تربچه: این نگین سبزی خوردن

تربچه: این نگین سبزی خوردن

تربچه برای هضم غذا، مقابله با احتباس آب، مقابله با کلسترول بد خون و همچنین پاک‌سازی کبد فوق‌العاده است. با ما باشید تا با گلچینی از خواص این ترب‌های نقلی آشنا شوید.

تربچه

تربچه، نگین سبزی خوردن است که نباید به آن به چشم یک سبزی تزیینی نگاه شود. توصیه می‌کنیم صرفاً به تربچه‌ی سبزی خوردن اکتفا نکرده و از هر بهانه‌ای برای خوردن این ترب‌های نقلی استفاده کنید. تربچه برای هضم غذا، مقابله با احتباس آب، مقابله با کلسترول بد خون و همچنین پاک‌سازی کبد فوق‌العاده است. با ما باشید تا با گلچینی از خواص این ترب‌های نقلی آشنا شوید.

تربچه: دوست کبد و روده‌ها

تربچه دوستدار واقعی سلامت دستگاه گوارش است. به خاطر اینکه می‌تواند ترشح صفرا را افزایش دهد. همین موضوع هم باعث سم‌زدایی و تمیزی کبد و کلا بدن می‌شود. ترکیبات موجود در تربچه همچنین باعث تخلیه‌ی صفرا به سمت اثنی‌عشر می‌شوند که همین کار باعث بهبود عملکرد کیسه‌ی صفرا می‌شود. نتایج پژوهش‌هایی که روی حیوانات انجام شده است نشان می‌دهد که تربچه و حتی برگ‌های آن حاوی ترکیبی است که می‌تواند فعالیت روده را افزایش دهد. این سبزی غده‌ای کوچک سرشار از فیبر است که تأثیر مثبتی روی عملکرد روده‌ها و دفع راحت دارد. توجه داشته باشید امکان دارد مصرف تربچه برای افرادی که از بیماری کولون (روده‌ی بزرگ) رنج می‌برند ناراحتی ایجاد کند.

تربچه خواص دیورتیک دارد

اگر مدتی است احساس می‌کنید کلیه‌هایتان به اندازه‌ی کافی کار نمی‌کند و به اندازه‌ی کافی ادرار دفع نمی‌کنید تربچه را دریابید. تربچه باعث افزایش میزان ادرار شده و کلیه‌ها را تمیز می‌کند.

تربچه مانند انواع کلم‌ها و دیگر سبزیجات غده‌ای تأثیر آنتی‌اکسیدانی دارد. برای همین هم ضدسرطان محسوب می‌شود. توجه داشته باشید که مصرف منظم

تربچه سدی در برابر ابتلا به سرطان معده و کولون می‌شود

این سبزی کوچک حاوی میزان زیادی پتاسیم (243 میلی‌گرم در 100 گرم) می‌باشد که باعث افزایش دفع ادرار می‌شود. از آنجایی که میزان سدیم تربچه اندک است خاصیت ادرارآوری و سم‌زدایی آن بیشتر می‌شود. پس خودتان را از این نقل‌های خوش‌رنگ محروم نکنید.

تربچه برای کنترل کلسترول خون

اگر نمی‌دانید چگونه چربی خونتان را کنترل کنید و بعد از هر وعده‌ی غذایی دلتان شور می‌زند تربچه را دریابید. مواد غذایی سرشار از فیبر مانند تربچه (1.6 میلی‌گرم در هر 100 گرم) نقش مثبتی در کنترل کلسترول خون دارد. علاوه بر این، همان‌طور که گفتیم تربچه تأثیر زیادی روی عملکرد کبد دارد. باید بدانید که حدود 80 درصد چربی خون از همین کبد تولید می‌شود. اگر کبدتان درست کار کند بدون شک به راحتی می‌توانید کلسترول خونتان را کنترل کنید. در نهایت اینکه باید بدانید نتایج یک پژوهش چینی نشان می‌دهد که تربچه حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که قادرند میزان کلسترول، تری‌گلیسیرید و همچنین قند خون را کاهش دهند.

توجه داشته باشید که صرفاً با مصرف تربچه نمی‌توانید میزان کلسترول خونتان را تنظیم کنید به خصوص اگر دچار مشکل چربی خون بالا باشید. باید یک تغذیه‌ی سالم و سرشار از سبزیجات دیگر و همچنین غلات کامل داشته باشید.
تربچه و سلامت قلب

تربچه: دوست قلب نازنینتان

تربچه خطر بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد. این سبزی کوچک مانند تمام کلم‌ها و سبزیجات غده‌ای دیگر مانند شلغم و غیره سرشار از گوگرد می‌باشد که این ترکیبات گوگردی سلول‌ها را از گزند آسیب و بیماری‌ها حفظ می‌کنند.

نتایج پژوهش‌های آمریکایی نشان می‌دهد که مصرف روزانه‌ی سبزیجاتی مانند تربچه و انواع کلم‌ها باعث کاهش تجمع هموسیستئین در خون می‌شود. زمانی که میزان این اسیدآمینه بالا باشد خطر بروز بیماری‌های قلبی عروقی نیز بیشتر می‌شود.

تربچه از ابتلا به برخی از سرطان‌ها پیشگیری می‌کند

تربچه مانند انواع کلم‌ها و دیگر سبزیجات غده‌ای تأثیر آنتی‌اکسیدانی دارد. برای همین هم ضدسرطان محسوب می‌شود. توجه داشته باشید که مصرف منظم تربچه سدی در برابر ابتلا به سرطان معده و کولون می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در تربچه مانند «آنتوسیانین‌ها» باعث کاهش احتمال تشکیل تومورها و افزایش رشد سلول‌های سرطانی می‌شود.

فاطمه مهدی پور

تبیان

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید