نویسنده:شراره انصار
کشک یکی از فرآورده های فرعی شیر است که با حجم کم خود، یک ماده غذایی معجزه آساست.
کشک در بردارنده تمامی خواص شیر می باشد و حاوی کلسیم، پروتئین و ویتامین است.
کشک به علت این که منبع سرشاری از کلسیم و فسفر است، مصرف آن می تواند در پیش گیری از پوکی استخوان مؤثر باشد.
کشک علاوه بر این که منبعی برای پروتئین های لبنی است، با دارا بودن مقادیر قابل توجهی اسیدهای آلی مفید در گندزدایی محیط داخلی گوارش انسان به مکانیسم های طبیعی بدن کمک می کند.
میزان انرژی تولید شده با 100گرم کشک حدود105تا120کیلو کالری می باشد که می تواند به عنوان یکی از تأمین کننده های انرژی مورد نیاز بدن در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود.
با توجه به این که کشک یکی از غنی ترین منابع پروتئین حیوانی است، محیط مناسبی برای رشد و ازدیاد میکروارگانیسم های مختلف می باشد که اغلب سبب مسمومیت های شدید و حتی مرگ می شود.
بنابراین
*از کشک های بسته بندی شده که دارای برچسب و مجوز های بهداشتی هستند استفاده کنید.
*کشک را در یخچال نگه داری کنید. اگر در یخچال نگه داری نشود، محیط بسیار مناسبی برای جوانه زدن اسپورمیکروب های خطرناکی مانند کلستریدیوم بوتولینوم خواهد بود.
*تا حد امکان از مصرف کشک مایع باز خودداری کنید.
منبع:نشریه پیام زن، شماره 218