همه فاکتورهای یک رابطه خوب

همه فاکتورهای یک رابطه خوب

مترجم: لیدا یادگاری

برای داشتن یک رابطه خوب، ‌نکات بسیاری وجود دارد که باید به آنها توجه کرد، ‌از جمله درک این مساله که با تشکیل زندگی زناشویی، نوع رابطه شما و نامزدتان تغییر کرده و وارد رابطه جدیدی می شوید که با قبل کاملاً‌ متفاوت است.
از این پس باید برای داشتن یک رابطه مطلوب و ایده آل تلاش کنید تا به هدف خود دست یابید. البته لازم به ذکر است که بهتر کردن یک رابطه، ‌تا زمانی که هر دو سر آن (زن و شوهر) حاضر به برقرار کردنش نباشند‌، بی فایده بوده و امکان پذیر نخواهد شد چرا که ما همگی انسان هستیم و هر کدام از ما دارای گذشته، ‌آداب و رسوم، ‌خانواده، ‌خاطرات، ‌دوستان و سرگرمی های متفاوتی هستیم. اما زمانی که عشق در خانه ما را می زند و عاشق می شویم، تنها قادر به دیدن آنهایی هستیم که باب میل مان هستند و هر آنچه را دوست داریم، ‌می بینیم. از آنجایی که وظیفه هر زن و مرد، ‌تقویت و تحکیم خانواده است و مسائل و مشکلات هر خانواده فقط در همان خانه شکل می گیرد، پس اعضای آن تنها کسانی هستند که باید در حل آن مشکلات، با همفکری یکدیگر، ‌تصمیم مشترکی اتخاذ کنند. به عبارت دیگر اعضای آن خانه (زن و شوهر) می توانند تاثیر بسزایی روی هم و رابطه شان داشته باشند. پس این مساله را به خاطر داشته باشید که اگر تصمیمات گرفته شده توسط آنها اجباری باشند، نه تنها نمی تواند عواقب مثبتی داشته باشد بلکه مشکل ساز نیز خواهد شد.
در این بین والدین نیز می توانند نظرات خود را در مورد موضوعات خاص ارائه دهند اما نه به شکلی که زن و شوهر را به واسطه نظرات خود به عروسک خیمه شب بازی تبدیل کنند. بنابراین بهتر است که هیچ دخالتی از خارج خانه نباشد چرا که به نفع اعضای آن خانواده و همین طور فرزندان خود آنهاست. پس تا جایی که ممکن است، ‌از حرف زدن در مورد مشکلات درون خانه با خانواده های تان دوری کنید و بدانید که باید موقعیت خانوادگی (والدین) و احساسی تان را از هم جدا کنید.
در این مطلب به برخی از نکات مهمی که در رابطه با شریک زندگی تان باید توجه کنید‌، اشاره شده است.

همدلی:

خودتان را در موقعیت و جایگاه همسرتان بگذرید تا بهتر او را درک کنید. هر چه بیشتر سعی کنید، ‌توانایی شما در بهتر کردن روابط تان و صمیمی تر شدن با او بیشتر خواهد شد. همدردی چیزیست که باید آن را با شریک زندگی تان سهیم شوید تا اگر روزی مشکلی یا بحرانی در زندگی تان پیش آمد، ساده حلش کنید چرا که با همدلی و همدردی هم، ‌هیچ کدام تنها نیستید و بار مشکلات تنها بر دوش یک نفر از شما نخواهد بود. وقتی که مشکلی در زندگی به وجود می آید، باید با کمک همدیگر، با آن مشکل روبه رو شوید. هرگز از رویارویی با آن فرار نکنید، ‌زیرا تا وقتی برای حل آن، ‌دست به کار نشده اید، ‌دوباره آن مشکل به شما رو خواهد کرد. بنابراین قبل از آن که مشکل سنگین تری به شما رو کند، ‌زودتر آن را حل کنید. حال اگر در این شرایط رابطه خوبی با همسرتان نداشته باشید، تلاش های تان جز به شکست منجر نمی شود و برعکس در صورت داشتن یک رابطه خوب، ‌همه چیز با کمک هم و به راحتی حل خواهد شد.

رفتار و توجه متقابل:

دو فرد زمانی کاملاً‌ برابر و یکسان هستند که رفتار متقابلی نسبت به یکدیگر داشته باشند، ‌یعنی همان طور که شما به او توجه می کنید، ‌او نیز همین توجه را به شما داشته باشد چرا که این رابطه ای است که یک رابطه کاملا‌ً دو طرفه معنا شده.

بیان احساسات:

هیچ گاه بیان احساسات آن را به تاخیر نیندازید یا آنها را از شریک زندگی تان پنهان نکنید، چرا که این مسائل شما و همسرتان را به سردرگمی و سرخوردگی دچار می کند و در نهایت باعث ناراحتی میان شما می شود. پس در روش تان تجدید نظر کنید و بیان احساسات را با خود تمرین کنید.

عادل باشید:

به همسرتان به عنوان فردی همچون خود بنگرید، ‌نه به عنوان یک همسر یا همکار. ‌ارزیابی استعداد و توانیایی های مثبت او باید به اندازه نواقصش یا حتی بیشتر از آن باشد. هرگز او را از پشت فیلتر احساسات نگاه نکنید.

حمایت:

همیشه همان حمایتی که توقع دریافتش را از همسرتان دارید، به او بدهید.

ساکت نمانید:

هنگامی که به چیزی نیاز دارید و آن را از شریک زندگی تان دریافت نمی کنید، ‌منتظر نمانید تا خود او این مساله را حدس بزند و متوجه شود. بدانید که او هم مانند شما قدرت فکرخوانی ندارد و این تنها خود شمایید که از آن باخبرید. پس نیازهایتان را با او در میان بگذارید.

خوشگذرانی کنید:

باید با شریک زندگی تان به تفریح و خوشگذرانی بروید، همان تفریحاتی که می خواهید با دوستان خود نیز داشته باشید.

احترام:

احترام دو جانبه است. هرگز احترامی که خود شما برای همسرتان قایل نیستید را از او طلب نکنید. علاوه بر این به عقاید، سلایق، افکار و احساسات یکدیگر نیز احترام بگذارید.

زندگی اجتماعی:

زندگی تان را به طور کامل صرف همسرتان نکنید( او نیز همین طور)؛‌ چرا که جنبه های دیگر زندگی از جمله دوستان و سایر فعالیت های اجتماعی به دست فراموشی می روند.

اعتماد کنید:

یک رابطه زناشویی بدون داشتن اعتماد متقابل به هیچ کجا نمی رسد. البته نه یک اعتماد کورکورانه، بلکه درست و منطقی، ‌چرا که اگر شما دلایل واقعی و اثبات کننده ای برای بی اعتمادی خود نسبت به شریک زندگی تان نداشته باشید، با ترس و ناامنی هایی که ایجاد می کنید، ‌او را از خود دور می کنید و این بی اعتمادی باعث کمرنگ تر شدن هر چه بیشتر رابطه و ایجاد مشکلاتی بین خودتان خواهد شد.

صبر کنید تا نهایت:

بهتر است بگوییم صبر کنید تا ببینید چه اتفاقی خواهد افتاد. اگر با شریک زندگی تان به بحث و دعوا پرداختید، صبر کنید و منتظر بمانید، ‌زیرا این کار علاوه بر یکرنگ و هم عقیده کردن شما، مشکلات بین تان را نیز به صورت اغراق آمیزی کاهش می دهد.
منبع: راه موفقیت – شماره 25

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید