نویسنده: عذراسادات حکیم
بهترین فصل برای تهیه اسفناج پاییز است. هر چند در فصلهای دیگر سال نیز در دسترس است.
اسفناج ویتامینهای بسیاری که از جمله آنها A.C.E.K است را در خود جای داده است.
از مواد معدنی اسفناج نیز میتوان به آهن، کلسیم ومنیزیم اشاره کرد.
اسفناج از سبزیهایی است که فایدههای درمانی بسیاری دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
اسفناج در استحکام استخوانها نقش بسزایی دارد و آنها را از پوکی حفظ مینماید.
اسفناج قدرت بینایی را تقویت کرده واز بروز بیماریهای چشمی مانند آب مروارید جلوگیری مینماید.
از اکسیده شدن کلسترول خون جلوگیری میکند که در نتیجه از بسته شدن رگها، حمله قلبی سکته جلوگیری مینماید.
فشارخون را نیز کاهش میدهد.
تعداد حملههای میگرنی را در بیمارانی که به میگرن مبتلا هستند، کاهش میدهد.
اسفناج از مغز در برابر استرس و هیجان محافظت مینماید و از کند شدن عملکرد آن جلوگیری مینماید.
معده و روده را تقویت مینماید.
به عنوان عامل ضد سرطان عمل نموده و از بروز بسیاری از سرطانها جلوگیری میکند که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
از بروز سرطانهای سینه و روده بزرگ جلوگیری کرده وسرطان پوست را کاهش میدهد.
تقسیم سلولی سلولهای سرطانی شکم را کندترمی کند واز تکثیر سلولهای سرطان پرستات جلوگیری مینماید.
اسفناج ضد التهاب است به این معنی که از آسم، ورم و التهاب مفاصل پیشگیری و آنها را درمان مینماید.
اسفناج پخته منبع خوبی از آهن است که زنان رامخصوصاً در دوران قاعدگی یاری میرساند. (1)
پی نوشت ها :
1. فرشته نجات، صفحه 77.
منبع: حکیم، عذراسادات؛ (1388) میوه درمانی با بهره گیری از دستورهای اسلامی، قم، عصر غیبت، چاپ نخست.