مترجم: سعید علیزاده
مواد اولیه برگرفته از منابع ناخوشایند در غذاهای رورمزه ما یافت میشوند. مواد غذایی مانند همبرگر، بستنی وانیلی و پای سیب پخته که ما هر روز از خوردن آن لذت میبریم ممکن است حاوی این مواد منزجر کننده باشند.
اگر بفهمید که برخی از مواد غذایی که دوست دارید حاوی مواد تشکیل دهنده ناخوشایندی هستند که فراتر از تصور شماست چه احساسی به شما دست میدهد؟ انزجار؟ درست است! برخی از مواد تشکیل دهنده که روی بسته مواد غذایی هم نامشان نوشته شده است گیجکننده و نامشخص هستند. علاوه بر این اگر آنها از منابع عجیب مشتق گرفته شوند خوردن آنها چه حسی به شما میدهد؟ این مواد اولیه مرموز که ما ندانسته قورت میدهیم ممکن است بیضرر به نظر برسند اما دلیلی برای نگرانی هستند.
مواد اولیه ناخوشایند در مواد غذایی
جند بادستر
دیدن یک فنجان بستنی وانیلی یا آب نبات تمشکی میتواند شما را به زانو درآورد. با این حال این احساس ممکن است به زودی از بین برود زمانی که به این موضوع پی ببرید که خوراک خوشمزه حاوی یک عنصر حیوانی است. جند بادستر یک طعم دهنده است که بنابر گزارشات در این محصولات غذایی استفاده میشود. این طعم دهنده یک ترشح زرد رنگی است که از کیسههای کرچک در کنار غدد مقعد سگ آبی (جوندگان) به دست میآید. این ماده همچنین به عنوان آب مقعد سگ آبی شناخته میشود، این مواد غذایی افزودنی به عنوان تقویت کننده عطر و طعم و ترکیب با آب نبات سخت، نوشیدنیهای با طعم میوه مانند شربت توت فرنگی و تمشک و محصولات طعمدار مخلوط میشوند.
آمینو اسید L-Cysteine
استفاده از کاندیشنر خمیری در محصولات شیرینیپزی مانند نان، پیتزا و رول برای اضافه کردن نرمی و بهبود بافت و حالت الاستیکی لازم است. با این حال، اگر بفهمید که کاندیشنر خمیری برای این محصولات یک محصول مبتنی بر حیوان است چه خواهید گفت؟ برخی از مارکهای تجاری که محصولات شیرینپزی را میفروشند به کاندیشن L-Cysteine اضافه میکنند تا خمیری شود، اما متاسفانه این ماده یا از موی انسان یا موی گراز و یا پر اردک به دست میآید.
لانولین
جویدن آدامس ممکن است سرگرمی مورد علاقه ما باشد، اما به نظر میرسد مجبور به محدود کردن این عادت شویم چون آدامس حاوی لانولین است. لانولین که اغلب ماده اصلی آدامس است در واقع یک روغن تصفیه شده است که از پشم گوسفند مشتق میشود. گوسفند این ماده روغنی را ترشح میکند تا پشم خود را نرم کند و از نابسامانیهای آب و هوا ایمن باشد. لانولین که به عنوان عرق گوسفند نیز شناخته میشود، نقش کلیدی برای نرم کردن آدامس بادکنکی شما دارد.
آمونیوم سلفات
آمونیوم سلفات یک کود شیمیایی است که از مواد ضروری نان و نان ساندویچ محسوب میشود. در حالی که کشاورزی مرسوم به وجود ناچیزی از کود در غذاهای روزمره ما منجر میشود، اگر آمونیوم سلفات بر سطح آن اضافه شود نان را پف کرده میکند که این کار وحشتناک است. آمونیوم سولفات حاوی نیتروژن است که به تخمیر مناسب مخمر کمک میکند، جزو اصلی تشکیلدهنده نان است. مارکهای مختلف مواد غذایی که ساندویچ و همبرگر میفروشند اغلب به این مواد غذایی آمونیوم سولفات اضافه میکنند تا محصول قوام بیشتری داشته باشد.
ویروسها
بله ویروسها (باکتریوفاژها) در واقع در گوشت فراوری شده برای محافظت از آن در برابر باکتری لیستریوز زا اضافه شده است. لیستریوز در آمریکا دلیلی برای نگرانی است چون هر ساله حدود 500 نفر بر اثر این عفونت باکترایی میمیرند. باکتری در گوشت آماده و گوشت سرد یافت میشود.
