نارنگی یکی از لذیذترین میوه های فصل پاییز است. این میوه مانند بسیاری از میوه ها دارای خواص مفید بسیاری می باشد که بر ضرورت مصرف آن تاکید می کند.
در زیر مروری داریم بر این خواص مفید: نارنگی منبع غنی ویتامین C و بتا ـ کاروتن است. دیده شده که نارنگی برای کاهش دمای بدن و تب مفید است. ن ارنگی دارای ویتامین های A، B1 و B2 نیز هست و پروتئین، چربی و قند نیز دارد. همچنین این میوه خوشمزه مقادیر زیادی فسفر و کلسیم در خود دارد.
مصرف نارنگی می تواند خون را تصفیه و زیاد کند و به خاطر داشتن کلسیم و فسفر بالا، یکی از مواد غذایی است که در تشکیل استخوان ها و استحکام ساختار اسکلتی بدن موثر است. منیزیم یکی دیگر از موادی است که در نارنگی وجود دارد و از این طریق در فعالیت دستگاه گوارش، عضلات و سیستم عصبی موثر است. نارنگی مسکن اعصاب نیز هست و اگر می خواهید شب راحت تر بخوابید چند دانه نارنگی بخورید.
این میوه سرشار از آنتی اکسیدان هاست که در پیشگیری از انواع سرطان ها نقش مهمی دارند.نارنگی مانند پرتقال حاوی میزان بالایی فیبر است، ولی هضم آن از پرتقال آسان تر می باشد. این میوه در فصل پاییز و زمستان (که امکان بروز بیماری های عفونی و سرماخوردگی بیشتر می شود)، می تواند نقش پیشگیری کننده داشته باشد.
نارنگی در درمان بیماری هایی چون برونشیت، ذات الریه، آرتریت، روماتیسم، آسم، پرفشاری خون و بیماری های پوستی مفید است. ایالت فلوریدا در آمریکا بزرگ ترین تولید کننده نارنگی است و در این ایالت پنج نوع نارنگی تولید می شود. یک نارنگی کوچک، بیش از یک پرتقال بزرگ ویتامین C قابل استفاده در خود دارد.
ارزش غذایی 100 گرم نارنگی به شرح زیر است:
ویتامین A : 16 میکروگرم
ویتامین B1 : 0/07 میلی گرم
ویتامین B2 : 0/02 میلی گرم
نیاسین : 0/2 میلی گرم
ویتامین C : 30 میلی گرم
آهن : 0/3 میلی گرم
پتاسیم : 160 میلی گرم
فسفر : 17 میلی گرم
چربی : 0/1 گرم
منیزیم : 11 میلی گرم
کربوهیدرات : 8 گرم
پروتئین : 0/9 گرم
کلسیم : 42 میلی گرم
کالری : 35 کیلوکالری
منبع: نشریه دنیای تغذیه، شماره 91.