نویسنده: عذراسادات حکیم
ریحان از جمله سبزیهای پرطرف دار است که در میان سبزیهای خوردن حرف اول را میزند. ریحان غذا را گوارا و اشتها را افزایش میدهد.
ریحان برای درمان سرگیجه، سرفه و سیاه سرفه مفید است.
همچنین در افزایش شیر زنان نیز نقش بسزایی دارد.
خوردن ریحان انسان را از ابتلا به بیماری جذام ایمن مینماید.
بوئین بوی ریحان له کرده برای رفع سردرد مفید است.
دم کرده شیرین آن بعد از هر غذا، سردردهای میگرنی و عصبی را درمان مینماید. همچنین برای درمان قلنج و رفع اسهال نیز بسیار مفید است.
دم کرده سرد آن تب را قطع میکند و دارویی موثر برای درمان گریپ است. از دیگر خواص ریحان دور کردن حشرات است به این معنی که اگر گلدان ریحان را جلوی درب و یا پنجره بگذارید حشرات را فراری میدهد. (1)
پی نوشت ها :
1. خواص سبزیها، صفحه 112.
منبع: حکیم، عذراسادات؛ (1388) میوه درمانی با بهره گیری از دستورهای اسلامی، قم، عصر غیبت، چاپ نخست.