کاهش بیماریهای قلبی و سلامت لوزالمعده
فوائد گوجه فرنگی شبه کاروتن lycopene ، کراتنوئید و لایکوپین موجود در گوجه فرنگی به دلیل خاصیت ضد سرطانی و آنتی اکسیدانت آنها اهمیت بسیار زیادی دارند که نقش دفاعی در برابر انواع سرطانها از جمله سرطان کلیه، پروستات، لوزالمعده، سینه، ریه و غیره دارند.
نقش دفاعی گوجه فرنگی و کلم بروکلی در برابر سرطان پروستات
اگر در رژیم غذایی گوجه فرنگی و کلم بروکلی مصرف کنید، به دلیل قدرت دفاعی این دو سبزیجات از خطر ابتلا در برابر سرطان پروستات مصونتر هستید. محققان به افراد مسنی که سرطان پروستات دارند و تحت شیمیدرمانی و پرتونگاری هستند توصیه میکنند که حتما از گوجه فرنگی و کلم بروکلی در غذاهای خود استفاده کنند.
سلامت لوزالمعده
یکی از مرگبارترین سرطانها، سرطان لوزالمعده است که سلولهای آن به صورت قابل توجهی پخش میشوند و فرد را در عرض چند ماه از پا در میآورند ولی با مصرف یک رژیم غذایی از گوجه فرنگی و بروکلی میتوان از این سرطان جلوگیری کرد.در میان افرادی که هرگز سیگار نکشیدهاند و رژیمهای غذایی سرشار از بتا کراتین و کاراتونانین دارند 42 تا 43 درصد خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده کاهش مییابد.
افزایش سلامت بدن
گوجه فرنگی آنتی اکسیدانت بسیارمهمیاست. تحقیقات نشان داده است که گوجه فرنگی منبع بسیار خوبی از ویتامین CوA است. ویتامین A سرشار از کراتینهایی چون بتاکراتین است که به سرتاسر بدن حرکت میکنند و رادیکالهای آزاد را که به سلولها و غشاهای سلولی آسیب میرسانند و باعث تسریع التهاب و بیماریهایی چون تصلب شرائین، اثرات ناشی از دیابت، آسم و سرطان کلیه میشود را خنثی میکنند. علاوه بر آن گوجه فرنگی منبع بسیار خوبی از فیبر هستند که میتوانند کلسترول را پایین آورند و قند خون را تنظیم کنند و همچنین از سرطان کلیه جلوگیری میکند.
کاهش بیماریهای قلبی
افرادی که در معرض تصلب شرایین هستند یا میخواهند از بروز آن جلوگیری کنند بدانند که گوجه فرنگی منبع خوبی از پتاسیم،نیاسین و ویتامین B6 و فولات است. از نیاسین سالها به عنوان یک راه ساده برای کاهش کلسترول استفاده میشد. رژیم غذایی سرشار از پتاسیم میتواند فشار خون و همچنین خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهد. ویتامین B6 و فولات ازنیازهای اساسی بدن هستند که میتوانند موادشیمیایی خطرناکی به نام هوموسستئین را به مولکولهای خوش خیم تبدیل کنند. در صد بالای هوموسستئین میتواند به دیوارههای رگهای خونی آسیب برساند که نتیجه آن ابتلا به سکته قلبی و مغزی است. لیکوپین موجود درگوجه فرنگی همچنین میتواند نقش بسیار خوبی درجلوگیری از گرفتگی رگهای قلب داشته باشد. همچنین مصرف گوجه فرنگی به صورت خام یا آب گوجه فرنگی چند بار در هفته راه بسیار موثر برای محافظت از سیستم قلبی بدن است.
نقش آب گوجه فرنگی در جلوگیری از ل خ ت ه شدن خون
گوجه فرنگی نقش بسیار اساسی در کاهش ل خ ت ه خون دارد. مصرف مداوم گوجه فرنگی در غذای روزانه از ایجاد پلاکتها در رگهای خونی جلوگیری میکند. تجمع پلاکتها باعث ایجاد ل خ ت ه خون در رگها به خصوص در دیابتیها میشود. مصرف آب گوجه فرنگی میتواند تا حد قابل ملاحظهای از ایجاد ل خ ت ه خون جلوگیری کند. به افرادی که کلسترول بالا دارند و افرادی که تازه عمل جراحی انجام دادهاند و یا افرادی که سیگار میکشند توصیه میشود که از خوردن گوجه فرنگی دریغ نکنند.
آب گوجه فرنگی نقش مهمی در کاهش بیماریهای التهابی دارد
مصرف روزانه آب گوجه فرنگی میتواند در عرض کمتر از یک ماه شدت عمل علائم TNF آلفا که منبع التهاب در بدن است را به اندازه 35 درصد کاهش دهد. اگر شدت علائم TNF زیاد باشد میتواند منجر به تصلب شرائین، سفت شدن رگها، بیماریهای مربوط به رگهای قلب، سرطان، پوکی استخوان و آلزایمر شود.
چگونه استخوانهای قوی داشته باشیم
گوجه فرنگی بخورید. گوجه فرنگی منبع بسیار خوبی از ویتامین K است. ویتامین بسیار مهم برای مصون نگهداشتن استخوانها. ویتامین1K، اوستئوکلسین(پروتئین اصلی بدون کلاژن دراستخوان) را فعال میسازد بنابراین بدون ویتامین K1 کافی استخوان حالت طبیعی خود را از دست میدهد.
جلوگیری از سرطان کلیه، دیابت، میگرن
فولات موجود در گوجه فرنگی میتواند از سرطان کلیه جلوگیری کند. علاوه بر آن گوجه فرنگی منبع بسیار خوبی از ریبوفلاوین است که نقش اساسی در کاهش تناوب حملات میگرنی دارد. بنابراین افزایش مصرف سس گوجه و گوجه فرنگی خام میتواند نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت کلی بدن داشته باشد.
منبع:http://fa.parsiteb.com