وظـــایـف منتــظــران (1)

وظـــایـف منتــظــران (1)

اولین وظیفه‌ی در قبال امام زمان شناخت و معرفت نسبت به ایشان است پیامبر(ص) می‌فرمایند: «مَنْ مَاتَ وَ لمْ یَعْرِفْ إِمَامَهُ مَاتَ مِیتَهً جَاهِلِیَّهً»«هرکس بمیرد و امام زمانش را نشناسد در جاهلیت مرده است»…

« اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی نَفْسَکَ فَإِنَّکَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی نَفْسَکَ لَمْ أَعْرِفْ رَسُولَکَ اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی رَسُولَکَ فَإِنَّکَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی رَسُولَکَ لَمْ أَعْرِفْ حُجَّتَکَ اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی حُجَّتَکَ فَإِنَّکَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی حُجَّتَکَ ضَلَلْتُ عَنْ دِینِی‏»1

هدف از طرح این موضوع بررسی وظایف یکایک شیعه در مقابل امام زمان و منجی جهان، حضرت بقیه الله الاعظم(عج) می‌باشد دلیل عقلی مطلب آن است که هر کس حقی بر گردن ما داشته باشد ما نیز نسبت به او وظایفی داریم، حضرت صاحب الامر(عج) بیشترین و بزرگترین حقوق را بر گردن بشریت دارند و ما نیز بالاترین وظیفه را نسبت به ایشان باید ادا کنیم از این رو از خداوند منان عاجزانه ایفای این وظایف را درخواست می‌کنیم.

اولین وظیفه‌ی امت در قبال امام زمان شناخت و معرفت نسبت به وجود مقدس ایشان است زیرا ایمان بدون شناخت به ثمر نمی‌نشیند و محقق نمی‌گردد.

بهترین دلیل برای وجوب این شناخت روایات بسیاری است که در حد تواتر در این باره وارد شده است که معروف‌ترین آن روایتی است از وجود مقدس پیامبر اکرم(ص) که فرمودند: «مَنْ مَاتَ وَ لمْ یَعْرِفْ إِمَامَهُ مَاتَ مِیتَهً جَاهِلِیَّهً»«هرکس بمیرد و امام زمانش را نشناسد در جاهلیت مرده است»

حارث بن مغیره از امام صادق(ع) پرسید این کدام جاهلیت است؟ حضرت پاسخ دادند: جاهلیت کفر و نفاق و ضلال.  این شناخت مرز حساس بین ایمان و کفر است.2

امام کاظم(ع) فرمودند هرکس در چهار چیز شک کند به همه‌ی اموری که خداوند تبارک و تعالی نازل فرموده کافر است. معرفت نسبت به امام هر زمان از جهت شخصی و صفاتی یکی از آن چهار مورد است.3

شناخت وجود مقدس حضرت صاحب الامر (عج) در چند بُعد باید صورت پذیرد.

الف:شناخت صفات و خصوصیات ظاهری

ب:شناخت ویژگی‌های خاص آن حضرت

ج:شناخت آداب وعادات حضرت

د:شناخت حقوقی که حضرت برگردن ما دارند

ه:شناخت علائم حتمیّه‌ی ظهور

و:شناخت علل طولانی شدن غیبت

الف:شناحت صفات و خصوصیات ظاهری

بر ما که ندیده عاشق یار گشته‌ایم واجب است که صفات و خصوصیات جمال بی‌مثالش را از لسان اجداد طاهرینش آموخته و بر دل بسپاریم تا ادعای دروغین مدعیان این مقام را باور نکنیم. اگر عموم شیعیان این وظیفه‌ی مقدس را بخوبی انجام می‌دادند فرصت طلبان به هیچ‌وجه نمی‌توانستند آنان‌را فریب دهند چنانکه هر چند وقت یکبار از گوشه و کنار داستان اشخاصی که مدعی این مقام بوده‌اند برملا می‌شود و قلب انسان را به درد می‌آورد.

فریب خوردگان خود مقصرند که در راه شناخت کسی که انتظارش را می‌کشند و آرزوی وصالش را دارند قدمی برنداشته‌اند بر هر کس واجب است تا وجود نازنین حضرت را به نام و نسب شریفش و صفات ظاهریش بشناسد مانند بعضی از تشرف ‌یافتگان که با همین نعمت شناخت به معرفت بیشتری نائل آمده  و لذت هم صحبتی با حضرت را بیشتر درک کرده نموده‌اند.4

روایتی است از مقام مقدس نبوت و رسالت حضرت ختمی مرتبت (ص) در وصف جمال و زیبایی آن حضرت. ازنص احادیث ثابت شده که رسول الله (ص)زیباترین و خوش صورت‌ترین مردم بوده ایشان می‌فرمایند: مهدی امت من در صورت و سیرت و گفتار شبیه‌ترین مردم نسبت به من است چنانچه وصف جمال بی‌مثال رسول الله(ص) را بشنویم گویا صفات مهدی او را یافته‌ایم.
ثقه الاسلام کلینی در کافی از حضرت امام باقر(ع) آورده که فرمودند: پیامبرخدا رخسارش سپید آمیخته به سرخی، چشمانش سیاه و درشت، ابروانش بهم پیوسته، کف دست و پایش پرگوشت ودرشت بود چنانکه گویی طلا بر انگشتانش ریخته باشد، استخوان دوشانه‌اش بزرگ بود چون به کسی روی می‌کرد به خاطر مهربانی شدیدی که داشت با همه‌ی بدن به جانب او توجه می‌نمود ایشان بینی کشیده‌ای داشت که هنگام آشامیدن آب نزدیک بود به آب برسد، هنگام راه رفتن محکم قدم بر می‌داشت که گویا از سرازیری فرود می‌آید .

ان شاالله ادامه دارد….

1- دعای زمان غیبت
2- اصول کافی ج 2 ص 377
3-  کمال الدین ج 2 ص 413
4- عبقری الحسان بخش تشرفات

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید