– با افزایش تولید هورمون و آنزیم ها به رشد بدن کمک کرده، و مواد زاید را از بدن دفع می کند.
– با متعادل کردن سیستم عصبی، به فرد کمک می کند که همیشه فعال و سر زنده باشد. همچنین، با تقویت سیستم ایمنی از ورود انواع عفونت ها به بدن جلوگیری می کند.
نارنگی در درمان بیماری های ذیل هم مفید است:
– چاقی
– برونشیت
– ذات الریه
– ورم مفاصل
– رماتیسم
– آسم
– زکام
– فشار خون بالا
– انواع بیماری های پوستی
منبع: نشریه دانشمند، شماره 581..

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید