ذرت

ذرت

نویسنده: شبنم

 

کلیات گیاه شناسی

ذرت که به فارسی بلال نیز نایمده می شود، گیاهی است یک ساله ویک پایه که ارتفاع ساقه ی راست آن تا چهارمتر هم می رسد.
ذرت گیاه بومی آمریکای مرکزی و مکزیک است و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است. برگ های ذرت متناوب و دراز است. گل های نر ذرت به صورت خوشه یی بوده که مرکب از سنبل های قرمز روشن است. گل های ماده ی آن که از دو تا چهار گل تشکیل شده در کنار برگ های ذرت قرار دارد.
غشایی که روی بلال را می پوشاند سبزرنگ و مانند برگ است. دانه های کروی شکل ذرت در اطراف محور مرکزی بلال قرار گرفته اند. این دانه ها به رنگ زرد یا قهوه یی هستند.

ترکیبات شیمیایی

رنگ زرد ذرت مربوط به موادی به نام «زئین» و «زیازانتین» است.
درصد گرم دانه ی ذرت خام مواد زیر موجود است :
انرژی : 350 کالری
آب : سیزده گرم
پروتئین: 9 گرم
چربی : چهار گرم
مواد نشاسته یی : 72 گرم
کلسیم : 22 میلی گرم
سدیم : یک میلی گرم
پتاسیم : 285 میی گرم
فسفر : 265 میلی گرم
آهن : دو میلی گرم
ویتامین A: 490واحد
ویتامین B1 : 4 میلی گرم
ویتامین B2 : 0/12 میلی گرم
ویتامین B3 : 2/2 میلی گرم
ارسنیک : سی میلی
ـ کاکل ذرت دارای مواد معدنی مختلف و املاح پتاسیم و کلسیم است.
درصد گرم کاکل ذرت مواد زیر موجود است :
گوگرد: 2/8 میلی گرم
کلر: 3/6 میلی گرم
فسفر: 5/2 میلی گرم
سیلیسیم : 4 گرم
آهن : 0/06 میلی گرم
کلسیم : 1/7 میلی گرم
منیزیم : 1/4 میلی گرم
پتاسیم : 26/5 میلی گرم
سدیم : 0/2 میلی گرم
همانطور که در بالا مشاهده می شود، کاکل ذرت دارای مقدار زیادی پتاسیم است و به علت وجود این ماده ی معدنی ادرار آور است.

خواص درمانی ذرت

ذرت دارای ارزش غذایی فراوانی است و به علت نداشتن گلوتن (ماده ی چسبنده ی گندم) قابلیت تهیه ی نان را ندارد. بنابراین برای تهیه ی نان ذرت آن را با سایر غلات مخلوط می کنند.
ذرت ازنظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.
1 ـ پماد ذرت خشک کننده ی زخم ها است.
2 ـ ذرت غذای خوبی برای پیشگیری از سرطان است.
3 ـ استفاده ی مداوم از ذرت از کرم خوردگی دندان جلوگیری می کند.
4 ـ روغن ذرت کلسترول خون را پایین می آورد.
5 ـ روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماری های پوستی مفید است.

خواص درمانی کاکل ذرت

کاکل ذرت را قبل از رسیدن کامل میوه‌، یعنی قبل از پژمرده شدن می چینند و به سرعت خشک می کنند. کاکل ذرت بعد از خشک شدن رنگ قهوه یی پیدا می کند. برای درست کردن دم کرده ی کاکل ذرت، مقدار سی گرم از آن را در یک لیترآب جوش می ریزند و به مدت پنج دقیقه دم می کنند.
1 ـ دم کرده کاکل ذرت ادرار آور و آرام کننده ی دستگاه ادراری است.
2ـ درد و ناراحتی های دستگاه ادراری را تسکین می دهد.
3 ـ‌سنگ مثانه، التهاب، ورم و درد مثانه را از بین می برد.
4 ـ کاکل ذرت بطور کلی دستگاه ادراری را تمیز می کند.
$برگ، ریشه و ساقه ی بلال نیز خواص طبی دارند
1ـ‌ جوشانده ی ساقه ی وسط بلال خونریزی بینی را بند می آورد.
2 ـ برای دفع سنگ مثانه از جوشانده ی برگ های بلال استفاده کنید.
3 ـ جوشانده ی ریشه ذرت برای سوزش مجاری ادراری مفید است
4 ـ جوشانده ی وسط بلال درد شکم و معده را از بین می برد.
منبع:نشریه 7روز زندگی، شماره100.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید