نویسنده: جمشید خدادادی
رنگ، بو و طعم عسل تا حدودی به هم مربوط هستند. بسیاری از طعمهای عسل که در یک منطقه مطبوع و خوب است، در منطقه ی دیگر ناخوشایند تلقی میشود.عسل گندم سیاه و زیرفون ممکن است در یک منطقه بیشترین قیمت را داشته باشد، اما در منطقهی دیگر بازاری نداشته باشد.
جدول رنگ چند نمونه عسل مختلف و کاربرد آنها
نام گیاه |
رنگ عسل |
کاربرد آن ها |
آویشن |
قرمز |
ضد سرفه، زخم معده، خستگی، ضعف و بی حالی |
اکلیل کوهی |
کهربایی روشن یا سفید |
ضد افسردگی، نارسایی کبد، خستگی، دوران نقاهت، ورم معده، سنگ صفرا، ضعف و بی حالی |
شبدر |
بی رنگ و روشن |
تلاش های فیزیکی شدید و طولانی |
اسطوخودوس |
زرین |
ضدِ سردرد، میگرن، بی خوابی، ناراحتی های مجاری تنفسی، انگل های روده ای و تب |
بلوط |
تیره |
جلوگیری از واریس، ضعف و بی حالی، کم خونی، ناراحتی های گردش خون |
مریم گلی |
کهربایی روشن یا تیره زرین |
جلوگیری از افسردگی، فشار خون، کم خونی، ضعف و بی حالی |
زیرفون |
سبز متمایل به زرد کمرنگ |
ضدِ بی خوابی و اعصاب، سرماخوردگی، شیرین کردن جوشاندهها، آرام بخش قلب |
اقاقیا |
آبگون زلال |
ورم های لوله گوارشی، شیرین کردن شیر کودک، ضد دیابت |
گندم سیاه |
زرد تیره یا قهوه ای تیره |
بارداری، شیر دادن، کمبود مواد معدنی و بیماری های عروقی |
تمشک |
وحشی، زلال کشت شده، |
برونشیت، گلودرد، ورم گلو، حلق و حنجره |
آفتابگردان |
زرد طلایی |
وجود مقدار بیش از حد کلسترول |
اوکالیپتوس |
تیره |
انگل های روده، سیاه سرفه، عفونت های معده، برونشیت (عسل کمیاب) |
گون |
زرد |
التهاب مثانه، ورم پروستات، روماتیسم، سنگ های ادراری |
مرکبات |
زرد شفاف |
حالت عصبی، بی خوابی، میگرن، تپش قلب |
منبع مقاله :
خدادادی، جمشید، (1391)، خلاصه ی عسل درمانی، تهران: مؤسسه نشر شهر، چاپ اول.