گوجه فرنگی

گوجه فرنگی

کلیات گیاه شناسی

گوجه فرنگی از هزاران سال پیش وجود داشته است، ولی به اندازه ی گیلاس بوده و کم کم در اثر پرورش درشت تر شده است.
وطن اصلی این گیاه، آمریکای جنوبی است. در قرن شانزدهم در کشور پرو به مقدار زیادی کشت می شده است. در قرن هفدهم گوجه فرنگی به انگلستان و هلند راه یافت و چون بسیار گران بود فقط مردم ثروتمند می توانستند از آن استفاده کنند و به نام سیب عشق معروف شد.
گوجه فرنگی را باید هنگامی که کاملاً رسیده است از بوته چید و مصرف کرد. زیرا گوجه فرنگی نارس و سبز برای بدن مخصوصاً کلیه ها مضر است. البته در کشورهای صنعتی گوجه فرنگی را کال می چینند تا هنگامی که به مقصد می رسد، در انبار بماند و قرمز شود. اگر گوجه فرنگی کاملاً قرمز باشد، ولی هنگامی که آن را باز می کنند تخمش سبز باشد، نشانه ی این است که گوجه فرنگی را کال چیده اند و بعداً رسیده است.
گوجه فرنگی گیاهی است یک ساله دارای شاخه های زیاد که ارتفاع آن تا حدود یک متر می رسد. گل های آن زردرنگ است که از کنار شاخه ها یا ساقه ی آن بیرون می آید. مویه ی آن گرد یا تخم مرغی و به رنگ زرد یا قرمز دیده می شود.

خواص دارویی

1- گوجه فرنگی درجه ی قلیایی بودن خون را بالا برده و به دفع مواد سمی خون کمک می کند و بطور کلی تصفیه کننده ی خون است.
2- به دفع اسیداوریک کمک می کند.
3- ملین است.
4- برای درمان ورم ملتحمه ی چشم مفید است.
5- سنگ کلیه را دفع می کند.
6- آقایان با خوردن مرتب گوجه فرنگی می توانند خود را در مقابل سرطان پروستات بیمه کنند.
7- از ورم آپاندیس جلوگیری می کند.
8- برای رفع دندان درد، ریشه و شاخه ی برگ های گوجه فرنگی را با آب بجوشانید و این جوشانده را غرغره کنید.
9- از جوشانده برگ گوجه فرنگی برای دفع شته و حشرات می توانید استفاده کنید. بدین منظور باید یک کیلوگرم برگ تازه ی گوجه فرنگی را در یک لیتر سرکه خیس کرده و در داخل ظرفی که دو لیترآب جوش در آن است بریزید و ظرف را روی چراغ قرار دهید و به مدت پانزده دقیقه بجوشانید. ظرف را از روی چراغ برداشته و بگذارید تا دو روز بماند و گاه گاهی آن را هم بزنید. سپس آن را با فشار صاف کنید.
10- برای مبتلایان به نقرس و رماتیسم مفید است.
11- ورم مفاصل را برطرف می کند.
12- از تصلب شرایین جلوگیری می کند وحتی مصرف آن برای این مرض مفید است.
13- اوره ی خون را پایین می آورد.
14- ورم مخاط روده را رفع می کند.
15- برای تمیز کردن خون باید از آب گوجه فرنگی و کرفس به نسبت مساوی و به مقدار سه فنجان در روز قبل از غذا و به مدت سه هفته استفاده کرد.
16- برای تمیز کردن لکه ی جوهر بر روی لباس، یک تکه پنبه را به آب گوجه فرنگی آغشته کنید و لکه جوهر را با آن مالش دهید و سپس آن را بشویید.
17- اگر پوست شما کک و مک دارد، هر روز آن را با آب گوجه فرنگی تمیز کنید؛ کم کم کک و مک ها از بین می رود.

مضرات

در بعضی از اشخاص هضم گوجه فرنگی با اشکال صورت می گیرد؛ آنهایی که معده حساسی دارند نباید در خوردن گوجه فرنگی افراط کنند.
بعضی از افراد نسبت به گوجه فرنگی حساسیت دارند، این گونه افراد نیز نباید گوجه فرنگی بخورند.
منبع: نشریه 7 روز زندگی، شماره 98.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید