سماق گیاه درختچه یی است به ارتفاع سه تا چهار متر که شاخه های جوان و دمبرگ های آن را موهای ریز پوشانده است. برگ سماق شانه یی است و روی برگ، سبز مات و زیر برگ روشن تر و در پاییز برگ ها سرخ یا حنایی می شوند. گل های آن خوشه یی متراکم و حنایی رنگ است و در حدود ده سانتی متر طول دارد.
خواص درمانی
خاصیت سماق در ممانعت از ترکیب گلوکز با مولکول های پروتئین های حیاتی بدن تا میزان 80/8 درصد، باعث شده تا این گیاه برای بیماران مبتلا به دیابت، مفید تشخیص داده شود. درمان رماتیسم، نقرس و خاصیت ضدمیکروبی این گیاه نیز به اثبات رسیده است. سماق برای دندان درد مفید است و اشتها را تحریک می کند.
سماق لثه را تقویت و از خونریزی معده جلوگیری می کند و به دلیل داشتن تانن فراوان قابض و پاک کننده ی معده است. خوردن سماق تازه ایجاد مسمومیت می کند. سماق از نظر طبیعت، سرد و خشک، قابض و مقوی معده است. از اسهال صفراوی و مزمن و اسهال خونی و آمدن خلط خونی از سینه جلوگیری می کند و خونریزی را بند می آورد.
مالیدن سماق به دندان برای تقویت و استحکام لثه ها و غرغره های خیس کرده ی سماق در آب نیز برای زخم دهان و تقویت لثه ها مفید است.
منبع:نشریه 7 روز زندگی، شماره 97.
نویسنده: شبنم