یک خانواده خوشبخت

یک خانواده خوشبخت

 

 

این دو موجود، هر کدام با سرشت و ویژگی‌های منحصر به فرد خویش، توافق می‌کنند تا طرحی نو دراندازند و در کنار یکدیگر، مسیر حیات خود را به گونه‌ای مشترک و متفاوت با حال و هوای دوران مجردی سپری کنند.
برخی اختلاف نظرها و تفاوت سلیقه‌ها، ممکن است کشتی زندگی زناشویی را دچار تب و تاب کرده و مخاطراتی را متوجه زندگی مشترک کند.
قدر مسلم آن است که هر پسر و دختری ازدواج می‌کنند به امید خوشبختی. ولی واقعا این سعادت و خوشبختی چیست؟ و چگونه حاصل می‌شود؟
هر چقدر فهم، درک، گذشت، بینش و خداترسی طرفین (زن و شوهر) بیشتر باشد، قدرت و توان مقابله و رویارویی آنان با حوادث و ناملایمات و اختلافات بیشتر می‌شود. به دیگر سخن، ضعف شخصیتی، کوته‌فکری، تک روی، تنگ نظری و در نظر نگرفتن رضای خداوند و… عواملی می‌شوند برای کاهش علاقه‌و در نهایت به دلسردی‌، بی‌تفاوتی و سست شدن و فرو ریختن پایه‌های خانواده منجر می شود.
بدین ترتیب، اگر نگاهمان به همسر و زندگی،‌نگاهی عمیق و واقع‌بینانه و نگرشمان به ازدواج و روابط زناشویی،‌نگرش الهی و انسانی، مبتنی بر احترام و گذشت و عشق و ایثار باشد، خواهیم دید که طعم شیرین و لذت بخش زندگی، سالیان سال در دل و جانمان ماندگار خواهد ماند.
به راستی چگونه می‌توان یک زندگی و خانواده خوشبخت داشت؟ و معیارهای سعادت و خوشبختی کدام‌ها هستند؟
این نوشتار سعی دارد با بررسی لایه‌های مختلف مرتبط با زندگی زناشویی، در نهایت راه‌ها و شیوه‌ها و شاخص‌های خانواده خوشبخت را معرفی کند . چرا که اگر پدر و مادر خوشبخت نباشند، فرزندان آنان هم طعم خوش خوشبختی را نخواهند چشید و چه بسا در جامعه با خطرات و تهدیدات فراوانی روبه‌رو شوند که حل و فصل آنها بسیار مشکل و هزینه‌بر است.
اگر زن و مرد بلد نباشند که به هم عشق بورزند، فرزندانشان هم در زندگی آینده نصیب و بهره مناسبی از عاطفه و عشق و محبت نخواهند داشت. پس اگر مرد و زن(پدر و مادر) روش زندگی خوش و خرم و عاشقانه را یاد بگیرند، خوشبختی بچه‌هایشان هم تا حدود زیادی تضمین شده است.

 

● زنده بودن یا زندگی کردن

حقیقت امر آن است که اغلب ما زنده هستیم ولی زندگی نمی‌کنیم. مثالی هست که می گویند « از یک نفر پرسیدند چقدر درآمدداری؟ گفت ۳۰هزار تومان. گفتند راضی هستی؟ گفت: آری. از فرد دیگری پرسیدند: چقدر حقوق می‌گیری؟ گفت ۳۰۰هزارتومان.
گفتند راضی هستی؟ گفت: نه!!؟؟ گفتند نفر قبلی با ۳۰هزار تومان راضی ولی تو با ۳۰۰هزار تومان ناراضی. چگونه ممکن است؟ گفت: او می‌خواهد زنده بماند و من می‌خواهم زندگی کنم؛ و فرق است بین این دو.» پس بیایید اول این موضوع را با خودمان حل و فصل کنیم.

● زندگی برای چه؟

بیایید بگویید که شما برای چه کسی و برای چه چیزی زندگی می‌کنید؟ پاسخ‌ها ممکن است به قرار زیر باشد:
زندگی برای : خدا،فرزندانمان، همسایه‌ها، فامیل،پدر و مادرمان، مردم و دوستان.
به راستی اگر ما برای خدا و با توکل بر خدا و بنا بر دستورات خدا زندگی کنیم آیا خوشبخت نخواهیم بود؟ پس بیایید برای خدا زندگی کنیم نه برای خواست مردم، میل فامیل و دستورات و خواسته‌های نابجا بچه‌ها و دوستانمان.

