از شاهی تا کدو حلوایی: زیر ذره‌بین متخصصان تغذیه

از شاهی تا کدو حلوایی: زیر ذره‌بین متخصصان تغذیه

در این مقاله می‌خواهیم راجع به سبزیجاتی صحبت کنیم که جزو بهترین‌های غذایی هستند. می‌خواهیم آن قدر تاکید کنیم که هر وقت برای خرید مواد غذایی رفتید یادتان باشد این‌ها برای سلامتی‌تان خوب‌اند و باید در سبد غذایی‌تان باشند.

سبزیجات

برای ما خبرنگاران حوزه‌ی سلامت، همیشه این سوال وجود دارد که صحبت کردن راجع به انواع بیماری‌ها تا چه میزان اطلاعات مردم را بالا می‌برد؟ آیا مخابره‌ی این حجم اطلاعات پزشکی به مردم کار درستی است؟ اصلاً مردم این همه مطلب سلامتی را مطالعه می‌کنند و یا اینکه به خواندن میان تیترها بسنده می‌کنند و حوصله‌ی تمام متن را ندارد؟ راستش را بخواهید گاهی که خودم در خصوص بیماری‌ها و به خصوص علائم بیماری‌ها می‌نویسم این دغدغه را دارم که مبادا ترسی در دل کسی بیندازم و باعث نگرانی‌اش شوم. به خصوص اینکه همه به نوعی عادت داریم با خواندن این قبیل مقالات دنبال نشانه‌های گفته‌شده در بدنمان بگردیم و دچار استرس شویم. به همین خاطر به این نتیجه رسیده‌ام که بیشتر در خصوص تغییر سبک زندگی و گرایش هر چه بیشتر به تغذیه‌ی سالم بنویسیم و «پیشگیری بهتر از درمان است» را اصل قرار دهیم. در خصوص مواد غذایی سالم بیشتر بدانیم و تمام تلاشمان را برای سالم‌تر ماندن انجام دهیم و بقیه‌ی ماجرا را به دست طبیعت و البته خدا بسپاریم. در این مقاله می‌خواهیم راجع به سبزیجاتی صحبت کنیم که جزو بهترین‌های غذایی هستند. می‌خواهیم آن قدر تاکید کنیم که هر وقت برای خرید مواد غذایی رفتید یادتان باشد این‌ها برای سلامتی‌تان خوب‌اند و باید در سبد غذایی‌تان باشند. لطفاً با ما همراه باشید.

شاید تعجب کنید اما میوه‌ها و سبزیجات دیگری مانند توت‌فرنگی، پرتقال

و گریپ‌فروت که جزو بهترین منابع تامین کننده‌ی ویتامین C هستند بعد از

فلفل دلمه‌ای و در جایگاه‌های بعدی قرار دارند

سالم‌ترین و تاپ‌ترین مواد غذایی کدام‌اند؟

شاید برایتان جالب باشد که بدانید محققان دانشگاه پاترسون، بعد از بررسی‌هایی که روی گروهی از میوه‌ها و سبزیجات انجام دادند لیستی از میوه و سبزیجات سالم تهیه کردند و 41 مورد از بهترین‌های غذایی را شناسایی کردند. محققان این میوه و سبزیجات را از نظر ارزش غذایی مورد بررسی قرار داده و طبقه‌بندی کردند. در واقع این مواد غذایی از نظر 17 ماده‌ی مغذی ضروری مانند پتاسیم، فیبرهای غذایی، پروتئین‌ها، کلسیم، آهن، زینک(روی)، ویتامین A، B6 ،B12 ،C ،D ،E ،K و غیره مورد بررسی قرار گرفتند نه از نظر یک ویتامین یا یک ماده معدنی خاص.

شگفت‌انگیزان غذایی
شاهی

شاهی

شاهی یا همان تره‌تیزک با تره‌تندک. این سبزی خوشمزه که خوشبختانه جایگاه خوبی در سبد سبزی خوردن ما ایرانی‌ها دارد طعم نسبتاً تند و تیزی دارد و جایگاه نخست لیست متخصصان از نظر مواد مغذی را به خود اختصاص داده است. در این لیست که سبزیجات متعددی از جمله کلم برگ، برگ چغندر، کلم راکت، کاهو و غیره نیز حضور داشتند، در رقابت با شاهی در جایگاه‌های بعدی قرار گرفتند. به عقیده‌ی محققان شاهی سرشار از ویتامین A است. نتایج بررسی‌های متعدد نشان می‌دهد که این سبزی پرخاصیت به پیشگیری از برخی از انواع سرطان‌ها کمک می‌کند. از این گذشته باید بدانید که شاهی سرشار از ویتامین C است که شاه‌کلید داشتن یک سیستم ایمنی قوی محسوب می‌شود. علاوه بر این‌ها شاهی حاوی میزان قابل‌توجهی ویتامین k و کلسیم نیز هست که برای تقویت استخوان‌ها مفید است. اگر دنبال منابع گیاهی پروتئین هستید می‌توانید به این سبزی اعتماد کنید چون حاوی میزان کمی پروتئین است. این سبزی یکی از سبزیجات کم کالری است به طوری که یک فنجان از آن فقط 5 کیلوکالری به بدن می‌رساند. از این پس اجازه ندهید شاهی‌های داخل سبد سبزی خوردنتان زرد شوند. قبل از هر چیزی شاهی‌ها را تا آخر میل کنید. برای تزیین غذاهایتان نیز از این سبزی پرخاصیت استفاده کنید تا از خواص آن بیش‌ترین بهره را ببرید.

جعفری

جعفری

جعفری هشتمین جایگاه را در این لیست از آن خود کرده است. این سبزی معطر سرشار از ویتامین A ،C ،K بوده و یکی از تامین کننده‌های آهن، کلسیم، پروتئین و پتاسیم می‌باشد. بهتر است بدانید که پتاسیم برای کنترل فشارخون لازم و ضروری است. دو فنجان جعفری خردشده حاوی فقط 35 کیلوکالری است. سالاد جعفری تهیه و میل کنید. یک دسته جعفری در کنار پاستاها فوق‌العاده است. حتماً در کنار مرغ یا ماهی جعفری بگذارید و میل کنید.

کاسنی فرنگی

آندیو یا کاسنی فرنگی

خوشبختانه کشت این سبزی پرخاصیت در ایران نیز شروع شده است. آندیو در جایگاه سیزدهم این لیست قرار دارد. این سبزی جزو سبزیجات تردی است که زیر دندان صدا می‌دهد. طعم آن کمی شیرین بوده و به نوعی شبیه طعم فندق است. هر برگ از این سبزی فقط 1 کیلوکالری دارد. آندیو همچنین منبع خوب ویتامین B محسوب می‌شود که به بدن کمک می‌کند تا از انرژی به دست آورده از مواد غذایی استفاده کند و یا از آن‌ها انرژی تولید کند. علاوه بر این‌ها آندیو همچنین تامین کننده ویتامین C ،K، کلسیم، آهن، زینک، پتاسیم و اسیدفولیک نیز هست.

فلفل دلمه‌ای

فلفل دلمه‌ای قرمز

اگر تصور می‌کنید که سیستم ایمنی بدنتان ضعیف است و لازم است کمی بدنتان را تقویت کنید به سراغ فلفل دلمه‌ای قرمز بروید. این فلفل خوش‌رنگ در جایگاه 17 این لیست قرار دارد. شاید تعجب کنید اما میوه‌ها و سبزیجات دیگری مانند توت‌فرنگی، پرتقال و گریپ‌فروت که جزو بهترین منابع تامین کننده‌ی ویتامین C هستند بعد از فلفل دلمه‌ای و در جایگاه‌های بعدی قرار دارند. این سبزی دارای دو ماده‌ی مغذی لازم و ضروری برای تقویت سیستم ایمنی بدن می‌باشد که همان ویتامین C و A است.

کدوتنبل

یک فنجان کدوتنبل تازه فقط 50 کیلوکالری به بدن می‌رساند. این سبزی نارنجی رنگ پرخاصیت جایگاه بیستم را از آن خود کرده است. کدوتنبل سرشار از ویتامین‌های A،C،B و E و همچنین پتاسیم و برخی از فیبرهای غذایی سیرکننده می‌باشد. این روزها اگر سری به بازار میوه و تره‌بار بزنید با انبوهی از کدوتنبل‌ها مواجه می‌شوید که شما را تشویق به انتخاب می‌کنند. این سبزی از اواخر تابستان یا اوایل پاییز به بازار می‌آید. حواستان باشد تخمه‌های داخل آن را بیرون نریزید. تخمه‌ی کدوتنبل سرشار از پروتئین است. آن‌ها را شسته و تمیز کنید. بو بدهید و به عنوان میان‌وعده میل کنید.

فاطمه مهدی پور

تبیان

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید