انجیر از میوههای کلسیمدار است. به طوری که با خوردن 3 عدد از آن، 21 درصد از نیاز بدن به این ماده معدنی تامین میشود.
میوهها جزو گروههای غذاییای هستند که خوردنشان همواره به وسیله متخصصان تغذیه توصیه میشود و تاکید آنها این است که میوهها تازه و فصل باشند؛ یعنی میوههای تابستانی، در تابستان و میوههای زمستانی در زمستان خورده شوند. البته تنوع بخشیدن به رژیم غذایی نیز جزو توصیههای دیگر آنهاست زیرا میوهها خواص ویژهای دارند که میتوان از آنها بهره برد. این مطلب به خواص 6 نوع از میوههای تابستانی اختصاص دارد.
گلابی
گلابی و چربی خون: مطالعهها نشان داده خوردن یک گلابی رسیده، 20 درصد از نیاز روزانه به فیبر را تامین و به کاهش چربی خون (کلسترول) کمک میکند. در ضمن، دریافت این مقدار فیبر در تنظیم قند خون نیز موثر است به همین دلیل توصیه میشود افراد دیابتی در برنامه غذاییشان این میوه را بگنجانند. همچنین، بررسیها نشان دادهاند در گلابی ماده معدنیای به نام «برن» وجود دارد که در بهبود عملکرد مغز و انتقال پیامهای عصبی در این ارگان دخالت دارد.
انگور
انگور و اختلال حواس: انگور از منابع پتاسیم محسوب میشود بنابراین خوردن آن باعث کاهش فشارخون خواهد شد. از سوی دیگر، از آنجا که کمبود پتاسیم اختلالهای حواس و افسردگی را در سنین بالا و سالمندی به وجود میآورد، به خصوص در افرادی که میوه و سبزیهای کمی مصرف میکنند، عادت به خوردن انگور میتواند کمککننده باشد. به علاوه، انگور از منابع ترکیبهایی با خواص آنتیاکسیدانی است که دریافت آنها از بروز سرطانهایی که بر اثر آلودگی هوا و خوردن فرآوردههای گوشتی ممکن است به وجود بیاید، پیشگیری میکند.
آلو
آلو و کمخونی: خوردن 100 گرم آلو 20 درصد از نیاز روزانه خانمها به آهن را برطرف میکند. به همین دلیل به گیاهخواران توصیه میشود این میوه را در برنامه غذایی روزانهشان بگنجانند تا احتمال ابتلا به کمخونی فقر آهن در آنها کاهش پیدا کند. این میوه از منابع مناسب پتاسیم نیز محسوب میشود به همین دلیل به بیماران فشارخونی پیشنهاد میشود آلو را در سبد میوه خود داشته باشند و روزانه 2 تا 3 عدد از این میوه را میل کنند. در ضمن، آلو از میوههایی است که شدت یبوست را کاهش میدهد و کسانی که مکرر دچار این مشکل گوارشی میشوند، بهتر است بیشتر آلو بخورند.
میوهها جزو گروههای غذاییای هستند که خوردنشان همواره به وسیله متخصصان تغذیه توصیه میشود و تاکید آنها این است که میوهها تازه و فصل باشند؛ یعنی میوههای تابستانی، در تابستان و میوههای زمستانی در زمستان خورده شوند
هلو
هلو و یبوست: خوردن یک هلوی متوسط، 8 درصد از نیاز روزانه به فیبر را تامین میکند و دریافت آن بهبوددهنده یبوست است. این مقدار فیبر، سطح کلسترول خون را پایین میآورد و احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را نیز کم میکند. این میوه از منابع ویتامین C نیز محسوب میشود و به همین دلیل توصیه میشود افرادی که به بیماریهای لثه مبتلا هستند، آن را در برنامه غذایی روزانهشان بگنجانند. جالب است بدانید با خوردن یک هلوی متوسط 34 میلیگرم از نیاز روزانه به این ویتامین تامین میشود.
انبه
انبه و فشارخون: خوردن یک انبه کامل که حدود 650 گرم وزن دارد، میتواند 33 درصد از نیاز روزانه به پتاسیم را تامین کند، به همین دلیل خوردن این میوه به فشارخونیها توصیه میشود. در ضمن، انبه از منابع بتاکاروتن است که یکی از آنتیاکسیدانهای قوی است و از بروز کمخونی فقر آهن پیشگیری میکند. بررسیها نشان داده خوردن این میوه به دلیل داشتن بتاکاروتن فراوان و به خصوص ترکیبی به نام کریپتوگزانتین، ریسک ابتلا به سرطان رحم را هم پایین میآورد.
انجیر
انجیر و پوکی استخوان: انجیر از میوههای کلسیمدار است. به طوری که با خوردن 3 عدد از آن، 21 درصد از نیاز بدن به این ماده معدنی تامین میشود. انجیر فیبر فراوانی نیز دارد به این دلیل کسانی که از یبوست رنج میبرند، بهتر است آن را در برنامه غذاییشان بگنجانند. آهن نیز از دیگر موادی است که با خوردن انجیر به بدن میرسد از این رو، انجیر گزینهای مناسب برای کسانی است که خطر کمبود کلسیم و آهن در آنها بالاست مانند گیاهخواران و سالمندانی که در معرض پوکی استخوان هستند.
منبع: هفته نامه سلامت