مترجم: رزیتا ملکیزاده
منبع:راسخون
لوبیا سبز حاوی طیف گستردهای از آنتی اکسیدانها و مواد مغذی مختلف دیگری است. در این قسمت در مورد ارزش غذایی این سبزی مرور کوتاهی خواهیم داشت.
دیگر نامهای آن در دیگر کشورها snap beans یا string beans (لوبیا رشتهای) است و نام علمی لوبیا سبز فازئوس ولگاریس (لوبیای رونده) Phaseolus vulgaris میباشد. در واقع، این نام علمی مشترک میان انواع مختلفی از لوبیاهاست که در مجموع به لوبیای معمولی اشاره میشود که به طبقهی فازئوس تعلق دارند. انواع دیگری مانند لوبیا چیتی، لوبیا قرمز، wax beans (نوعی لوبیا سبز که به رنگ زرد میباشد) به این طبقه تعلق میگیرند.
همانطور که از نام آن پیداست، لوبیا سبز به رنگ سبز سیر بوده و دارای انتهای نقطهای یا تیزی است. انواع مختلفی از آن وجود دارد که در نقاط مختلف جهان کشت میشوند. در حالی که لوبیا سبز تازه به طور معمول در دسترس میباشد، این سبزی به شکل منجمد و کنسرو شده نیز به فروش میرسد. میتوان آنها را بخار پز، پخته و یا سرخ کرد. مصرف لوبیا سبز تازه و خام در مقادیر زیاد ممکن است مشکلاتی برای سلامت ایجاد کند. لوبیا سبز بسیار مغذی بوده و دارای محتوای بسیار کم کالری است. اگرچه این لوبیا، سبز میباشد، اما سرشار از کاروتنوئید است. جهت دست یافتن به درک مقدماتی خواص تغذیهای لوبیا سبز از طریق جدول زیر مروری کوتاه خواهیم داشت. مقادیر ارائه شده، برای لوبیا سبز در نظر گرفته شدهاند.
مواد مغذی در 100 گرم لوبیا سبز پخته با نمک (آب کشی شده)
ارزش غذایی |
مقدار |
انرژی |
35 کالری |
کربوهیدرات |
88ر7 گرم |
پروتئین |
89ر1 گرم |
قند |
55ر1 گرم |
فیبر |
2ر3 گرم |
ویتامین A |
700 IU (واحد بینالمللی) |
فولات Folate |
33 میکروگرم |
ویتامین B3 |
614ر0 میلیگرم |
ویتامین C |
7ر9 میلیگرم |
ویتامین E |
45ر0 میلیگرم |
ویتامین K |
16 میکروگرم |
پتاسیم |
146 میلیگرم |
سدیم |
239 میلیگرم |
فسفر |
29 میلیگرم |
کلسیم |
44 میلیگرم |
منیزیم |
18 میلیگرم |
آهن |
65ر0 میلیگرم |
روی |
25ر0 میلیگرم |
ارزش غذایی |
مقدار |
انرژی |
15 کالری |
کربوهیدرات |
27ر3 گرم |
پروتئین |
72ر0 گرم |
قند |
25ر1 گرم |
فیبر |
5ر1 گرم |
ویتامین A |
321 IU (واحد بینالمللی) |
فولات Folate |
26 میکروگرم |
ویتامین B3 |
200ر0 میلیگرم |
ویتامین C |
2ر2 میلیگرم |
ویتامین E |
21ر0 میلیگرم |
ویتامین K |
3ر7 میکروگرم |
پتاسیم |
92 میلیگرم |
سدیم |
192 میلیگرم |
فسفر |
18 میلیگرم |
کلسیم |
29 میلیگرم |
منیزیم |
13 میلیگرم |
آهن |
02ر1 میلیگرم |
روی |
36ر0 میلیگرم |
* منبع: پایگاه دادههای غذایی ملی وزارت کشاورزی آمریکا
لوبیا سبز حاوی مواد مغذی مختلف با خواص آنتی اکسیدانی است. که شامل بتا کاروتن، ویتامینC، کاروتنوئیدها و غیره میباشد. همچنین حاوی مقدار قابل توجهی اسیدهای چرب امگا 3 است. بنابراین، این لوبیا برای سیستم قلبی عروقی مفید میباشد. ویتامینA، که یک آنتی اکسیدان محلول در چربی است، به کنترل شب کوری و دیگر مشکلات چشمی کمک میکند. لوبیا سبز با داشتن محتوای نسبتاً زیاد فیبر در رژیم غذایی، همچنین برای کنترل سطح قند خون بالا مفید میباشد. چنانچه از دیابت و هیپوگلیسمی رنج میبرید، آن را وارد رژیم غذایی خود نمایید. این نوع لوبیا دارای مقادیر قابل توجهی اسید فولیک و آهن بوده و اعتقاد بر این است که قدرت باروری را افزایش میدهد. بدلیل غنی بودن از فولات، لوبیا سبز میتواند برای دفع افسردگی مفید باشد. این لوبیا دارای سطح بالایی ویتامین K بوده که برای سلامت استخوان مفید است. لوبیا سبز حاوی مواد مغذی مختلف دیگری است که برای عملکرد مناسب بدن ضروری میباشد.
اگر قصد کاهش وزن دارید، بایستی لوبیا سبز تازه را وارد رژیم غذایی خود نمایید. سالمترین روش تهیه این نوع لوبیا، جوشاندن آن بدون نمک میباشد. لوبیاهای تازه با پوست نرم و صاف را انتخاب کنید. از خرید لوبیاهایی که دارای لکههای سیاه و یا قهوهای هستند، خودداری نمایید. شما میتوانید این لوبیا را در خانه پرورش دهید.