رژیم شوک!
رژیم شوک، رژیمی است که با گرفتن آن روزانه هزار کالری به بدن تان می رسد. این رژیم فقط مخصوص هفت تا ده روز است و همراه کردن آن با ورزش الزامی است. اگر حس پیاده روی روزانه ندارید، دنبال نتیجه ی درست نباشید. در این رژیم فقط نوع غذاهایی که باید بخورید مشخص شده و میزانش دست خودتان است. فقط یادتان باشد قرار است لاغر شوید. پس فقط به اندازه یی بخورید که سیر شوید نه بیشتر. یادتان باشد که مواد غذایی این رژیم را باید بدون نان بخورید!
صبحانه
همان طور که از اسمش پیداست باید در ساعت اولیه ی روز خورده شود. دو عدد تخم مرغ آب پز، قهوه یا چای و یک عدد سیب بهترین و کامل ترین صبحانه هستند. یادتان باشد که تخم مرغ ها را حتما باید با زرده بخورید. اگر کلسترول دارید، نباید این رژیم را بگیرید، سیب خاصیت آنتی باکتریال دارد و در مقابل بیماری ها بیمه تان می کند و باعث می شود تا خود ظهر انرژی داشته باشید.
ناهار
درست است که وقتی رژیم می گیرید گرسنه می شوید. اما خودتان را کنترل کنید و تا مرز انفجار نخورید؛ گوشت قرمز یا ماهی کبابی و آب پز، سالاد فصل بدون مایونز و یک دوم لیوان آب کرفس برای رژیم غذایی در وعده های ناهار مناسب هستند.
ـ سالاد فصل یعنی سالادی که در آن همه سبزی های آن فصل پیدا شود. مثلا در فصل تابستان سالاد باید متشکل از خیار، گوجه، کاهو، کلم، قارچ و ذرت باشد. معمولاً رژیم دارها بعد از مدتی دچار بیماری یبوست می شوند. اما با گرفتن این رژیم که کلی سبزی و میوه جات دارد، این بیماری به سراغ شما نمی آید؛ یادتان باشد به جای آب کرفس نمی توانید خود کرفس را بخورید؛ اولا این که اگر بخواهید آن همه کرفس بخورید، نفخ می کنید! دوماً خود کرفس فیبر دارد و در این رژیم این فیبر محسوب نشده است. وقتی آب کرفس را می گیرید، در بافت آن شکست انجام می شود و فیبرش را از دست می دهد و این دقیقاً همان چیزی است که برای گرفتن رژیم به آن نیاز دارید.
میان وعده
یک لیوان آب گوجه فرنگی یا شیر کم چرب یا یک عدد موز کوچک در فهرست میان وعده قرار دارد.
ـ به همان دلیلی که برای کرفس ذکر شد نمی توانید به جای آب گوجه فرنگی خود گوجه را بخورید.
گوجه فرنگی حاوی ویتامین A،B وC، پتاسیم، کلسیم، فسفر و آهن است و باعث می شود هم انرژی بدن تان تأمین شود و هم سیستم های ایمنی تان تضعیف نشوند. بنابراین وقتی رژیم می گیرید با کوچک ترین چیزی کارتان به دکتر و سرم و آمپول نمی رسد!
ـ موز 422 گرم پتاسیم دارد که هم به انقباض ماهیچه یی کمک می کند و هم سوخت و ساز بدن تان را افزایش می دهد. درست مثل این است که در حال ورزش کردن هستید!
هشدار
ـ قرص های ضد اشتها: افزاش ضربان قلب، فشار خون، یبوست، کم خونی، تشنگی زیاد، اضطراب، گیجی، خشکی دهان و سردرد از علایم این قرص ها هستند. این قرص ها را حتما باید یک پزشک یا یک رژیم درمان توصیه کند.
ـ بالن معده: این هم یک راه برای کم کردن اشتهاست. به این ترتیب که یک کیسه به اندازه ی تخم مرغ در معده می گذارند تا فضای معده و اشتها را کم کند، اما این روش برای هر کسی توصیه نمی شود.