● استراتژی‌های زندگی

نگاه شما به طرف مقابل (همسر) چگونه است؟ ما سه نوع نگاه یا استراتژی را برای روابط فی‌مابین زن و شوهر ذکر می‌کنیم!
۱) استراتژی برد- برد ( برنده- برنده )
در این نوع استراتژی، هر دو طرف (زن و شوهر) به دنبال تایید، تقویت و تکامل و موفقیت هم هستند. مرد می‌گوید: عزیزم من قصد دارم به تو کمک کنم تا ادامه تحصیل بدهی و زن می‌گوید: من هم برای موفقیت تو در کار جدید تا جایی که مقدور باشد حداکثر تلاشم را می‌کنم که تو مشکلی در زندگی نداشته باشی.
من با صرفه جویی کمک می‌کنم تا مثلا اقساط ماشین را سر موقع بدهی. به این می‌گویند برنده- برنده. یعنی هر دو طرف می‌خواهند پیروز و برنده میدان زندگی باشند. این حالت چیزی شبیه بهشت است. اگر اینگونه می‌اندیشید و تلاش می‌‌کنید، پس بهشت گوارایتان باد و صفایش را ببرید.
۲) استراتژی برد- باخت ( برنده- بازنده )
در این نوع استراتژی،‌یکی از طرفین دنبال تقویت و تایید و تکامل است و طرف دیگر نمی‌خواهد پیروز باشد. فرد می‌گوید:خانم! شما در امور من دخالتی نکن و سرگرم بچه‌ها و مدرسه‌ آنها و مسائل خانه باش، فلان جا و فلان جا هم نرو، با در و همسایه هم کاری نداشته باش، آموزشگاه و آرایشگاه هم نمی‌خواهد بروی، از فلان هنر می‌خواهی سر در بیاوری که چه بشود؟ و…
در این نوع استراتژی، مرد علاقه مند است در جامعه فرد موفقی باشد و هر کجا خواست برود و در فلان جلسه و برنامه شرکت داشته باشد ولی زن او نه.
این حالت در خانواده‌ها بسیار اتفاق می‌افتد و شاید بتوان گفت که حالت برزخی و عدم اطمینان کامل در زندگی است. انگار دچار نوعی شک و تردید هستیم.
۳) استراتژی باخت- باخت( بازنده- بازنده )
در این نوع نگاه، مرد نمی‌خواهد زن در جامعه برنده و موفق باشد و زن هم متقابلا کاری می‌کند که مرد آنچنان که باید و شاید آب خوش از گلویش پایین نرود و به هر چه که می‌خواهد نرسد. در این نوع زندگی، حالتی کج‌دار و مریض دیده می‌شود. در واقع آنان برای خود جهنمی می‌سازند و کارشان می‌شود سوختن و ساختن. تفاهم، عشق و محبت در این نوع استراتژی بسیار کمرنگ است و هر دو طرف دچار نوعی لجبازی و تک روی و غرور کاذب هستند.
پس بیایید، نوع نگاه و نوع استراتژی زندگی مشترک‌مان از نوع برنده – برنده باشد.

۳۱ جمله سازنده

در این قسمت ۳۱ جمله کوتاه، مفید و مختصر عاشقانه و سازنده را برای شما می‌آوریم باشد که برای تقویت زندگی ما و روابط مناسب و عاشقانه‌مان خوب و مؤثر باشند. این ۳۱ جمله مشت نمونه خروار است.
۱) یاد خدا باش – با خدا باش – شاد باش.
۲) سینه خود را پر از انرژی مثبت کنید.
۳) در پشت‌بام ذهن خود سبزه و گل بکارید.
۴) به تمام اعضای بدن خود بگو فریاد بزنند: الهی شکر.
۵) مسیر زندگی را از وجود تیغ‌ها و خارها پاک کنید.
۶) تانکر عشق و محبت را همیشه پر نگه دارید.
۷) دشمنی و کدورت را ذوب کنید و در چاه بریزید.
۸) هوای پاک تنفس کنید. فکر منفی سینه شما را مریض می‌کند.
۹) همیشه در کوچه زندگی، دنبال خانه مهربانی باشید.
۱۰) ورد زبانتان کلمه: دوستت دارم، عاشقتم، باشد.
۱۱) با چشم خود همسرتان را شیفته کنید.
۱۲) هر کسی پرسید: حالت چطوره؟ بگویید: خیلی خوبم.
۱۳) همواره تصور کنید خوشبخت‌ترین آدم دنیا هستید.
۱۴) خوب گوش کن: کسی در دوردست برایت دعای خیر می‌کند که سلامت و موفق باشی. جوابش را بده.
۱۵)توجه کن! دلت می‌گه تا دوستی هست چرا دشمنی؟
۱۶) سعی کن برای همسرت، زیباترین باشی.
۱۷) گاهی اوقات فکر ما نیاز به سمپاشی داره تا سالم و خوب باشیم.
۱۸) بگذار دیگران هر چه می‌خواهند بگویند مهم این است که ما با هم هستیم.
۱۹) هرشب فکر می‌کنم که آیا فردا زنده هستم که باز هم تو را ببینم.
۲۰) اگر بگویی بمیر، نمی‌میرم. چون می‌خواهم تا انتها با تو باشم.
۲۱) تا وقتی خنده و شادی هست چرا گریه و غم. پاشو به دنیا بخند پاشو.
۲۲) چه بوی خوبی می‌دی، چه دست مهربون و گرمی داری.
۲۳) چقدر مزرعه دل شما سبز و خرم است. باغت آباد.
۲۴) می‌دونی چیه؟ تا حالا از گل نازک‌تر به من نگفتی. ممنون تو هستم.
۲۵) نمی‌دونم اگر تو نبودی چه کسی می‌توانست مرا خوشبخت کند.
۲۶) پدر و مادرم به خاطر زحمات و محبت‌های تو همیشه دعایت می‌کنند.
۲۷) راستی چرا آماده نمی‌شوی برویم پارک، قدری قدم بزنیم. به یاد گذشته‌ها.
۲۸) آدم وقتی وارد این خونه می‌شود. همه ناراحتی‌هاش برطرف می‌شه.
۲۹ ) خدایا! زندگی از این زیباتر و بهتر دیگه نمی‌شه. شکر شکر شکر…
۳۰) می‌دونی عزیزم، خیلی دوستت دارم، خیلی زیاد. ما بیشتر.
۳۱ ) بی‌خیال غم دنیا، بیا چند دقیقه با هم از ته دل بخندیم و برای زندگی بهتر برنامه ریزی کنیم!
منبع: http://aftab.ir

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید