مترجم: رزیتا ملکیزاده
لوبیا قرمز سرشار از پروتئین و فیبر غذایی بوده و در کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی بسیار مفید است. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص حقایق تغذیهای لوبیا قرمز، این مقاله را مطالعه نمایید.
لوبیا قرمز، با نام علمی فاسیلوس ولگاریس (Phaseolus vulgaris) لوبیایی است که طعمی قوی داشته و با شکل قلوه مانند و رنگ قهوهای مایل به قرمز خود مشخص میشود. این لوبیا که همچنین لوبیای چیلی نامیده میشود در انواع غذاها در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد. لوبیا قرمز مادهی غذایی عالی جهت وارد شدن به رژیم غذایی کاهش وزن است به این دلیل که کالریهای موجود در آن بسیار پایین بوده و عاری از کلسترول میباشد. در حقیقت این لوبیا حاوی فیبرهای خوراکی است که کلسترول بد در بدن را کاهش میدهند. پیش از کسب اطلاع بیشتر در خصوص فوائد سلامتی بخش لوبیای قرمز، اجازه دهید نگاهی به برخی از حقایق مهم تغذیهای آن بیاندازیم.
ارزش غذایی کنسرو لوبیا قرمز
جدولی که در ادامه آمده است، اطلاعات تغذیهای یک فنجان کنسرو لوبیا قرمز را نشان میدهد.
ویتامین |
|||
ویتامین C |
8ر2 میلیگرم |
تیامین |
3ر0 میلیگرم |
ریبوفلاوین |
2ر0 میلیگرم |
نیاسین |
1ر1 میلیگرم |
ویتامین B6 |
2ر0 میلیگرم |
ویتامین K |
0ر11 میکروگرم |
فولات |
2ر51 میکروگرم |
ویتامین E |
1ر0 میلیگرم |
مواد معدنی |
|||
کلسیم |
0ر64 میلیگرم |
آهن |
3ر3 میلیگرم |
منیزیم |
7ر71 میلیگرم |
روی |
2ر4 میلیگرم |
سدیم |
660 میلیگرم |
فسفر |
263 میلیگرم |
پتاسیم |
655 میلیگرم |
سلنیوم |
3ر1 میکروگرم |
چربی |
|||
محتوای چربی کل |
9ر0 گرم |
چربی اشباع نشده مونو (با یک پیوند دوگانه) |
4ر0 گرم |
چربی اشباع نشده پلی (با چند پیوند دوگانه) |
4ر0 گرم |
کلسترول |
0ر0 میلیگرم |
سایر مواد مغذی ماکرو (درشت مغذیها) |
|||
آب |
198 گرم |
قند |
8ر4 گرم |
پروتئین |
5ر13 گرم |
کربوهیدرات |
0ر42 گرم |
ارزش غذایی لوبیا قرمز خام
جدول ذیل مواد مغذی موجود در یک فنجان یا پیاله لوبیا را نشان میدهد.
ویتامین |
|||
ویتامین C |
2ر71 میلیگرم |
تیامین |
7ر0 میلیگرم |
ریبوفلاوین |
5ر0 میلیگرم |
نیاسین |
4ر5 میلیگرم |
ویتامین B6 |
2ر0 میلیگرم |
ویتامین A |
7ر3 واحد بین الملل (IU ) |
مواد معدنی |
|||
کلسیم |
3ر31 میلیگرم |
آهن |
5ر1 میلیگرم |
منیزیم |
6ر38 میلیگرم |
روی |
7ر0 میلیگرم |
سدیم |
0ر11 میلیگرم |
فسفر |
1ر68 میلیگرم |
پتاسیم |
344 میلیگرم |
سلنیوم |
1ر1 میکروگرم |
چربی |
|||
محتوای چربی کل |
9ر0 گرم |
چربی اشباع نشده مونو (با یک پیوند دوگانه) |
1ر0 گرم |
چربی اشباع نشده پلی (با چند پیوند دوگانه) |
5ر0 گرم |
کلسترول |
0ر0 میلیگرم |
سایر مواد مغذی ماکرو (درشت مغذیها) |
|||
پروتئین |
7ر7 گرم |
کربوهیدرات |
5ر7 گرم |
ارزش غذایی لوبیا قرمز
لوبیا قرمز به جهت بالا بودن میزان فولات، پروتئین و محتوای معدنی شناخته شده است. مصرف لوبیا قرمز موجب سلامتی قلب شما میگردد. محتوای فولات موجود در لوبیا قرمز به پایین آوردن سطوح هموسیستئین در بدن کمک میکند. هموسیستئین اساساً یک اسید آمینه بوده که با خطر بروز مشکلات قلبی مرتبط است. علاوه بر آن، سطوح بالای منیزیم موجود در لوبیا قرمز فوائد مضاعفی را در سلامت قلب و عروق فراهم میسازد. منیزیم مادهی معدنی مهمی است که به جلوگیری از سخت شدن سرخرگها کمک کرده و از اینرو جریان خون، اکسیژن و مواد مغذی را در بدن بهبود میبخشد. در نتیجه میتوانیم عنوان کنیم که فرد میتواند خطر بروز حملهی قلبی و دیگر مشکلات قلبی عروقی را با وارد نمودن لوبیا قرمز به رژیم غذایی خود کاهش دهد. از آنجا که این لوبیا سرشار از پروتئین است، جایگزین خوبی از گوشت برای گیاهخواران محسوب میشود. آن را میتوان به همراه پاستا و برنج قهوهای پخته و میتوانید بدون نگرانی از میزان کالری موجود در آن، این منابع غنی از پروتئین را نوش جان کنید.
لوبیا قرمز سرشار از فیبر غذایی بوده که به کاهش سطح کلسترول بد در بدن کمک میکند، در نتیجه خطرات بروز حملهی قلبی را کاهش میدهد. مصرف یک فنجان لوبیا قرمز پخته شده، 45% از فیبر مصرفی روزانهی شما را تأمین میسازد. وجود فیبر غذایی برای بدن انسان، خصوصاً برای سلامت حرکات روده یا اجابت مزاج بسیار مفید است. مواد غذایی سرشار از فیبر غذایی مانند لوبیا قرمز به جلوگیری از بروز یبوست و دیگر مشکلات روده مانند سندرم رودهی تحریک پذیر (IBS) جلوگیری میکنند. این نوع فیبر همچنین به متعادل ساختن و کنترل سطح قند خون افزایش یافته کمک میکند. در نتیجه، بیماران دیابتی بایستی لوبیا قرمز را وارد رژیم غذایی خود ساخته تا سطوح قند خونشان تنظیم شود. از اطلاعات تغذیهای که در بالا اشاره شد، میتوانید ببینید که وارد نمودن لوبیا قرمز به رژیم غذایی خود میتواند بسیار مفید باشد.
لوبیا قرمز به شکل کنسروی و خشک موجود بوده و میتوانید به روشی که دوست دارید آن را طبخ نمایید. بنابراین، اکنون که از حقایق تغذیهای آن اطلاع یافتید، با سخاوت و گشاده دستی این لوبیای فوقالعاده و خوشمزه را وارد رژیم غذایی خود نمایید.
منبع:راسخون