تلاش برای حذف حجاب:
نیکلای سارکوزی، رئیس جمهور فرانسه در سخنانی به انتقاد شدید از حجاب کامل زنان مسلمان پرداخت. سارکوزی گفت: دوست دارم رسماً بگویم که در جمهوری فرانسه به شما( زنان محجبه) خوش آمد گفته نمی شود! او گفت: فرانسه نمی تواند بپذیرد و تحمل کند که زنان به عنوان زندانی در پشت میله های زندان زندگی کنند و از زندگی اجتماعی محروم باشند. رئیس جمهور فرانسه این سخنان را در جمع نمایندگان مجلس این کشور اظهار کرده است. سارکوزی گفت که در فرانسه زنان اجازه ندارند از طریق چادر سر کردن حقوقشان را از دست بدهند؟ او گفت: فرانسه به اسلام مانند دیگر ادیان توجه می کند؛ اما چادر و حجاب سمبل دینی نیست. سارکوزی چادر و حجاب را یک مشکل آزادی و شرف زنان دانست. (1)
تلاش برای حفظ حجاب:
مروه الشربینی، داروسازی 32 ساله مصری ساکن آلمان که سومین ماه بار داری اش را پشت سر می گذاشت، وقتی اول ژوئیه ( 10تیر) سال 2009 برای شرکت در نشست دادگاه استیناف در سدن برای رسیدگی به شکایت او از مردی روس تبار آماده می شد، شاید حتی فکرش را هم نمی کرد قربانی توطئه، جنجال و تعصبی کور شده و به نماد حجاب در دنیا تبدیل شود.
ماجرای شکایت شربینی از الکس دبلیو، مرد28 ساله روس تبار تبعه آلمان زمانی شکل گرفت که او وقتی به همراه همسرش به بوستانی رفته بود، با مزاحمت های مرد آلمانی که سعی داشت روسری او را از سرش بردارد مواجه شد. فحاشی مرد مهاجم که شربینی را به اتهام داشتن روسری« تروریست» خطاب کرد، موجب شد شربینی علیه او به دادگاه شکایت کند. دبلیو که در دادگاه بدوی به پرداخت 750 یورو جریمه شده بود، به این حکم اعتراض کرد و پرونده برای رسیدگی بیشتر به دادگاه استیناف ارسال شد. هنوز دقایقی از ورود شربینی و همسرش به دادگاه رسیدگی کننده به پرونده در اوندس کریچ در شهر درسدن در شرق آلمان نگذشته بود که دبلیو با چاقو به شربینی حمله کرده و در مقابل چشمان همسر و فرزند سه ساله اش، او را با 18 ضربه چاقو به شهادت رساند. تلاش همسر شربینی برای ممانعت از قتل او توسط ضارب هم به نتیجه نرسید و مأموران پلیس که با تأخیر وارد دادگاه شده بودند، بر اساس گفته مسئولین، به اشتباه، او را هدف قرار دادند. رسانه های آلمان که ادعا دارند شهادت شربینی در واقع مسأله ای شخصی است، توجه چندانی به آن نشان نداده و این حادثه تقریباً هیچ انعکاسی در رسانه های این کشور نداشت. با انتقال پیکر شربینی به زادگاهش در اسکندریه مصر بود که رسانه های مصری این ماجرای غم انگیز را به شکلی گسترده پوشش داده و شربینی که تنها به دلیل محجبه بودن خود را از دست داده بود، « شهیده حجاب» نام گرفت. (2)
پینوشتها:
1. به نقل از خبرگزاری فارس،2تیر1388.
2. به نقل از جام جم آنلاین، 22تیر1388.
منبع مقاله: (1389)، کارگاه آموزشی نگرشی دیگر به حجاب، مشهد، مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلامی، معاونت تحقیق، چاپ سوم بهار 1391.