آشپزی ویژه پیشگیری از سرطان

آشپزی ویژه پیشگیری از سرطان

نویسنده:دکترسید مرتضی صفوی

انتخاب های ما در شیوه زندگی می تواند در خطر پیشرفت سرطان مؤثر باشد

متخصصین علم تغذیه، پیشنهاد می کنند که سهم زیادی از سرطان ها می توانند به وسیله تغییر روش زندگی و رژیم غذایی قابل پیشگیری باشند. رژیم غذایی سرشار از منابع گیاهی، همراه با نگهداری وزن در محدوده سلامت و ورزش منظم، به کاهش وقوع سرطان سینه در حدود 33 تا 50 درصد کمک می کند.
* پرهیز از مصرف غذای زیاد و مصرف کالری مناسب و یک رژیم غذایی تشکیل شده از چربی کم، غذاهای گیاهی، میوه جات، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات برای کاهش سرطان مناسب می باشد.
* 60 دقیقه فعالیت فیزیکی روزانه یکی از عوامل موثر در کاهش خطر سرطان است.

میوه، سبزی و غلات؛ دشمنان سرطان

غذاهای غنی از منابع گیاهی، موادی چون سبزیجات، میوه جات و غلات( مانند گندم، جو، برنج و…) حبوبات( مثل عدس، لوبیا، نخود و …) هستند که مصرف آنها می تواند به پیشگیری از سرطان کمک کند، چرا که:
الف) حاوی مواد مغذی ضروری و دیگر ترکیبات مهم هستند که در جلوگیری از شروع روند سرطان یا حتی پیشرفت آن موثرند.
ب) به طور طبیعی کم چرب و کم کالری هستند که جهت کنترل وزن کمک کننده اند.
ج) به طور طبیعی، پرکننده حجم معده و در نتیجه کاهش دهنده مصرف غذاهای غنی از چربی و غذاهای آماده فرایند شده هستند.
پس سعی کنید دو سوم از وعده غذایی مصرفی شما از گیاهان و منابع غذایی گیاهی تأمین شود و مصرف غذاهای غنی از گوشت قرمز و مملو از سس ها را به حداقل برسانید.
بهتر است از سیب زمینی پخته شده یا کباب شده به جای بوداده، سرخ شده یا چیپس شده استفاده کنید و از میان وعده هایی مثل میوه جات به جای کیک و کرم های غنی از شکر استفاده نمایید.

آبمیوه خوش طعم ضدسرطان!

مواد لازم: بروکلی 100 گرم
هویج: 3 عدد
بروکلی را بشویید و آب آن را بگیرید. پوست هویج ها و سر و ته آنها را هم بگیرید و در آبمیوه گیری بریزید. حالا آب بروکلی و هویج را با هم مخلوط کنید و در لیوان بریزید.
مطالعات نشان می دهند که با دریافت کافی آنتی اکسیدان ها، خطر ابتلا به سرطان کاهش می یابد. هویج حاوی میزان بالایی بتاکاروتن است. این ماده مغذی آنتی اکسیدان در کاهش خطر ابتلا به تعداد زیادی از سرطان ها شامل سرطان ریه، دهان، معده، روده، مثانه، پروستات و سینه مفید می باشد.
سبزیجات خانواده کلم از قبیل بروکلی نیز با دارا بودن ویتامینC، بتاکاروتن و ایندول، در پیشگیری از سرطان موثر هستند.

پاستا با کنسرو ماهی تن

این دستور غذایی آسان و سریع آماده می شود و منبع عالی برای مبارزه با سرطان است. زیرا غنی از امگا-3 و ویتامینE می باشد.

sa44401روش تهیه:

روغن زیتون را در تابه ای با حرارت ملایم گرم کنید. سپس پیاز و سیر را به آن اضافه نمایید و با حرارت ملایم تفت دهید تا پیازها نرم شوند. آنگاه پوره گوجه فرنگی و سرکه را اضافه کنید و هم بزنید.
حالا زیتون، نمک و فلفل را بیفزایید و در ظرف را بگذارید و برای مدت 25-20 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید تا به صورت سس غلیظی درآید.
در این فاصله پاستا را در ظرف آب جوش، نمک و کمی روغن بریزید و بپزید تا مغز آن نرم شود. سپس آبکش کنید و روی آن آب ولرم بریزید. روغن اضافی کنسرو ماهی را بگیرید و با چنگال تکه تکه کنید و به سس گوجه فرنگی اضافه نمایید. پاستا را به ظرف بزرگی انتقال دهید و سس را به آن بیفزایید و با پاستا مخلوط کنید. اکنون آن را با ارگانوی تازه تزئین و فوراً سرو نمایید.

نکته

سعی کنید در وعده های غذایی مختلف، مواد غذایی ضدسرطان مانند سیر، پیاز و گوجه فرنگی تازه مصرف نمایید.

 

                                             مواد لازم برای 6 نفر:

روغن زیتون

2 قاشق سوپخوری

270کیلو کالری

پیاز خرد شده

1 عدد کوچک

15 کیلو کالری

سیر له شده

1 حبه

5 کیلو کالری

پوره گوجه فرنگی

400 میلی لیتر

50 کیلو کالری

سرکه

3 قاشق سوپخوری

5 کیلو کالری

زیتون سیاه بدون هسته حلقه شده

10-8 عدد

45 کیلو کالری

نمک و فلفل

به مقدار لازم

0 کیلو کالری

پاستا پروانه ای

400 گرم

1350 کیلو کالری

کنسرو ماهی تن

175 گرم

300 کیلو کالری

منبع: نشریه دنیای تغذیه، شماره 107

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید