سیر بنفش به سادگی از سیر سفید قابل تشخیص است و در اکثر کشورهای جهان یافت می شود. طعم این سیر کمی تند و تیز بوده و خواص درمانی خوبی دارد.
پژوهشی که در سال 2015 توسط موسسه ی اسپانیایی زنان و زایمان انجام شده است نتایج جالبی در خصوص تأثیر مصرف سیر بنفش در سلامت خانم ها را به اثبات رسانده است. سیر بنفش به سادگی از سیر سفید قابل تشخیص است و در اکثر کشورهای جهان یافت می شود. طعم این سیر کمی تند و تیز بوده و خواص درمانی خوبی دارد. سیر بنفش خواصی دارد که علاوه بر ارتقای سلامتی عمومی بدن همه ی افراد به رفع مشکلات زنانه نیز کمک می کند. در این مطلب شما را با گوشه ای از خواص این سیر آشنا می کنیم.
خواص سیر بنفش
سیر انواع مختلفی دارد که سیر بنفش نیز یکی از آن ها است. اگر شرایط جوی اجازه بدهد سیر بنفش در هر منطقه ای از کره ی خاکی قابل کشت است. این نوع سیر حاوی میزان بیشتری از ترکیبات ارگانوسولفور است. در واقع سیر بنفش حاوی میزان زیادی گوگرد، ید و سیلیسیوم است. علاوه بر این میزان آلیسین موجود در این سیر بیشتر است. آلیسین ترکیبی با خواص آنتی باکتریایی قوی است و سیر طعم خاصش را مدیون آن است.
مصرف منظم سیر بنفش تأثیر زیادی در پیشگیری از تکثیر سلول های سرطانی دارد. ترکیبات این سیر از تغییرات غیرعادی در سلول ها و بافت های تخمدان، سینه و رحم پیشگیری می کنند؛ در نتیجه با خطر بروز سرطان های زنانه مقابله می کنند
سیر بنفش همچنین حاوی ویتامین C، تیامین و ریبوفلاوین است. این آنتی اکسیدان های قوی از سلامت عمومی بدن حفاظت می کنند. از این نوع سیر بیشترین استفاده را در طب سنتی و برای تهیه ی کپسول و عصاره ی سیر می کنند. سیر بنفش در مقایسه با سیر سفید قد و قواره ای کوچک دارد و فشرده است. بخش خارجی این سیر به رنگ بنفش است و معمولاً بین 8 تا 12 حبه سیر دارد. سیر سفید معمولاً بزرگ تر است و از 10 تا 12 حبه سیر تشکیل شده است و قسمت خارجی آن صاف تر و سفیدتر است.
تأثیر سیر بنفش برای سلامت خانم ها
به عقیده ی محققان انجمن اسپانیایی زنان و زایمان، مصرف منظم سیر بنفش برای سلامت عمومی خانم ها بسیار موثر و مفید است که در زیر به برخی از آن ها اشاره می شود.
سیر بنفش برای تسکین دردهای ماهانه
ترکیبات موجود در سیر بنفش برای تسکین دردهای ناشی از سیکل ماهانه بسیار موثر است. این نوع سیر باعث کاهش التهاب می شود و تأثیر مسکن ها را چند برابر می کند.
نتایج بررسی های این محققان نشان می دهند که ترکیبات این نوع سیر تأثیر داروهایی که برای تسکین دردهای سندرم پیش از قاعدگی استفاده می شوند را افزایش می دهد.
سیر بنفش عوارض جانبی داروهای ضدبارداری خوراکی را کاهش می دهد
سیر بنفش حاوی میزان قابل توجهی مواد معدنی، ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها است که اثرات قرص های ضدبارداری خوراکی را تنظیم می کند. ترکیبات موجود در این سیر جریان خون را تنظیم و به پیشگیری از ترومبوز (تشکیل لخته های خونی)، واریس و احتباس آب کمک می کند.
سیر بنفش برای مقابله با سرطان های زنانه
مصرف منظم سیر بنفش تأثیر زیادی در پیشگیری از تکثیر سلول های سرطانی دارد. ترکیبات این سیر از تغییرات غیرعادی در سلول ها و بافت های تخمدان، سینه و رحم پیشگیری می کنند؛ در نتیجه با خطر بروز سرطان های زنانه مقابله می کنند.
سیر بنفش برای بهبود جای زخم بعد از عمل جراحی
اگر زایمان سزارین انجام داده اید و یا در رحم یا تخمدان جراحی کرده اید نیز به سراغ این نوع سیر بروید. به خاطر اینکه خاصیت آنتی باکتریایی سیر در افزایش روند بهبودی و احیای جای زخم و جراحات موثر عمل می کند. با این حال، برای دریافت تأثیر آن لازم است که همه روزه سیر بنفش مصرف کنید. مصرف روزانه ی سیر بدون ایجاد عوارض جانبی خواص فوق العاده ای به بدن می رساند. البته اگر دچار مشکلات گوارشی مانند معده درد و نفخ هستید باید در مصرف این ماده ی غذایی احتیاط کنید.
میزان مصرف کافی سیر بنفش، روزانه یک حبه است. بهتر است که سیر را صبح و به صورت ناشتا و به مدت یک ماه مصرف کنید. سپس دو ماه مصرف آن را قطع کنید و دوباره از نوع شروع کنید
سیر بنفش یعنی سلامتی هر روزه
مصرف منظم سیر بنفش علائم واریس دوره ی بارداری را تسکین می دهد. این سیر کنترل کننده ی فشار خون محسوب می شود و شما را از دیابت بارداری در امان نگه می دارد. سیر بنفش به دلیل دارا بودن آلیسین برای مقابله با عفونت ها، قارچ ها و انگل ها و همچنین تنظیم کلسترول بد خون موثر است.
روش مصرف سیر بنفش
قبل از هر چیز باید بگوییم که سیر سفید و سیر بنفش هر دو خواص فوق العاده ای دارند و برای سلامتی مفید هستند. اگر در منطقه ای که زندگی می کنید به سیر بنفش دسترسی ندارید حتماً از سیر سفید استفاده کنید. برتری سیر بنفش در میزان بالای آنتی اکسیدان ها، آلیسین و ترکیبات گوگردی آن است که برای سلامتی عمومی بدن و به خصوص برای مقابله با مشکلات و بیماری های زنان موثر است.
نتایج بررسی ها نشان می دهد که میزان مصرف کافی سیر بنفش، روزانه یک حبه است. بهتر است که سیر را صبح و به صورت ناشتا و به مدت یک ماه مصرف کنید. سپس دو ماه مصرف آن را قطع کنید و دوباره از نوع شروع کنید. برای مقابله با بوی بد سیر می توانید کمی نعنا یا جعفری بجویید. می توانید کمی آب لیموترش یا یک نوشیدنی حاوی شیر نیز مصرف کنید. شیر به دلیل دارا بودن چربی های طبیعی به کاهش بوی بد دهان ناشی از مصرف سیر کمک می کند.