آلبالو درختچه ای است که برگ های آن سبز و کوچک تر از برگ های گیلاس می باشد. گل های آن سفید، میوه آن کوچک تر از گیلاس به رنگ قهوه ای تیره یا سیاه و ترش و کمی تلخ و آبدار است و دارای هسته تخم مرغی است.
قسمت های داروی آلبالو هسته و میوه آن می باشد.
خواص درمانی و موارد مصرف
-مدر، صفرابر و اشتهاآور است. به اعصاب آرامش می بخشد، عطش را تسکین می دهد؛ مقوی معده گرم است، آشفتگی و دل بهم خوردگی، قی صفراوی و اسهال را رفع می کند.
-شربت آن برای کاهش تب مفید است.
-برای مبتلایان به ناراحتی های کبدی و ورم مزمن روده، معده و کلیه مفید است.
-اگر طی 20 روز هنگام صبح به جای وعده صبحانه خورده شده و تا ظهر چیز دیگری نخورید، سوء هاضمه را درمان می کند.
-در به تأخیر انداختن روند پیری مؤثر است.
– به درمان بسیاری از سرطان ها کمک می کند.
-در رفع اختلال خواب تأثیر دارد.
-به درمان نقرس و دردهای روماتیسمی کمک می کند (مصرف 50 تا100گرم آلبالو در روز در مبتلایان به نقرس باعث کاهش اسید اوریک خون و کنترل درد و در مبتلایان به فیبرومیالژی موجب بهبود نسبی در بیشتر افراد می شود).
خواص هسته آلبالو
اگر مغز هسته آن را کوبیده و عصاره آن را بگیرید و یک درصد وزن آن را با رازیانه کوبیده مخلوط کنید و بخورید، قاعده آور است؛ برای التیام قرحه های مجرای بول و سوزش مجرای بول نافع است، برای خردکردن سنگ کلیه و مثانه نیز مؤثر است.
نکته های درمانی
-در صورت بالا بودن پتاسیم خون در مصرف آلبالو احتیاط کنید.
-قبل از فعالیت های ورزشی و سنگین معادل یک فنجان آلبالو بخورید.
-مبتلایان به نقرس، مرضد قند، بیماری های قلبی، کبد چرب و سرطان روزانه یا یک روز در میان یک وعده آلبالو یا گیلاس بخورید.
-به دلیل داشتن سوربیتول توصیه می شود افراد مبتلا به روده تحریک پذیر، اسهال و عدم تحمل به فروکتوز در مصرف آلبالو احتیاط نمایند.
ارزش و مواد غذایی آلبالو باهسته در 100 گرم آن
انرژی 30 کیلوکالری
چربی تام 0/6 گرم
پروتیین 0/74 گرم
کربوهیدرات 6/72 گرم
قند 5/8 گرم
فیبر غذایی 0/57 گرم
نمک(طعام)5میلی گرم
پتاسیم 86 میلی گرم
کلسیم 11 میلی گرم
آهن 2 میلی گرم
منیزیم 5/69 میلی گرم
روی 0/6 میلی گرم
مس 0/75 میلی گرم
منبع: نشریه تغذیه و سلامتی 83