نویسنده: عذراسادات حکیم
در احوال امیرالمومنین (ع) است که حضرت تره را به همراه نمک میخورد. (1)
از امام صادق (ع) در مورد فایده تره سوال شد، حضرت فرمودند:
در آن چهار خصلت وجود دارد:
دهان را خوشبو، بادهای معده را برطرف بواسیر را درمان وکسی که همیشه از آن بخورد، گرفتار جذام نمیشود. (2)
همچنین حضرت در جای دیگر میفرماید:
برای هر چیز سروری وجود دارد و سرور سبزیجات تره است. (3)
همچنین حضرت در جای دیگر در بیان فایدههای تره میفرماید:
تره بواسیر را درمان، و کسی که برآن مداومت نماید، از جذام در امان خواهد بود. (4)
تره از خانواده سبزیجات است که درآن میتوان ویتامینهایی از قبیل B1,B2,C را یافت.
از املاح معدنی موجود در تره میتوان به آهن و کاراتین اشاره نمود.
از فواید درمانی تره میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تره اشتها را افزایش میدهد.
رنگ چهره را باز نموده وبر زیبایی و لطافت پوست میافزاید.
تره نه تنها ملین است بلکه ادرارآور نیز هست و غریزه جنسی را هم تحریک مینماید.
تره بواسیر را درمان و معدههای متعفن را پاک مینماید.
تره بیماریهای طحال، ترش کردن وسوء هاضمه را برطرف مینماید.
همچنین در درمان چاقی، تسکین درد مفاصل و نقرس تاثیر قابل توجهی دارد.
آب تره و یا له کردن آن بر روی پوست، برای درمان کهیر و خارش پوست تأثیر بسزایی دارد.
آب تره خون ریزی بواسیر را نیز قطع مینماید.
جوشانده تره برای درمان ذات الریه و رسوبات ادراری مفید است؛ فشار خون را کاهش داده و خوردن آن برای معالجه تمام عفونتها مفید است.
سوپ، جوشانده و شربت تره در موارد گرفتگی صدا، زکام، سرفه و دیگر اختلالات تنفسی تأثیر فراوانی دارد.
پی نوشت ها :
1. سفینه البحار، جلد،2، صفحه 476. بحارالانوار، جلد 63، صفحه 202.
2. بحارالانوار، جلد 63، صفحه 200.
3. همان، صفحه 201.
4. همان، جلد 59، صفحه 169.
منبع: حکیم، عذراسادات؛ (1388) میوه درمانی با بهره گیری از دستورهای اسلامی، قم، عصر غیبت، چاپ نخست.