سیب
سیب یکی از میوه های پرطرفدار است که فواید و خواص بیشماری در آن نهفته است. یکی از دلایل حضور همیشگی این میوه خوشمزه بر سر سفره هفت سین نیز به دلیل اثرات مؤثر آن برسلامت جسم و روح است.
سیب میوه ای مفرح بوده و سمبل زایش و باروری است. این میوه برای درمان و یا پیش گیری از انواع بیماری ها مانند روماتیسم مزمن، امراض کلیوی، درد مفاصل و امراض ریوی مفید است.
خوردن سیب هنگام وعده صبحانه علاوه بر تأثیر بر تصفیه خون، به آرامش اعصاب کمک می کند. مصرف سیب حتی در دوران نقاهت بیماری نیز سفارش شده است. گفتنی است سیب در رفع سنگ صفرا مؤثر است. سیب نمادی از سلامت و تندرستی است و به همین دلیل یکی از موارد ثابت سفره هفت سین به شمار می رود.
سبزه
سبزه نماد طراوت، شادابی و سرسبزی است؛ چه مواد غذایی سبز طبیعی فواید بی شماری برای طبیعت و انسان دارد.
سمنو
سمنو یکی از مواردی است که بیش تر در شب عید تهیه می شود. این غذای خوشمزه دارای فواید بیشماری می باشد و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.
در تهیه سمنو از جوانه گندم استفاده می شود که خود سرشار از ویتامین، مواد معدنی و پروتیین است.
سنجد نماد زایندگی است، حاوی ویتامین های مختلف از جمله ویتامین «آ» و «ب» و مقدار کمی «کا» می باشد.
سنجد مدر و ضد اسهال خونی است. در تقویت قلب و معده مفید است. سنجد دفع کننده صفرا بوده و در درمان نرمی استخوان نیز تأثیر زیادی دارد.
سرکه
از سرکه بهره های فراوان می توان برد. سرکه قابض است و محرک اشتها. این ماده غذایی طرفداران زیادی دارد و همان طور که اشاره شد از آن در تهیه انواع غذا، سس، ترشی استفاده می شود. هم چنین سرکه در صنعت نیز کاربرد فراوان دارد. ضمن این که از آن می توان جهت تکنیک های مختلف خانه داری استفاده کرد.
سماق
سماق، همان پای ثابت چلوکباب ایرانی، محرک اشتهاست. البته فواید بیشمار دیگری نیز دارد. حاوی تانن فراوان است و قابض و پاک کننده معده به شمار می رود.
سماق تقویت کننده لثه نیز می باشد. ضمن این که ضد اسهال به شمار می رود.
البته به تجربه ثابت شده است مصرف آن مخلوط با زیره، در رفع استفراغ های شدید تأثیر زیادی دارد.
سیر
خواص بیشمار سیر نیز بر کسی پوشیده نیست. این ماده غذایی سمبل سلامت و زیبایی است. سیر دارای ویتامین های مختلفی می باشد.
این ماده غذایی دارای بوی تندی است که با صرف نظر از آن، فواید بسیار زیادی برای دستگاه تنفس، گوارش و مجاری ادراری دارد.
سیر ضدعفونی کننده به شمار می رود. در درمان بیماری های ریوی و کاهش فشار خون بالا موثر است. هم چنین میکروب کش قوی می باشد. گفتنی است سیر رقیق کننده خون محسوب می شود. ضمن این که در تنظیم اعمال کبد و کیسه صفرا کمک کننده است.
سیر از جمله مواد غذایی است که حتی پخته آن نیز خالی از فایده نیست.
منبع: نشریه تغذیه و سلامتی 83