فندق حاوی مقدار زیادی پروتئین و مواد معدنی است اما برای برخی افراد، ایجاد حساسیت می کند. این میوه با وجود دارا بودن اسیدهای چرب اشباع نشده مفید، خیلی زود دچار قارچ زدگی شده و با توجه به نوعی سم به نام آفلاتوکسین در دوزهای پایین سبب آسیب رساندن به کبد و تولید سرطان و در دوزهای بالا سبب مرگ می شود. فندق مناسب به ویژه برای کودکان فندقی است که تغییر رنگ نداده، وسط آن کاملاً سفید باشد. رنگ قهوه ای یا سبز در وسط فندق نشانه آلودگی است. ریواس خام به دلیل داشتن اسید اگزالیک از جذب کلسیم جلوگیری می کند. ریواس، یک گیاه کهنسال با دو هزار سال قدمت و حاوی مقدار زیادی کلسیم است اما به دلیل اسیدگزالیک، کلسیم آن به خوبی جذب نمی شود. وجود اسیداگزالیک در برگ های ریواسی می تواند مسموم کننده باشد اما اگر 20 دقیقه پخته شود. مواد سمی آن از بین می رود. ریواس، مسهل است.
ادویه ها، به ظاهر کم ارزشی و ماده ای تفننی برای پخت بوده ولی در واقع سرشار از خواص مختلف هستند.
درصد زیادی از ادویه ها دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند مثلاً زردچوبه دارای ماده مؤثری به نام کورکومین است آنتی اکسیدانی قوی محسوب می شود. دارچین ضد باکتری است و به عنوان یک ضد میکروب عمل می کند. فلفل سوخت و ساز بدن را افزایش داده و در رفع چاقی مؤثر است.
منبع: نشریه زن روز، شماره 2191.