ـ عمل جراحی: این عمل ها فقط برای افرادی که اضافه وزن شان از سی کیلوگرم بیشتر باشد و هیچ توانی برای وزن کم کردن نداشته باشند و فقط به دستور پزشک متخصص توصیه می شود کمترین عارضه ی این عمل ها عفونت های وسیع است که حتی می تواند به مرگ هم منجر شود.
شام
در یک رژیم غذایی سالم هرگز از وعده ی شام نگذرید.
گوشت قرمز، ماهی یا مرغ ( کبابی یا آب پز ) سبزیجات تازه و جوانه ها، چای یا قهوه، لیموترش تازه برای این وعده بهترین انتخاب هستند.
ـ تعادل بین گوشت ها را رعایت کنید. اگر برای ناهار گوشت قرمز می خورید، سعی کنید برای شام ماهی یا مرغ بخورید یا اگر یک شب گوشت قرمز می خورید، یک شب مرغ و شب سوم حتما ماهی بخورید. اگر ماهی دوست ندارید، نباید این را از برنامه ی غذایی تان حذف کنید. روی امگا سه ماهی حساب شده است.
ـ بعضی از افراد بعد از تمام شدن رژیمشان علاوه بر لاغر شدن از ریخت و قیافه هم می افتند؛ دلیلش این است که پروتئین در این رژیم ها کم است و بدن مجبور می شود از عضلاتش هم استفاده کند تا سر پا بماند. اما این رژیم به دلیل داشتن پروتئین کافی که از طریق گوشت، مرغ و تخم مرغ به دست می آورید، باعث می شود که فقط چربی تان بسوزد ولی برای عضله تان اتفاقی نیفتد.
ـ بهتر است برای سبزیجات تازه از سبزیجات رنگی استفاده کنید. مثل گوجه، هویج، فلفل دلمه یی و…
توصیه
هیچ رژیمی بدون فعالیت بدنی یا همان ورزش به درد نمی خورد. یادتان باشد که پیاده روی اصل مهمی در یک رژیم غذایی است. بنابراین در پیاده روی به نکات زیر توجه کنید:
ـ باید کفش تان مناسب باشد و هرگز با کفش پاشنه بلند پیاده روی نکنید.
ـ وسیله ی سنگین نداشته باشید و تا می توانید سبک پیاده روی کنید.
ـ پیاده روی باید مستمر باشد. اگر قرار است نیم ساعت پیاده روی کنید، دقیقاً تمام این نیم ساعت را به طور مفید پیاده روی کنید.
ـ با نظم قدم بردارید. از همان اول با یک ریتم خاص پیاده روی کنید.
ـ در سربالایی پیاده روی نکنید. این تصور غلط که هر چه بیشتر عرق کنید، زودتر لاغر می شوید را از ذهن تان پاک کنید. عرق کردن نشانه ی سوزاندن چربی نیست. یک فعالیت طبیعی برای دفع گرمای بدن است.
تست BMI
برای این که بدانید بدن تان در چه وضعی است و از نظر علمی وزن طبیعی دارید یا دچار اضافه وزن یا چاقی هستید، باید تست Body mass index یا همان «BMI» را انجام بدهید. این فرمول برای گروه سنی بالای هجده سال است. اگر BMI شما:
ـ بین 15 تا 19 باشد، لاغر هستید.
ـ بین 19 تا 25 باشد، وزن تان نرمال است.
ـ بین 25 تا 30 باشد، اضافه وزن دارید.
ـ بین 30 تا 35 باشد، چاقی درجه یک ( متوسط ) دارید.
ـ بین 35 تا 40 باشد، چاقی درجه دو ( شدید ) دارید.
ـ 40 به بالا باشد، چاقی درجه سه ( مفرط ) دارید.
منبع: نشریه 7 روز زندگی شماره 111