پژوهشگران علوم تغذیه در دانشگاه تگزاس ترکیبی را در انگور شناسایی کرده اند که خواص ضدسرطانی و آثار مفید دیگری برای بدن دارد. این متخصصان در آزمایشات جدید خود دریافتند که این ترکیب موسوم به «رسویراترول» می تواند تأثیر سودمند نوعی هورمون چربی را در بدن افزایش دهد. این هورمون که موسوم به «آدیپونکتین» است، از سلولهایی تولید می شود که چربی را می سازند و ذخیره می کنند. هورمون آدیپونکتین آثار سودمندی روی مشکلات پزشکی ناشی از چاقی دارد. به گفته پژوهشگران، هم آدیپونکتین و هم رسویراترول، هر دو نقش ضدچاقی، ضدمقاومت انسولینی و ضدپیری دارند. این یافته اطلاعات مهمی را در زمینه تولید داروها و روش های درمانی جدید برای بهبود مشکلات چاقی، دیابت و سالمندی ارایه می کند. جزئیات این بررسی ها در مجله «شیمی بیولوژی» منتشر شده است. درخت انگور با نام علمی vinifera vitis ازخانواده انگورسانان vitaceae است. در این خانواده حدود 11جنس و بیش از 600گونه وجود دارد. مهم ترین جنس این خانواده جنس انگور است.این گیاه حالت بوته ای و رونده دارد و دارای پیچک در مقابل بعضی از برگهامی باشد.
آشنایی با برخی خواص ویژه انگور:
در مبارزه علیه سرطان نقش مهمی دارد. به بهبود علائم آرتریت کمک می کند. به رفع بیماری های کلیوی و مجاری ادرار کمک می کند. می تواند سبب درمان پرفشاری گردد. به استناد طب چینی، انگور دارای نمک هایی است که خون را تصفیه نموده و غدد و اندام ها را پاکسازی می کند. پزشکان چینی برای پاکسازی بدن توصیه به درمان ده روزه با انگور می کنندکه در آن فقط انگور و آب آن مصرف می گردد. آنها همچنین معتقدندکه انگور به بدن انرژی بخشیده و استخوان ها را محکم می کند و مفاصل را تقویت می نماید. در کشورهای غربی انگور جهت درمان روماتیسم و آرتریت و همچنین احتباس مایعات (ادم) و دفع ادرار دردناک تجویز می گردد. برای مشکلات ادراری درازمدت، حدود 200 گرم انگور در روز و در مشکلات بسیارحاد، روزانه400 گرم انگور توصیه می شود. آب انگور اثرات مطلوبی بر مشکلات کبدی از قبیل هپاتیت و یرقان دارد.- سرطان: انگور حاوی مواد مغذی گیاهی است به نام الاژیک اسید که تحت شرایط آزمایشگاهی برخی مواد ایجاد کننده سرطان را قبل از آنکه وارد عمل شده و سبب موتاسیون ژن ها شوند، خنثی می کند. الاژیک اسید قادر به مبارزه علیه مواد سرطان زایی است که در اثر آلودگی های محیطی، گوشت های نمک سوده و کبابی و یا مصرف سیگار ایجاد می شوند.
آرتریت روماتوئید:
انگور که سرشار از انواع آنتی اکسیدان ها می باشد، نقش مهمی در درمان آرتریت ایفا می کند. این مواد قادر به متوقف نمودن عملکرد آنزیم های خاصی است که می توانند ماده تشکیل دهنده غضروف و استخوان را تخریب نمایند.
فشار خون بالا:
انگور سرشار از پتاسیم است که به کاهش فشار خون کمک می کند. در یک تحقیق، مصرف 2/5 تا 3/9 گرم در روز از پتاسیم سبب کاهش فشار خون در یک گروه مرد مورد مطالعه دچار پرفشاری گشته است. این طور تخمین زده شده است که دریافت منظم روزانه 2/3 تا 3/1 گرم پتاسیم می تواند سبب 25 درصد کاهش در مرگ ومیر ناشی از فشارخون بالا گردد.
مشکلات روحی و عصبی:
کمبود پتاسیم می تواند منجر به پریشانی ذهنی و افسردگی گردد. سالمندان که مقدار کمتری میوه و سبزیجات مصرف می کنند، به طور خاص در خطر هستند. مصرف انگور یک راه حل ساده و مناسب جهت افزایش دریافت پتاسیم در این گروه سنی است.
لاغری و چاقی:
انگور، هم لاغر کننده است و هم چاق کننده، به این ترتیب که اگر انگور را از صبح تا ظهر خالی میل کنید لاغر کننده است و اگر آن را همراه غذا میل کنید چاق کننده است.
چربی خون:
غوره برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید بوده و ضدعفونی کننده بدن هم هست. همچنین اگر با سالاد میل شود، برای لاغرکردن سودمند است.
منبع: نشریه دنیای زنان شماره 69