نویسنده: عذراسادات حکیم
سنجد طبیعتی گرم وخشک دارد.
سنجد نیز دارای فایدههای بسیاری است که بعضی از آنها اشاره خواهیم کرد:
سنجد گوشت را بر استخوان میرویاند و انسان را چاق میکند.
مقوی و مفرح است، خون ریزی را متوقف میکند.
پوست را تقویت میکند؛ برای بیماریهای کبدی یرقان و زردی مفید است.
مانع از تکرر ادرار میشود و کلیهها را گرم نگه میدارد.
ضد تهوع است و صفرا را از بین میبرد؛ قابض است وبرای متوقف کردن اسهال مفید است.
سنجد میوهای ضد درد است و برای تسکین استفاده میشود.
سنجد قلب را تقویت میکند، تب و لرزهای سرد، زخم ریه بیماریهای سینه مثل تنگی نفس را از بین میبرد.
سنجد برای پیشگیری و درمان بیماریهایی چون: زخم روده، سرفههای بد، سردرد، اسهالهای صفراوی و عوارض قی مفید است.
سنجد بیماریهای لثه ودندان، زخم معده و اسهال را بهبود میبخشد. آرد سنجد و هسته آن، برای بهبود بیماری آرتروز مفید است.
از شیره گل سنجد برای درمان تبهای سخت استفاده میشود.
جوشانده گل سنجد، برای بیماریهای دماغی نظیر فلج، کزاز مفید است.
همچنین در درمان بیماریهای قلبی، تنگی نفس و زخمهای ریوی بسیار مفید است. برای تقویت معده، کبد، درمان یرقان و باز کردن گرفتگیها مفید است.
عرق شکوفه سنجد ضد نفخ است وبرای معده مفید است. (1)
پی نوشت ها :
1. درمان با گیاهان دارویی، صفحه 185.
منبع: حکیم، عذراسادات؛ (1388) میوه درمانی با بهره گیری از دستورهای اسلامی، قم، عصر غیبت، چاپ نخست.