پیاز در تمام کشورهای جهان کشت و مصرف می شود و پس از گوجه فرنگی دومین گیاه باغداری به حساب می آید. پیاز نه تنها به غذا طعم بهتری می بخشد بلکه خاصیت درمانی متعددی دارد که در این مطلب به نقل از «ehealth» بخشی از آن را مرور می کنیم.
*سازمان بهداشت جهانی بر مصرف پیاز برای درمان تصلب شرایین و از بین بردن کم اشتهایی تاکید می کند.
*اسپاسم های برونشیتی را برطرف می کند.
*مانع رشد باکتری های مضر در روده بزرگ می شود.
*مصرف پیاز باعث کاهش چربی در خون و فشار خون می شود.
*فلاوانوئیدز آن بدن را در برابر بیماری های قلبی عروقی محافظت می کند.
*عامل طبیعی ضدلختگی است.
*چینی ها که بالاترین مصرف کننده سیر و پیاز به حساب می آیند، نسبت به دیگر مردم جهان ۴۰درصد کمتر با خطر بروز سرطان معده روبه رو هستند.
*پیاز خاصیت آنتی هیستامین دارد، بنابراین ناراحتی های خفیف آلرژی را برطرف می کند، التهاب را کاهش می دهد و مانع از بروز آسم می شود. از سیستم دفاعی بدن حمایت می کند و گرفتگی مجرای تنفسی را از بین می برد.
*خاصیت ضدباکتریایی دارد که مانع از بروز بیماری لثه ای می شود.
*فعالیت سلول های استخوان ساز را بیشتر می کند.
*میزان بالای آهن موجود در آن برای درمان کم خونی مفید است.
*مصرف روزی نصف پیاز متوسط، میزان کلسترول را به طور چشمگیری کاهش می دهد و مانع از بروز حمله قلبی می شود.
*خاصیت ضدالتهابی آن علایم نقرس و آرتروز را کاهش می دهد.
*مالیدن آب پیاز ۲ روز در هفته به مدت ۲ ماه باعث رشد مجدد مو می شود.
*بو و مزه تند آن باعث افزایش گردش خون و در پی آن تعریق می شود که در فصل سرما برای پیشگیری از عفونت ها، کاهش تب و دفع سرماخوردگی و آنفلوآنزا موثر است.
*مصرف روزانه مقدار مساوی مخلوط آب پیاز و عسل به میزان ۳یا۴ قاشق مرباخوری از شما در برابر سرماخوردگی محافظت می کند.
*برای رفع سوزش ادرار، مقداری پیاز را در آب بجوشانید تا آب به یک دوم کاهش یابد، آب را صاف کنید و پس از خنک شدن بنوشید.
*مصرف پیاز پخته مانع از ایجاد لخته خونی در عروق یا قلب می شود.
*برای سلامت مو، ناخن انگشتان دست و پا و حتی چشم مفید است.
*به دفع کرم و انگل به بدن کمک می کند.
منبع:www.khorasannews.com