نویسنده: عذراسادات حکیم
ترب از جمله سبزیهایی است که فایدههای بسیار دارد وسبزیهای خوردن را زینت میبخشد.
از جمله مواد معدنی ترب میتوان گوگرد و اسید فسفریک را نام برد.
ترب فایدههای بسیاری دارد که به بخشی از فایدههای درمانی آن اشاره میکنیم:
ترب اشتها را افزایش میدهد و تنبلی معده را از بین میبرد.
به هضم غذا کمک میکند ولی خود به آسانی هضم نمیشود.
ادرار را زیاد، موانع ادرار را برطرف و سنگ کبد را خرد و سموم آن را از بین میبرد.
ترب برای درمان بواسیر بسیار مفید است.
سرفههای مزمن را از بین میبرد.
سینه را نرم و پاک میکند وضدتشنج است.
آب ترب را میتوان برای درمان سنگهای کیسه صفرا و یرقان استفاده نمود.
مرهم ترب برای درمان زخمهای بد و روییدن موهای ریخته استفاده کرد. ترب سیاه، در پیشگیری از بیماریهای چون : اعصاب، سل، سیاتیک، روماتیسم، سنگ مثانه، احتقان خود و انسداد مجاری تنفسی نقش بسزایی دارد.
ترب رنگ چهره را باز میکند.
جویدن برگ سبز ترب سیاه بوی بدن دهان را از بین برده و لثه را محکم میکند.
جوشانده ترب، سرماخوردگی را برطرف مینماید.
از جمله فایدههای برگ ترب، وجود ویتامین ث درون است.
برگ ترب پخته شده، برای درمان سیاه سرفه کهنه بسیار مفید است وشیر مادران را نیز افزایش میدهد. مداومت بر خوردن ترب، برای روییدن موهایی که قبلاً ریخته است بسیار مفید است.
همچنین مداومت بر خوردن ترب، عرق بدن را زیاد مینماید.
از دیگر فایدههای ترب میتوان به زیاد کردن شیر مادران، درمان ورم طحال، درد کبد و زیاد شدن ادرار اشاره نمود.
از دیگر فایدههای جوشانده ترب، میتوان به بهبود سرما زدگی دست و پا اشاره کرد.
از ترب میتوان به عنوان ضدعفونی کننده استفاده کرد.
آب ترب در مورد آلرژیهایی مثل کهیر مورد استفاده قرار میگیرد. (1)
پی نوشت ها :
1. خواص سبزیها، صفحه 27.
منبع: حکیم، عذراسادات؛ (1388) میوه درمانی با بهره گیری از دستورهای اسلامی، قم، عصر غیبت، چاپ نخست.