قهوه یکی از محبوبترین نوشیدنیها در سرتاسر جهان است. قهوه از دانهی قهوه مشتق میشود و کافئین ترکیب اصلی آن است. در این مقاله، به برخی واقعیتهای جالب در مورد ارزش تغذیهای قهوه اشاره شده است.
همانطور که گفته شد قهوه از نوشیدنیهای مورد علاقهی مردم در دنیا به شمار میرود. قهوه را میتوان به صورت سرد یا گرم ، با شکر و شیر یا بدون آنها مصرف کرد. قهوه انواع مختلفی دارد مانند قهوهی دم کرده ، اسپرسو ، قهوهی بدون کافئین و غیره. در ادامهی مقاله به بحث دربارهی ارزش تغذیهای قهوه پرداخته شده است.
ارزش تغذیهای قهوه
کافئین ترکیب اصلی قهوه است. مقدار محتویات کافئین بسته به نوع قهوه متفاوت است. ترکیبات دیگر موجود در قهوه عبارتند از کربوهیدرات ، چربی ، ویتامینها و مواد معدنی. در کنار اینها، بیش از هزار ترکیب دیگر در قهوه وجود دارد. کیفیت و مقدار این ترکیبات ممکن است بسته به فرآوری قهوه متفاوت باشد.
دانههای قهوه شامل مقادیر زیادی از سه نوع پلی ساکارید هستند. از میان آنها، گالاکتومانان و آرابینوگالاکتان نوع 2 بیشترین مقدار را دارا هستند. دو نوع پلی ساکارید قابل هضم و غیر قابل هضم وجود دارد. نوع قابل هضم فیبر تغذیهای نامیده میشود. دانههای قهوه حاوی مقدار زیادی فیبر تغذیهای هستند. ولی، آنها به خاطر فرآیندهای فرآوری که صورت میگیرد وارد بدن مصرف کننده نمیشوند. دانههای قهوه حاوی مقدار زیادی ترکیبات فنولیک هستند که قادرند به پروتئینها و فیبرها متصل شوند. بنابراین، فواید آنتی اکسیدانی قابل توجهی با خود به همراه دارند.
چربی کل |
01ر. گرم |
کلسترول |
0 میلیگرم |
سدیم |
1 میلیگرم |
پتاسیم |
14 میلیگرم |
کربوهیدرات کل |
9-10 میلیگرم |
پروتئین |
30-40 میلیگرم |
اگر قهوه با شکر یا شیر مصرف شود، دارای حدوداً 1 گرم چربی ، 5 میلیگرم کلسترول ، تقریباً 70 میلیگرم سدیم و 16 گرم کربوهیدرات است. قهوه شامل 4 درصد کلسیم است. قهوه حاوی مواد معدنی کم مقدار مختلفی مانند نیاسین ، منیزیم ، فسفر ، فولات و منگنز است.
فواید احتمالی
قهوه به خاطر فواید مختلف خود برای سلامتی شناخته شده است. کافئین موجود در قهوه مادهای محرک است و دستگاه عصبی مرکزی را تحت تأثیر قرار میدهد. کافئین خلق و خو را تغییر میدهد و همچنین باعث افزایش هشیاری میشود. کافئین برای کاهش درد عضلانی و افزایش تأثیرگذاری داروهای مسکن دیگر مؤثر است. کافئین همچنین عملکرد و استقامت ورزشی را افزایش میدهد. مصرف قهوه میتواند به کاهش وزن ، بهبود متابولیسم گلوکز و سوزاندن چربیهای اضافی کمک کند. فواید دیگر قهوه عبارتند از:
• کاهش خطر ابتلا به سنگ کیسهی صفرا
• کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و پارکینسون
• کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2
• افزایش عملکرد شناختی
• آنتی اکسیدانهای موجود در قهوه برای بدن مفید است
• کاهش خطر حملهی آسم
• کاهش خطر ابتلا به سرطان مانند سرطان مری ، دهان و حلق
مترجم: امین حسین پور
منبع:راسخون