سریشم
بعد از یک روز کاری خستهکننده به دنبال یک لیوان آب جو هستید؟ تجدید نظر کنید! سریشم که از مثانه ماهیهای خاویاری استخراج میشود، با آب جو مخلوط میشود. تخمیر مخمر یک فرایند مهم در ساخت آب جو است. پس از اینکه فرایند تمام میشود مخمر در سطح مایع شناور میشود.
کارمین
رنگ قرمز غیرمعمول که در تنقلات مورد علاقهتان مانند آب نبات، آبمیوه و نوشیدنیهای مبتنی بر لبنیات مانند شیر توت فرنگی میبینید یک محصول مبتنی بر حیوان است. این رنگ قرمز که از یک حشره خاص به دست میآید قرمز دانه نیز نامیده میشود. در صنعت گوشت نیز کارمین را به منظور قرمز نشان دادن آن اضافه میکنند. کارمین خاصیت قرمز رنگی به غذاها و نوشیدنیها میافزاید. در نتیجه این محصولات با طراوت و جذاب به نظر میرسند. بنابراین کارمین چگونه از حشرات استخراج میشود؟ ابتدا حشرات در آب گرم غوطهور میشوند تا بمیرند. حشره مقدار قابل توجهی کارمین را در شکم خود ذخیره میکند. بنابراین این فرایند شامل خرد کردن شکم و حرارت دادن محتوای آن در دمای بسیار زیاد است تا عامل رنگ (کارمین) حذف شود. در صورتی که کارمین به مواد غذایی افزوده شود، ممکن است به عنوان E120، عصاره قرمز دانه و یا کلات هیدرات آلومینیوم کارمینیک اسید ذکر شود. کارمین حتی در محصولات لوازم آرایشی و بهداشتی از قبیل رژ لب و عطر نیز یافت میشود.
شالاک
این محصولی است که برای زیباسازی چوب و همچنین برای جلا دادن بیشتر به میوهها استفاده میشود. شالاک یک ماده چسبناک است از ترشح حشرهای به نام کریا لاکا به دست میآید برای جلا دادن مبلمان چوبی استفاده میشود اما با کمال تعجب در آب نبات و میوهها نیز استفاده میشود.
پوست خوک
قطعا گیاهخواران با خواندن این مطلب خوشحال نخواهند شد. دسرهای ژلاتینی به ویژه ژله در درجه اول از پوست خوک یا پوشت گاو ساخته میشوند. ماده تشکیلدهنده اصلی آن کلاژن است که از پوست خوک مشتق میشود.
پودر چوب
انواع ظروف سلولوزی که پنیر خرد شده بر روی آن پاشیده میشود، ترکیبی از چوب رنده شده و فیبر گیاهی است. بنابراین پنیر خرد شدهای که با خوشحالی به وعده غذایی خود اضافه میکنید تا ظرف غذایتان خوشمزهتر شود در واقع این ظرف حاوی پودر چوب است.
دیگر ترکیبات ناخالصی که اداره FDA اجازه داده است به غذای خود اضافه کنید
کرمها
این غیرممکن است. اگر یک کرم در یک قوطی قارچ پیدا کنید ممکن است از ترس فریاد بزنید. با این حال متعجب خواهید شد اگر بدانید که FDA از نظر قانونی اجازه میدهد تا 19 کرم یا 74 کنه در حدود 100 گرم قارچ وجود داشته باشد. اگرچه کرم درمانی در تمیز کردن زخمهای پوستی موثر است، هنوز هم نمیتوانید مصرف آن را تصور کنید. به جای فرم کنسروی آنها، استفاده از قارچ تازه برای پخت و پز میتواند گزینه معقولی باشد.
موشها
خوردن یک تکه شکلات ممکن است حال شما را بهتر کند. با این حال، شوکه میشوید اگر بدانید که آن ممکن است حاوی موی موش باشد. از نظر قانونی، شرکتهای تولید کننده شکلات در صورتی که یک موی موش در هر 3.5 اونس شکلات پیدا شود مقصر نخواهند بود. علاوه بر این، FDA اجازه میدهد تا 60 عدد حشره در یک نمونه از 100 گرم شکلات گنجانده شود.
حشرات تکه تکه شده
کره بادام زمینی که شما هر روز بر نان تست خود اضافه میکنید ممکن است محتوی مواد تشکیل دهنده ناخوشایند مانند موی حیوانات باشد. مجددا دادره FDA اجازه میدهد تا حدود 30 تکه حشره یا یک مو جوندگان در 3.5 اونس کره بادام زمینی گنجانده شود. علاوه بر این مقدار، ماکارونی و رشتههای فروخته شده در بستهبندیها نیز ممکن است حاوی ناخالصی حشرات باشند. به عنوان مثال در هر 225 گرم رشته در حدود 225 تکهی حشره یا 4 موی جونده مجاز است.
منبع:راسخون