مصرف مارچوبه از ابتلا به برخی از سرطانها پیشگیری میکند. میپرسید چرا؟ به خاطر اینکه حاوی ویتامینهای A،C،E،K، کروم و مشتقات سیستئین هست که میزان تولید مولکولهای گلوتاتیون را افزایش میدهد.
مارچوبه
اکثر ما ایرانیها عادت کردهایم به خوردن سالاد شیرازی، سبزی خوردن، سبزیجات معمولی و غیره. برای برخی طول میکشد که ذائقهاشان را به سبزیجات دیگری مانند مارچوبه عادت دهند؛ اما این مادهی غذایی خیلی ساده با انواع سالادها ترکیب میشود و در کنار انواع غذاها جا میگیرد و خواص زیادی هم دارد. در این مطلب شما را با گوشهای از خواص مارچوبه آشنا میکنیم.
مارچوبه برای مقابله با یبوست
اگر مدتی است که دستگاه گوارشتان تنبل شده است و یبوست گرفتهاید میتوانید به مارچوبه اعتماد کنید. این سبزی یکی از منابع خوب فیبرهای غذایی است. مارچوبه حاوی فیبرهای محلول و غیر محلول در آب به نام «پکتین» و «موسیلاژ» و غیره میباشد که برای مقابله با یبوست بسیار مفیدند. به خاطر اینکه این فیبرها آب را به خود گرفته و دفع مواد زائد را از طریق رودهها آسان تر میکنند. در واقع این فیبرها و ترکیبات موجود در ساقهی مارچوبه تنبلی رودهها را از بین میبرند. اگر دچار یبوست هستید میتوانید با مصرف مارچوبه بدون ترس از آسیب رساندن به مخاط رودهها با یبوست مقابله کنید.
مارچوبه خواص دیورتیک دارد
نسبت پتاسیم به سدیم موجود در مارچوبه 270 به 3 است. این میزان بالای پتاسیم به افزایش میزان ادرار کمک میکند. علاوه بر این مارچوبه حاوی ترکیبی به نام «آسپاراژین» است که خواص دیورتیک دارد یعنی حجم ادرار را بیشتر کرده و نیز به دفع سموم از کلیهها کمک میکند.
مارچوبه به دلیل دارا بودن ترکیباتی مانند فولات و ویتامینهای گروه B میتواند
از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری کند چون میتواند میزان
هموسیستئین خون را کنترل کند
مارچوبه برای مقابله با رسوب کلسترول
محققان مارچوبه را بین پانزده سبزی حاوی «گلوتاتیون» دستهبندی کردهاند. گلوتاتیون مولکولی است که به دفع کلسترول مضر کمک میکند. مارچوبه همچنین حاوی فیبر است که باعث کاهش و جلوگیری از رسوب کلسترول میشود. به همین دلیل به افرادی که مراقب کلسترول خونشان هستند توصیه میشود مارچوبه را در برنامهی غذایی خود داشته باشند و از خواص آن بهرهمند شوند.
مارچوبه
مارچوبه خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد
مصرف مارچوبه از ابتلا به برخی از سرطانها پیشگیری میکند. میپرسید چرا؟ به خاطر اینکه حاوی ویتامینهای A،C،E،K، کروم و مشتقات سیستئین هست که میزان تولید مولکولهای گلوتاتیون را افزایش میدهد. تمام ویتامینها و ترکیباتی که ذکر شد قدرت آنتیاکسیدانی بالایی دارند. به همین دلیل هم با مولکولهای سرطانزایی مانند رادیکالهای آزاد یا سموم بدن مقابله میکنند. مارچوبه همچنین حاوی فلاوونوئیدها به خصوص «روتین» میباشد که خواص ضدسرطانی بالایی دارند.
این سبزی به دلیل خواص آنتیاکسیدانی بالای ترکیباتش یکی از بهترین انتخابها برای پیشگیری از ابتلا به سرطان استخوان، سرطان سینه، سرطان کولون، سرطان گلو و سرطان ریه میشود.
مارچوبه محافظ قلب
«هوموسیستئین» یک اسیدآمینهی معروف است که باعث افزایش خطر ابتلا به بیماریهای عروقی میشود. تجمع این اسیدآمینه در خون به رگها آسیب میزند به خاطر اینکه باعث تشکیل پلاک آترواسکلروزی میشود. به همین دلیل لازم است که به هر ترتیبی از تشکیل این ترکیبات مضر جلوگیری کرد. مارچوبه به دلیل دارا بودن ترکیباتی مانند فولات و ویتامینهای گروه B میتواند از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری کند چون میتواند میزان هموسیستئین خون را کنترل کند. افزودن این سبزی به غذاهایتان یعنی جذب بیشتر ویتامین E. باید بدانید که این ویتامین نیز حاوی قدرت آنتیاکسیدانی بالایی بوده و برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی لازم و ضروری است. برای مراقبت از قلبتان در کنار غذا مارچوبه نیز میل کنید.
توجه توجه
مصرف مارچوبه به دلیل خواص دیورتیک آن برای افرادی که دچار نارسایی کلیوی هستند توصیه نمیشود. توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد مارچوبه به دلیل دارا بودن اسید اگزالیک میتواند باعث بروز سنگ کلیه شود. اگر از بیماری کرون رنج میبرید نیز باید بدانید که فیبرهای موجود در این سبزی میتواند برایشان مشکلساز شود.
فاطمه مهدی پور
تبیان