4 کدوی زمستانی مفید برای سلامتی و طول عمر

4 کدوی زمستانی مفید برای سلامتی و طول عمر

 

 

در این فصل کدوها، که حاوی آنتی اکسیدان هایی بسیار قوی و مؤثر و برای سلامتی مفیدند،قیمت ارزانی دارند.کدوهای زمستانی بر خلاف انواع تابستانی ماندگاری زیادی دارند و تا اواخر پاییز می توان آنها را نگهداری کرد و مهمتر از همه این که، در حالی که سرشار از فیبر مبارزه کننده با سرطان روده هستند، کالری (انرژی)کمی دارند.

کدوی مسما

این کدو که از نزدیکان کدو تنبل است مزه شیرینی دارد و سرشار از ویتامین A،B،‍c و بتا کاروتن است.تمام کدوهای زمستانی مقادیر زیادی بتا کاروتن دارند، ولی کدو مسما در این دوره با طالبی و انبه برابری می کند.بتا کاروتن یک آنتی اکسیدان بسیار قوی و همچنین یک ماده ضد احتراق است.این ماده در مبارزه با سرطان بیماری های قلبی و آب مروارید نقش دارد.بتا کاروتن از ترکیب شدن کلسترول با اکسیژن جلوگیری کرده و به این ترتیب از به وجود آمدن گرفتگی های منجر به بیماری های قلبی در رگها، پیشگیری میکند.
می توان این کدو را کباب کرده و استفاده کرد.آن را از وسط نصف کنید و میوه داخلی آن را سمت پایین در اجاق بگذارید.ممکن است برش دادن کدو کمی سخت به نظر برسد، ولی به کمک پوستکن های سبزیجات به راحتی می توان این کار را انجام داد.

کدو تنبل

کدو تنبل برای بینایی بسیار مفید بوده و سرشار از پتاسیم و بتا کاروتن است.کدو به دلیل دارا بودن لوتین و زیا کسانتین، از آب مروارید و به وجود آمدن لکه در چشم جلوگیری می کند، به این صورت که رادیکال های آزاد به وجود آمده در محل لنز چشم را خنثی می کند.کدو تنبل مقادیر فراوانی مواد مغذی عمومی مثل آهن، روی و فیبر دارد چون کدو به طور شگفت آوری کم کالری است، برای کاهش وزن نیز مفید است.
دانه های کدو را دور نریزید.آنها سرشار از روی هستند.روی محافظ طبیعی در برابر پوکی استخوان است دانه های کدو نیاز روزانه شما به منیزیم را برطرف می کند، برای سلامتی پروستات مفیدند، التهاب را می کاهند، به کاهش میزان کلسترول کمک می کنند، از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری می کنند و…این موارد، فقط چند مورد از خواص آنها هستند.

کدو اسپاگتی

کدوی اسپاگتی محافظی قدرتمند است.
این کدوی تخم مرغی شکل، منبع عالی برای کلسیم، منیزیم، ویتامین های c,E،A تحقیقات نشان می دهد که کلسیم علاوه بر نقش حیاتی در شکل گیری استخوان ها، خطر بروز سرطان رودهء بزرگ را کاهش می دهد، همچنین میزان کلسترول خون را می کاهد که این عمل از بیماریهای قلبی و سکته جلوگیری می کند.منیزیم، ماده یی معدنی است که بسیاری از افراد در آن دچار کمبود هستند، فعالیت عصبی، عضلانی قلب را تقویت می کند و در تبدیل قند موجود در خون به انرژی نقش دارد ویتامین C در تولید کلاژن و بهبود بافت های آسیب دیده دخالت دارد، همچنین باعث شادابی و جوانی پوست شده و از به وجود آمدن بیماری های مثل تصلب شریان و بیماری های قلبی ناشی از دیابت جلوگیری می کند.ویتامین E سرعت پیر شدن سلول ها را کاهش می دهد و دفع کننده ی سرطان است.ویتامین A در نرمی و صافی پوست دخالت دارد و خطر ابتلا به سرطان های دهان و شش را کاهش می دهد.کدو اسپاگتی می تواند در کاهش وزن کمک تان کند، چون کربو هیدرات و انرژی کمی دارد.در هنگام خرید به دنبال کدو بزرگتر باشید، چون کدوهای بزرگتر مزه و بافت بهتری دارند.این کدو را می توان در اجاق پخت یا این که آن را آب پز کرد.

کدو بلوطی

رنگ سبز پر رنگ، شیارهای عمیق، از ویژگی های این کدو است.این نوع کدو در بتا کاروتن فقیرتر از انواع دیگر کدوهای زمستانی است، ولی مقادیر فراوانی فیبر رژیمی و پتاسیم دارد و در نسبت های کمتر داای ویتامین Bو‍c ،منیزیم و منگنز است.
به دلیل اینکه این نوع کدو کوچک است، می توان آن را به دو نیم برش داد و پخت.برای پختن این کدو هر قسمت را از طرف برش داده شده رو به پایین در یک ظرف بگذارید، کمی آب اظافه کنید و درپوش ظرف را قرار دهید و آن را بپزید.دانه های این کدو را نیز می توان در اجاق برشته و استفاده کرد.

چند نکته در مورد انتخاب، نگهداری و آماده کردن کدو

انتخاب:کدویی را انتخاب کنید که نسبت به سایزشان وزن بیشتری دارند.همچنین رنگ شان سیر و تاریک است.کدویی با این مشخصات عاری از آفت زدگی است.پوست نرم کدو، بیانگر لین امر است که کدو آبکی و نامناسب است.
نگهداری:تقریباً تمام کدوهای زمستانی را، صرف نظر از ضخامت پوست شان، می توان در مکانی خنک، خشک و با نور کم، از یک تا سه ماه نگهداری کرد.قطعه های برش داده شده ی کدو را می توان در بسته بندی مناسب تا یک هفته نیز در یخچال نگهداری کرد.
پختن:برای طبخ کردن کدوی زمستانی، ابتدا آن را کاملاً تمیز بشویید، سپس آن را به دو نیمه برش دهید.دانه ها و رشته های بین دانه را از کدو جدا کنید.آن گاه می توانید کدو در اجاق بپزید و بخار پز یا آب پز کنید.کدو را به همان روش که برای آب پز کردن سیب زمینی به کار می برید آب پز کرده و قطعه قطعه کنید.می توانید قطعات پوست کنده کدو را به سوپ، خورش یا سبزی ها اضافه کنید کدوی طبخ شده را با روغن زیتون، سبزی یا ادویه مورد علاقه خودتان تزیین کنید.برای استفاده از دانه های کدو، آنها را در اجاق(فر)یا تابه با مقداری کمی روغن برشته کنید.
منبع:هفت روز زندگی شماره94.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید