انگور

انگور

درخت انگور که درخت مو نیز نامیده می شود، درخچه یی است که از دیوار و درختان مجاور بالا می رود. ساقه ی آن گره دار است. برگ های انگور دارای پنج لوب دندانه دار و به رنگ سبز تیره هستند. گل های آن کوچک، متراکم و به صورت خوشه ظاهر می شود. میوه ی درخت انگور، گوشت دار، شیرین و به رنگ های مختلف است.

ترکیبات شیمیایی:

کلیه قسمت های انگور، قابل استفاده دارویی است. بنابراین هر قسمت را جداگانه بررسی می کنیم:
1) برگ مو دارای ساکارز، لوولز، مواد نشاسته یی و تعدادی اسیدهای آلی است.
2) دم خوشه ی انگور دارای تانن، مواد رزینی، تارتارات پتاسیم و اسیدهای آلی است.
3) غوره، میوه ی سبز رنگ و نارس انگور است که طعم ترشی دارد. غوره دارای اسیدهای آلی مانند اگزالیک، گلوکولیک مالیک، فرمیک، سوکسینیک و قند است.
4) انگور رسیده: در صد گرم حبه ی انگور، مواد زیر موجود است:
آب 75 گرم
پروتئین 3/1 گرم
مواد قندی 20 گرم
کلسیم 12 میلی گرم
فسفر 4 میلی گرم
آهن 4 میلی گرم
سدیم 3 میلی گرم
پتاسیم 175 میلی گرم
ویتامینA: گرم 100
ویتامینB1: میلی گرم0/5
ویتامینB2: میلی گرم0/3
ویتامینB3: میلی گرم3
ویتامینC: میلی گرم4
5) پوست انگور دارای تانن، تارتارات پتاسیم، اسیدهای آزاد و مواد معدنی است.
6) روغن هسته ی انگور: در هسته ی انگور، مقداری روغن و تانن موجود است. این روغن، رنگ زرد مایل به سبز دارد و فاقد بو و دارای طعمی مطبوع است. روغن هسته ی انگور دارای تری گلیسیرید، اسید اولئیک، اسید پالمتیک، اسید لینولئیک، اسید استئاریک و اسید آراشیک است.

خواص درمانی میوه ی انگور:

انگور بر طبق طب قدیم ایران، گرم و تر است.
اخلاط بدن را متعادل می کند.
بسیار مقوی و مغذی است.
خون را تصفیه می کند.
سینه و ریه را صاف و تمیز می کند.
برطرف کننده ی یبوست است.
انگور برای درمان ورم معده و روده مفید است.
برای درمان اسهال خونی، از انگور استفاده می شود.
برای درمان نقرس بسیار مفید است.
رژیم آب انگور برای مبتلایان به سل ریوی و بواسیر نیز مفید است.
برای تقویت و طراوت پوست و همچنین روشن کردن رنگ آن، آب انگور تازه را با یک تکه پنبه، به صورت بمالید و پس از ده دقیه با آب نیم گرم محتوی کمی جوش شیرین بشویید.

زیاده روی در مصرف آب انگور بطور مداوم، ایجاد سنگ کلیه می کند.

خواص طبی روغن هسته ی انگور:

روغن هسته ی انگور گرم کننده ی بدن و ضد یبوست است. از این روغن برای نقاشی و تهیه ی صابون نیز استفاده می شود.

خواص طبی هسته ی انگور:

هسته ی انگور از نظر طب قدیم ایران، سرد و خشک است.
اسهال را برطرف می کند.
گرد هسته ی انگور برای درمان سل مفید است.
هسته ی انگور برای آنهایی که مثانه و کلیه ی ضعیف دارند، مضر است.

خواص طبی پوست انگور:

پوست انگور از نظر طب قدیم ایران، سرد و خشک است.
پوست انگور را خشک کرده و می سوزانند. خاکستر بدست آمده را می توان برای درمان بیشتر زخم ها استفاده کرد.

خواص طبی غوره:

غوره از نظر طب قدیم ایران، سرد و قابض است.
در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه ها مؤثر است.
آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفید است.
آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است، برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار مفید است.
در دفع زردی مؤثر است.
خوردن آب غوره، بلوغ دختران را جلو می اندازد و قاعده را باز می کند.
حرارت و صفرای بدن را دفع می کند و روده ها را ضد عفونی می کند.
آب غوره، تقویت کننده ی کبد است.
برای برطرف کردن ورم گلو، آب غوره قرقره کنید.
ترشی آب غوره، درمان کننده ی پا درد و کمر درد است. برای معالجه می توان به مدت ده روز آش آب غوره مصرف کرد. البته باید از خوردن غذاهای سنگین در این مدت اجتناب کرد. غوره نیز معالج رماتیسم و سیاتیک است.

خواص طبی برگ مو:

برگ مو قابض است.
دم کرده ی برگ های جوان مو، اسهال خونی را برطرف می کند.
برگ مو، برای خونریزی ها مفید است.
در رفع نقرس و زردی مؤثر است.
استفراغ را برطرف می کند.
در رفع اختلالات گردش خون، مربوط به دوره ی بلوغ و یائسگی مؤثر است.
منبع: 7 روز زندگی- شماره 85

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید