حتماً شما هم بارها شنیدهاید که برای لاغر شدن باید مصرف چربیها و قندها کاهش یابد. در نتیجه گاه اوقات تصور میشود که میوهها نیز به خاطر دارا بودن قند میتوانند زمینهساز افزایش وزن شوند. اما این تصور اشتباهی است زیرا…
میوهها و تعادل غذایی
توصیههای تغذیه متعادل همواره بر مصرف 5 سهم میوه و سبزی در روز تأکید دارد. در واقع، فواید میوهها زیاد و شناخته شده است که از جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
* میوهها حاوی فیبرها هستند که در عملکرد صحیح دستگاه گوارش نقش دارند.
* این خوراکیهای طبیعی منبع غنی از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها محسوب میشوند.
* از بدن در برابر بسیاری از بیماریها مانند سرطانها، دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و پیر شدن محافظت میکنند.
* مقدار بالای آب جز ویژگی میوههاست که باعث تأمین کافی رطوبت بدن میشود.
* میوهها کمکالری هستند. بهعنوان مثال، 100 گرم سیب حدود 50 کیلوکالری دارد که در مورد همین مقدار پرتقال 47 کیلوکالری خواهد بود.
* خوراکیهایی مفید و ضروری برای دوران رژیم هستند حتی اگر حاوی قند باشند. به خاطر اینکه قند موجود در میوهها با فیبرها همراه است با قند مصنوعی متفاوت خواهد بود.
قند میوهها و دریافت فیبرها
همانطور که اشاره شد همراهی فیبرها در کنار قند میوهها باعث تغییر در جذب آنها میشود. در واقع، فیبرها موجب کندتر شدن جذب قندها میشود. همچنین قند بسیار آهستهتر وارد خون میشود و کبد زمان بیشتری برای متابولیسم آن دارد. بهعلاوه قند میوهها بهتر در بدن جذب میشود که همین نکته افزایش وزن را کاهش میدهد.
میوه را بهعنوان میان وعده نه دسر میل کنید زیرا کمکالری است و گرسنگی را برطرف میکند. همچنین قند موجود در میوهها هنگامیکه بهتنهایی مصرف شود بهتر جذب میگردد
البته توجه داشته باشید همراهی مصرف فیبرها و قند در هر صورتی این تأثیر را ندارد و ارتباط آنها باعث چنین خاصیتی شده است. از همین رو خوردن سبزیجات پس از یک تکه کیک شکلاتی فایدهای در این باره نخواهد داشت. در واقع اگر قند و فیبر میوه نیز از هم جدا شوند این فایده از بین میرود. به همین دلیل است که مصرف میوهها نسبت به آبمیوه ارجحیت دارد.
مصرف میوه در دوران رژیم لاغری
میوهها حتی اگر بسیار هم شیرین باشند باز هم دوستان خوبی در دوران رژیم لاغری هستند. با این حال، برخی اصول را نیز باید کرد که عبارتاند از:
* میوه را بهعنوان میان وعده نه دسر میل کنید زیرا کمکالری است و گرسنگی را برطرف میکند. همچنین قند موجود در میوهها هنگامیکه بهتنهایی مصرف شود بهتر جذب میگردد.
* بهتر است میوه طبیعی مصرف گردد. کمپوت، آبمیوه و هر نوع فرایند صنعتی که قند را به میوه میافزاید توصیه نمیشود.
تهیه کمپوت و آبمیوه در منزل میتواند به کنترل قند اضافی کمک کند.
منبع: سلامت نیوز