انگور

انگور

درخت انگور که درخت مو نيز ناميده مي شود، درخچه يي است که از ديوار و درختان مجاور بالا مي رود. ساقه ي آن گره دار است. برگ هاي انگور داراي پنج لوب دندانه دار و به رنگ سبز تيره هستند. گل هاي آن کوچک، متراکم و به صورت خوشه ظاهر مي شود. ميوه ي درخت انگور، گوشت دار، شيرين و به رنگ هاي مختلف است.

ترکيبات شيميايي:

کليه قسمت هاي انگور، قابل استفاده دارويي است. بنابراين هر قسمت را جداگانه بررسي مي کنيم:
1) برگ مو داراي ساکارز، لوولز، مواد نشاسته يي و تعدادي اسيدهاي آلي است.
2) دم خوشه ي انگور داراي تانن، مواد رزيني، تارتارات پتاسيم و اسيدهاي آلي است.
3) غوره، ميوه ي سبز رنگ و نارس انگور است که طعم ترشي دارد. غوره داراي اسيدهاي آلي مانند اگزاليک، گلوکوليک ماليک، فرميک، سوکسينيک و قند است.
4) انگور رسيده: در صد گرم حبه ي انگور، مواد زير موجود است:
آب 75 گرم
پروتئين 3/1 گرم
مواد قندي 20 گرم
کلسيم 12 ميلي گرم
فسفر 4 ميلي گرم
آهن 4 ميلي گرم
سديم 3 ميلي گرم
پتاسيم 175 ميلي گرم
ويتامينA: گرم 100
ويتامينB1: ميلي گرم0/5
ويتامينB2: ميلي گرم0/3
ويتامينB3: ميلي گرم3
ويتامينC: ميلي گرم4
5) پوست انگور داراي تانن، تارتارات پتاسيم، اسيدهاي آزاد و مواد معدني است.
6) روغن هسته ي انگور: در هسته ي انگور، مقداري روغن و تانن موجود است. اين روغن، رنگ زرد مايل به سبز دارد و فاقد بو و داراي طعمي مطبوع است. روغن هسته ي انگور داراي تري گليسيريد، اسيد اولئيک، اسيد پالمتيک، اسيد لينولئيک، اسيد استئاريک و اسيد آراشيک است.

خواص درماني ميوه ي انگور:

انگور بر طبق طب قديم ايران، گرم و تر است.
اخلاط بدن را متعادل مي کند.
بسيار مقوي و مغذي است.
خون را تصفيه مي کند.
سينه و ريه را صاف و تميز مي کند.
برطرف کننده ي يبوست است.
انگور براي درمان ورم معده و روده مفيد است.
براي درمان اسهال خوني، از انگور استفاده مي شود.
براي درمان نقرس بسيار مفيد است.
رژيم آب انگور براي مبتلايان به سل ريوي و بواسير نيز مفيد است.
براي تقويت و طراوت پوست و همچنين روشن کردن رنگ آن، آب انگور تازه را با يک تکه پنبه، به صورت بماليد و پس از ده دقيه با آب نيم گرم محتوي کمي جوش شيرين بشوييد.

زياده روي در مصرف آب انگور بطور مداوم، ايجاد سنگ کليه مي کند.

خواص طبي روغن هسته ي انگور:

روغن هسته ي انگور گرم کننده ي بدن و ضد يبوست است. از اين روغن براي نقاشي و تهيه ي صابون نيز استفاده مي شود.

خواص طبي هسته ي انگور:

هسته ي انگور از نظر طب قديم ايران، سرد و خشک است.
اسهال را برطرف مي کند.
گرد هسته ي انگور براي درمان سل مفيد است.
هسته ي انگور براي آنهايي که مثانه و کليه ي ضعيف دارند، مضر است.

خواص طبي پوست انگور:

پوست انگور از نظر طب قديم ايران، سرد و خشک است.
پوست انگور را خشک کرده و مي سوزانند. خاکستر بدست آمده را مي توان براي درمان بيشتر زخم ها استفاده کرد.

خواص طبي غوره:

غوره از نظر طب قديم ايران، سرد و قابض است.
در درمان ورم مخاط دهان و نرمي لثه ها مؤثر است.
آب غوره براي درمان چاقي مفرط مفيد است.
آب غوره چون داراي تارتارات پتاسيم است، براي درمان سياتيک و رماتيسم حاد بسيار مفيد است.
در دفع زردي مؤثر است.
خوردن آب غوره، بلوغ دختران را جلو مي اندازد و قاعده را باز مي کند.
حرارت و صفراي بدن را دفع مي کند و روده ها را ضد عفوني مي کند.
آب غوره، تقويت کننده ي کبد است.
براي برطرف کردن ورم گلو، آب غوره قرقره کنيد.
ترشي آب غوره، درمان کننده ي پا درد و کمر درد است. براي معالجه مي توان به مدت ده روز آش آب غوره مصرف کرد. البته بايد از خوردن غذاهاي سنگين در اين مدت اجتناب کرد. غوره نيز معالج رماتيسم و سياتيک است.

خواص طبي برگ مو:

برگ مو قابض است.
دم کرده ي برگ هاي جوان مو، اسهال خوني را برطرف مي کند.
برگ مو، براي خونريزي ها مفيد است.
در رفع نقرس و زردي مؤثر است.
استفراغ را برطرف مي کند.
در رفع اختلالات گردش خون، مربوط به دوره ي بلوغ و يائسگي مؤثر است.
منبع: 7 روز زندگي- شماره 85

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید