خواص آلو

خواص آلو

 

 

آلو که با نام های مختلف آلوی زرد،آلوی سیاه ،آلوی بخارا، آلوی بخارایی و گوجه براغانی شناخته می شود؛ درختی است کوتاه و عموما بدون خار به بلندی چهار تا پنج متر که ریشه آن زیاد عمیق نمی شود؛ تنه آن دارای چوب سخت با رگه های قرمز ،تاج درخت در بعضی ارقام کروی و در بعضی ارقام تخم مرغی دراز است.پوست ساقه ها صاف و براق و پوشیده از کرک ظریف و خزی می باشد. برگ های آن بیضی یا کشیده ،حاشیه برگ ها با دندانه، قوسی و پشت و روی آن خزی است. گل های آن به قطر 2-1/5 سانتی متر، میوه آن تخم مرغی یا گرد و به رنگ های زرد، بنفش یا سرخ و دارای هسته تخم مرغی کوچک و پهن چسبیده به میوه می باشد.

خواص درمانی و موارد مصرف

-مدر ،خنک و دافع صفرا است؛ برای تقویت بدن در موارد ضعف های عمومی مفید بوده و مسمومیت های غذایی، تصلب شرایین، نقرس و روماتیسم را درمان می کند.
-برای قطع ترشحات سفید رنگ مهبل تجویز می شود و قاعدگی زنان را تنظیم می کند.
-مصرف آلوی تازه و رسیده هنگام صبح به صورت ناشتا، یبوست های مزمن را درمان می کند.
-اگر قبل از غذاهای روزانه مصرف شود، سردرد و تبهای صفراوی را برطرف می سازد؛ قی صفرایی ،تشنگی، حرارت دل و خارش بدن را فرو می نشاند و آشفتگی ناشی از صفرا را آرام می کند.
-جهت رفع برفک دهان کودکان می توان آن را در آب نیمه گرم خیساند. بعد در تنظیف پیچید و به دهان برفک زده اطفال مالید.
-اگر تازه آن را له کرده و به صورت ضماد بر شکم بمالید، از استفراغ جلوگیری می کند.
-برای رفع خارش بدن، باید آن را در سرکه خیسانده و بر بدن به صورت ضماد بمالند. علاوه بر این که خارش بدن را تسکین می دهد، جوش های خارش دار را درمان می کند.
-تأثیر مصرف آلوی خشک در جلوگیری از سرطان و پایین آوردن کلسترول خون مفید است.

خواص درمانی برگ درخت آلو

-برگ درخت آلو طبیعتی سرد و خشک دارد.
-اگر آن را دم کرده، بعد آب صاف کرده اش را بنوشید، ادرارآور، ملین و تب بر است.
-با آب جوشانده شاخ و برگ آن ،دهان را بشویید. دراین صورت خون ریزی لثه برطرف می شود.

نکته های مهم

-مقدار اگزالات آلو بسیار بالا بوده و توصیه می شود افراد با سابقه سنگ کلیه (نوع کلسیمی) یا کیسه صفرا در مصرف آن احتیاط کنند.
-مقدار پتاسیم آلو بالاست و بیماران با افزایش پتاسیم خون باید از زیاده روی در مصرف آن خودداری کنند.

ارزش و مواد غذایی آلو(خشک)در 42 گرم

انرژی 100 کیلوکالری
چربی تام 2 گرم
کلسترول 0
پروتیین 1/1 گرم
کربوهیدرات 62/5 گرم
قند 18 گرم
فیبر غذایی 3گرم
نمک(طعام)4 میلی گرم
پتاسیم 316 میلی گرم
کلسیم 21 میلی گرم
آهن 1 میلی گرم
منیزیم 19 میلی گرم
روی 0/23 میلی گرم
مس 0/18 میلی گرم
منبع: نشریه تغذیه و سلامتی 83

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید