چه می‌کند این هلو!

چه می‌کند این هلو!

هلو کم کالری، سرشار از فیبر، ضداحتباس آب، دوستدار سلامت چشم‌ها و غیره است. با ما همراه باشید تا با گلچینی از خواص این میوه‌ی آبدار خوش‌طعم آشنا شوید.

هلو

همه‌ی صفای تابستان یک طرف و خوردن یک عدد هلوی هسته جدای شیرین و خنک یک طرف. اگر بدانید که همین هلوی خوش‌رنگ و لعاب چه خواصی دارد مطمئناً یک جای ثابت در سبد خریدتان را به آن اختصاص خواهید داد. هلو کم کالری، سرشار از فیبر، ضداحتباس آب، دوستدار سلامت چشم‌ها و غیره است. با ما همراه باشید تا با گلچینی از خواص این میوه‌ی آبدار خوش‌طعم آشنا شوید.

هلو: یک میوه‌ی کم کالری

اگر جزو افرادی هستید که حساب‌وکتاب کالری‌های دریافتی روزانه‌تان را دارید باید بدانید که هلو یک میوه کم کالری است. این میوه‌ی خوشمزه سرشار از آب است. اگر دقیق تر بگوییم هلو نیز مانند طالبی حاوی حدود 90 درصد آب می‌باشد. باید بدانید که هر 100 گرم هلو حاوی حدود 40 کالری است یعنی کمتر از یک عدد سیب یا حتی کمتر از میوه‌های تابستانی دیگر مانند گیلاس. از همه مهم تر اینکه شاخص گلیسمی این میوه بسیار پایین است. یعنی اینکه قند موجود در این میوه میزان انسولین را خیلی سریع بالا نمی‌برد و برای همین هم باعث ذخیره و انبار شدن قند نمی‌شود. بهتر است بدانید که هر چه میوه رسیده‌تر باشد شاخص گلیسمی آن بالاتر است.

هلو: برای مقابله با واریس و احتباس آب

آنتوسیانین‌های موجود در هلو که به خانواده‌ی فلاوونوئیدها تعلق دارد از رگ‌های خونی محافظت کرده و بازگشت خون سیاهرگ‌ها را ساده‌تر می‌سازد. برای همین اگر از بروز رگه‌های آبی رنگ روی پاهایتان ناراحت هستید از این میوه‌ی تابستانی خوش‌طعم بهره‌مند شوید.
هلو جزو نادرترین میوه‌هایی است که هم کاروتنوئید دارد و هم پولیفنول. چون معمولاً بیشتر میوه‌ها یکی از این دو آنتی‌اکسیدان را دارند نه هر دو را

باید بدانید که هلو نیز مانند بیشتر میوه‌ها و سبزیجات منبع خوب پتاسیم محسوب می‌شود که برای حفظ تعادل سدیم لازم است. برای همین اگر از احتباس آب رنج می‌برید (یعنی اینکه آب در بافت‌های بدنتان جمع می‌شود و احساس پف کردگی می‌کنید) لازم است میزان پتاسیم و سدیم بدنتان را تنظیم کنید. برای همین توصیه می‌کنیم هلوی بیشتری میل کنید.

هلو: فیبرهای آن با روده مهربان تر است

یک عدد هلوی رسیده حاوی حدود 2 درصد فیبرهای غذایی می‌باشد. البته این فیبرها بیشتر در پوست آن قرار دارد و از نوع فیبرهای حلال در آب می‌باشند و روده‌ها بهتر می‌تواند آن‌ها را تحمل کند. از این گذشته هلو جزو اولین میوه‌هایی است که می‌توان به کودکان داد. فیبرهای موجود در این میوه برای رفع یبوست مفید است. می‌توانید روزانه تا 3 عدد هلو میل کنید البته به شرطی که روده‌های خیلی حساسی نداشته باشید و با دقت این میوه را بجویید.

هلو: برای سلامت قلبتان هلو را با پوست بخورید

هلو سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی به نام پولیفنول ها است که از اکسایش کلسترول پیشگیری می‌کند و برای همین هم اجازه نمی‌دهد رگ‌ها گرفته شوند. زمانی که رگ‌های شما در سلامت باشند سلامت قلبتان نیز تضمین می‌شود. از آنجایی که بیشتر آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبرهای هلو در پوست آن قرار دارد بهتر است که این میوه را با پوست میل کنید. البته لازم است که از میوه‌های ارگانیک استفاده کنید. چون این میوه‌ها فاقد باقیمانده‌ی احتمالی آفت‌کش‌ها هستند. البته ممکن است که پوست هلو کمی حساسیت زا باشد و باعث ایجاد خارش در دهان شود. برای بهره‌مندی از این آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانید شلیل میل کنید. توجه داشته باشید که بر خلاف کاروتنوئیدها، پولیفنول ها در هلو و شلیل سفید بیشتر هستند. بهتر است از این دو میوه‌ی آبدار از هر رنگی باشند غافل نشوید.

هلو: برای برنزه شدن و مفید برای چشم‌ها

هلو جزو نادرترین میوه‌هایی است که هم کاروتنوئید دارد و هم پولیفنول. چون معمولاً بیشتر میوه‌ها یکی از این دو آنتی‌اکسیدان را دارند نه هر دو را. باید بدانید که کاروتنوئیدها رنگ‌دانه‌هایی هستند که به میوه‌ها رنگ زرد می‌دهند مانند بتاکاروتن، لوتئین، زآگزانتین و غیره. بتاکاروتن از پوست در برابر خواص مضر اشعه های ماورای بنفش حفاظت کرده و باعث برنزه شدن آن می‌شود. لوتئین و زآگزانتین های موجود در این میوه از شبکیه‌ی چشم و قوه‌ی بینایی محافظت می‌کنند. در واقع این ترکیبات مفید از بیماری‌های چشمی مانند دژنراسیون ما کولای چشم مربوط به پیری یا آب مروارید پیشگیری می‌کنند. البته توجه داشته باشید که هیچ‌چیز به اندازه‌ی کرم ضد آفتاب شما را در برابر آسیب‌های اشعه های ماورای بنفش مصون نمی‌کند پس به طور مرتب کرم بزنید.

فاطمه مهدی پور

تبیان

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید