نویسنده: جمشید خدادادی
1. از ویژگیهای مهم عسل خاصیت میکروب کشی آن است. عسل یک ضد عفونی کنندهی طبیعی است. تحقیقات نشان میدهد گذاشتن آن بر روی زخمها مانع عفونت میشود. از آنجایی که عسل حاوی مواد آنتی باکتریایی است، میتواند به خوبی باعث بهبود زخمها شود. عسل نوعی تشعشعات رادیو اکتیوی نیز دارد که این امر میتواند در مبارزه با عفونتها مؤثر باشد.
2. مولکولهای قند موجود در عسل به راحتی به سایر قندها تبدیل میشوند؛ لذا حتی حساس ترین معده نیز میتواند آن را به سادگی هضم کند.
3. عسل منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدان است و به همین دلیل نقش بزرگی در جلوگیری از سرطان و همچنین بیماریهای قلبی دارد.
4. عسل در مقایسه با سایر مواد قندی 40 درصد کمتر کالری دارد بدین ترتیب هر چند انرژی عسل بسیار بالاست، اما به وزن بدن شخص نمی افزاید.
5. وقتی عسل با میزان مناسبی آب مخلوط شود، پس از 7 دقیقه در جریان خون پخش میشود و با آزاد سازی مولکلول قند به عملکرد بهتر مغز که اصلی ترین مصرف کنندهی قند در بدن است، کمک میکند و مانع بروز خستگی میشود.
6. عسل در سلامت و ساخت عوامل خونی مؤثر است. به علاوه باعث تمیز شدن خون میشود و جریان خون را تنظیم و آسان میکند و مانع بروز مشکلات عروقی و تصلب شرایین میشود.
7. عسل هرگز فاسد نمیشود. جهت نگهداری احتیاج به یخچال ندارد و میتوان آن را در دمای اتاق نگهداری کرد.
8. عسل در درمان آلرژیهای فصلی برای ساکنان مناطقی که عسل از گلهای همان منطقه به دست آمده، بسیار مفید است.
9. عسل به علت داشتن گلوکز و فروکتوز باعث تولید انرژی سریع ( سوختن گلوکز) و طولانی ( سوختن فروکتوز) میگردد. مصرف مرتب عسل برای تقویت قوای جنسی و درمان ناتوانیهای آن بسیار مؤثر است؛ لذا از عسل با روشهای مختلف و با ترکیب با عصارهی گیاهان مؤثر در درمان این ناتوانیها میتوان بهره گرفت.
10. عسل تنها غذایی است که استفاده از آن باعث نابودی چرخهی طبیعت نمی شود.
11. بسیاری به این مادهی غذایی لقب اکسیر طول عمر دادهاند و معتقدند که مصرف آن میتواند طول عمر را افزایش دهد.
12. عسل یکی از مواد مفید در مبارزه با قارچها و میکروبها به شمار میآید و میتواند پینههای دست و پا را التیام بخشد.
13. عسل در محکم ساختن دندانها و لثه نقش دارد و رنگ دندان را سفیدتر میکند.
14. عسل برای روده بسیار مفید است.
15. عسل سستی و بی حالی عضلات را رفع میکند.
16. پادزهر خوبی برای مسمومیت غذایی به شمار میرود.
17. عسل منبع خوبی برای تأمین ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است.
18. ترکیبات آروماتیک یا همان عطر و رایحهی عسل که مجموعی از عطر و طعم گل و گیاهان طبیعت است، نشاط خاصی را به فرد تغذیه کننده از عسل میدهد.
منبع مقاله :
خدادادی، جمشید، (1391)، خلاصهی عسل درمانی، تهران: مؤسسه نشر شهر، چاپ اول.