نویسنده:فاطمه کارشناس
به عقیده شیعه ،با توجّه به دلایل نقلی موجود ،امامان معصوم (ع)بر اعمال و احوال همه آفریدگان خدا،چه در روی زمین و چه در آسمان ها و منظومه ها ،آگاهی دارند.
رمیله می گوید :در زمان امیرالمؤمنین ،علی (ع)سخت بیمار شدم ؛تا آنکه در روز جمعه ،قدری احساس سبکی کردم . با خود گفتم بهتر از هر چیز این است که آبی بر روی خود بریزم و نماز را به جماعت و امامت حضرت امیر المؤمنین (ع)اقامه کنم . همین کار را کردم . وقتی حضرت بالای منبر رفت،حال من دوباره بد شد. وقتی امیر المؤمنین علی (ع)از مسجد برگشت و داخل جایی به نام «قصر»شد ،من هم همراه ایشان داخل شدم. ایشان به من فرمود:«ای رمیله !دیدم به خودت می پیچیدی ».گفتم :بلی ،داستان بیماری خود را برای ایشان تعریف کردم . ایشان فرمود :«ای رمیله !هیچ مؤمنی بیمار نمی شود مگر اینکه ما هم به خاطر بیماری او بیمار می شویم و غمگین نمی شود مگر آنکه ما هم در غم او ،غمگین می شویم و دعایی نمی کند مگر آنکه به دعای او آمین می گوییم و سکوت نمی کند مگر آنکه ما برایش دعا می کنیم».
گفتم :ای امیر مؤمنان !فدایت گردم. این مربوط به کسانی است که با شما در این مکان هستند. آن کسانی که در اطراف زمین هستند ،چطور ؟فرمود:«ای رمیله !هیچ مؤمنی در شرق و غرب زمین از ما غایب نیست».(1)
وقتی چنین توجّهی از سوی امام عصر (ع)به مؤمنان وجود دارد ،چه سعادتی بالاتر از اینکه انسان به جای هر چیز ،مراقب اعمال خود باشد وبرای تعجیل فرج خود آن حضرت دعا کند. بی شک ،امام بسیار کریم تر از آن است که یاد کنندگانش را فراموش کند. امام زمان (ع)در توقیع مبارکشان به شیخ مفید(ره)فرمودند:
«ما به آنچه بر شما می گذرد احاطه علمی داریم و هیچ یک از خبرهای شما از ما پوشیده نیست …ما نسبت به رعایت حال شما «اهمال نمی کنیم و یاد کردن شما را فراموش نمی کنیم».(2)
تا دل آشفته ام ،شیفته روی توست
هر طرفی رو کنم ،روی دلم سوی توست
به گرد بیت الحرام ،طواف بر من حرام
ای صنم خوش خرام ،کعبه من کوی توست
دل ندهم از قصور ،به صحبت حُسن حور
بهشت اهل حضور ،صحبت دلجوی توست
سوز و گذار جهان ،از غم غمّازی ات
راز و نیاز همه در خم ابروی توست(4)
امام عصر (ع)هر چند از دیدگان بندگان ،غایب است، ولی به شرق و غرب عالم آگاه است . ایشان از راز پنهان دل مؤمنان باخبر است ،آن گونه که هیچ ظاهر و باطنی از چشمان پرفروغ شان پنهان نیست و هیچ کس از سلطه ولایت ایشان خارج نخواهد بود .(5)
پی نوشت ها :
1. بصائر الدرجات ،جزء5،باب16،ح1.
2. احتجاج طبرسی ،ج2،ص323.
3. ای محبوبی که با ناز و به آرامی راه می روی .
4. شیخ محمّد حسین غروی (معروف به کمپانی )،دیوان شعر ،ص269.
5. سیّد محمّد بنی هاشمی ،معرفت امام عصر (ع)،ص414.
منبع:نشریه موعود شماره 102