مترجم: امین حسین پور
استفاده از برگ و تخم ریحان در هند ، پاکستان ، تایلند ، ویتنام و ایتالیا رایج است. این مقاله اطلاعاتی راجع به فواید تخم ریحان برای سلامتی ارائه میدهد.
نام گیاهشناسی ریحان ocimum basilicum است و دارای برگهایی گرد است که شیبه برگهای نعناع تند میباشند. از برگ ریحان به خاطر عطر و طعم خود در انواع مختلف خوراکیها استفاده میشود. اگر برگ ریحان تازه در دسترس نباشد میتوانید از برگ خشک شده استفاده کنید. از برگ ریحان در تاس کباب ، سوپ ، سالاد ، دسر و آبمیوه نیز استفاده میشود. در هند از تخم ریحان برای درست کردن falooda استفاده میشود. در تایلند، نوشیدنیهایی که با تخم ریحان ، شکر ، عسل و آب نارگیل درست میشوند مشهور هستند. شما میتوانید از تخم ریحان در بستنی و آب لیمو نیز استفاده کنید.
برای تولید برخی داروهای آیورودا و چینی از برگ ، ساقه و تخم ریحان استفاده میشود. گفته میشود مصرف تخم ریحان به حفظ سطح قند خون کمک میکند. ولی، این موضوع از لحاظ علمی ثابت نشده است. افراد دیابتی باید از افزودن شکر به نوشیدنیهای حاوی تخم ریحان اجتناب کنند.
فواید تخم ریحان مشابه فواید برگهای آن است. خواص ضد نفخ تخم ریحان به کاهش درد و ناراحتی ناشی از نفخ شکم ، گرفتگی عضلات شکم ، سوء هاضمه ، یبوست و غیره کمک میکند.
مصرف تخم ریحان میتواند به حفظ سطح همگلوبین خون کمک کند زیرا، حاوی آهن است.
پ همچنین، میتوان از تخم ریحان برای کاهش علایم عفونتهای تنفسی هنگام سرما خوردگی ، سرفه کردن و آنفولانزا استفاده کرد.
خاصیت ضد انقباض و تشنج ریحان به تسکین گلو درد کمک میکند.
استفادهی موضعی از خمیر ریحان به جلوگیری از تشدید زخمها و عفونتهای پوستی کمک میکند زیرا، تخم ریحان دارای خواص آنتی باکتریال است.
این خواص تخم ریحان میتواند به جلوگیری از پوسیدگی دندانها و عفونتهای حفرهی دهانی کمک کند. جویدن تخم ریحان میتواند به کاهش سوزش ناشی از زخم دهان کمک کند.
نوشیدنی تهیه شده از تخم ریحان به کاهش علایم سوزش سر دل و احساس سوزش به خاطر عفونت و مجاری ادراری کمک میکند.
مصرف نوشیدنی تخم ریحان میتواند به از بین بردن مواد سمی موجود در خون و بدن کمک میکند. تخم ریحان دفع مدفوع را راحتتر میکند.
تخم ریحان همچنین به عنوان یک مادهی ادرار آور عمل میکند و به دفع مواد سمی از بدن کمک میکند. بنابراین، به کارکرد کلیهها نیز کمک میکند.
تخم ریحان از ایجاد پلاک در رگهای خونی جلوگیری میکند. بنابراین، خطر سکته حملهی قلبی را کاهش میدهد. منیزیم موجود در تخم ریحان به سلامت قلب و دستگاه قلبی و عروقی کمک میکند.
ریحان به خاطر خواص ضد التهابی خود برای افرادی که از بیماریهایی مانند آرتروز رنج میبرند مفید است. خواص ضد التهابی ریحان به کاهش تورم و درد مفاصل کمک میکند.
برخی تحقیقات نشان داده است که روغن به دست آمده از ریحان میتواند مانع پیشرفت سرطان در حیوانات بشود. تحقیقات در حال انجام است تا مشخص شود که خواص آنتی اکسیدانی تخم ریحان میتواند به بهبود بقاء در انسانها نیز کمک کند یا خیر.
خواص آنتی اکسیدانی میتواند به از بین بردن اثرات رادیکالهای آزاد در بدن کمک کند. آنتی اکسیدانها میتوانند برای جلوگیری از ایجاد بیماریهایی مانند آلزایمر مفید باشند. برای اثبات این موضوع تحقیقات بیشتری باید انجام شود.
همچنین، نوشیدنی تهیه شده از ریحان دارای تأثیر تسکین دهندهای بر روی مغز است. مصرف این نوشیدنیها به از بین بردن استرس ، سر درد و افسردگی کمک میکند.
تخم ریحان فواید زیادی برای بدن دارد ولی متأسفانه افراد زیادی از این موضوع بی اطلاع هستند. برای اثبات فواید تخم ریحان برای سلامتی به تحقیقات بیشتری نیاز است.
منبع:راسخون