افرادی که به طور مرتب وعده صبحانه خود را فراموش میکنند و از خوردن آن اجتناب میکنند در خطر ابتلا به بیماریهای قلبی قرار دارند.
مطالعات نشان میدهد افرادی که معده خود را در هنگام صبح خالی میگذارند بیش از دیگران دچار چربیهای دور شکمی میشوند و میزان کلسترول آنها نیز بالاتر از حد طبیعی است که همه این فاکتورها از نشانههای ابتلا به بیماریهای قلبی است. این کار همچنین میزان ترشح انسولین در خون را نیز دچار تغییر میکند که یکی از نشانههای اولیه ابتلا به دیابت است.
دانشمندان متوجه شدند بیشترین افراد در معرض خطر، بزرگسالانی هستند که از دوران کودکی عادت به نخوردن صبحانه داشتهاند و مدتهای طولانی است که این عادت را با خود دارند.
اگرچه تحقیقات قبلی نشان داده بود که خوردن صبحانه برای سلامت قلب مفید است، اما این اولین تحقیقاتی است که خطرات طولانیمدت صبحانه نخوردن را بررسی کرده است.
نتایج این تحقیقات که در نشریه تغذیه کالیفرنیا به چاپ رسیده است نشان میدهد افرادی که در اوایل سن 30 سالگی قرار دارند و از زمان کودکی وعده صبحانه را از زندگی خود حذف کردهاند با احتمال بیشتری نسبت به دیگران در خطر ابتلا به بیماریهای قلبی قرار دارند.
دانشمندان معتقدند یکی از دلایل این امر این است که افرادی که صبحانه نمیخورند بیشتر از دیگران غذاهای آماده، هلههوله و غذاهای شیرین میخورند. همچنین آنها با احتمال کمتری ورزش میکنند و میزان مصرف ویتامین، مواد معدنی و فیبر هم در آنها کمتر از دیگران است.
نخوردن صبحانه به طور کامل شیوه بدن در ذخیرهسازی چربی را تغییر میدهد. افرادی که صبحانه نمیخورند معمولا دیگر وعدههای غذایی خود را نیز سر موعد نمیخورند، برای مثال به دلیل گرسنگی ممکن است وعده ناهار خود را زودتر از دیگران بخورند. تمام این موارد ممکن است باعث افزایش چربیهای اضافه در بدن شود.
منبع:تبیان زنجان