گلابی، میوهای است که گونههایی مختلف با طعم متفاوت دارد. این میوه حاوی ویتامینهای E و C و همچنین دارای کلسیم، آهن، منیزیم و روی است.
* چون گلابی میوهای آبدار است در زیبایی پوست بسیار مفید است.
* یکی از خواص گلابی خاصیت ملین بودن آن است و دانههای ریزی که در موقع خوردن گلابی احساس میکنید برای دفع مواد زائد، مفید میباشد.
البته افرادی که یبوست دارند سعی کنند بلافاصله پس از خوردن 1 تا 2 عدد گلابی، آن را با یک لیوان آب ولرم همراه کنند که خاصیت ملین بودن آن قویتر شود.
* گلابی میوهای است برای تقویت افراد ضعیف و همچنین بسیار مفید برای آنهایی که در دوران نقاهت هستند. آب گلابی و آب «به» را اگر با هم مخلوط کنید و بنوشید تقویتکنندهی بسیار خوبی خواهد شد.
* از آنجا که گلابی ملین است، و در واقع یکی از میوههایی است که به عنوان ضدعفونیکننده شناخته شده یا ضد مسمومیت است، بنابراین نباید در خوردن آن دریغ کنید.
* مصرف گلابی ترشح بزاق دهان را زیاد میکند در نتیجه باعث تسهیل عمل دستگاه هاضمه میشود.
* تانن و املاح پتاسیم که در گلابی وجود دارد، اسیداوریک را به هر اندازه و مقداری که باشد حل میکند. به همین جهت افراد مبتلا به رماتیسم، نقرس و آرتروز میتوانند از گلابی بهرهی زیاد ببرند.
* فشار خون یکی دیگر از ناراحتیهایی است که خوردن گلابی به آن کمک بسیار میکند و تصفیهکنندهی خون نیز هست.
* فیبر موجود در گلابی، لاینین (Linin) نام دارد که غیرقابل حل بوده و برای کاهش کلسترول موثر است.
* در یک عدد گلابی متوسط، حدود 4 گرم فیبر وجود دارد. بنابراین، اگر دو عدد گلابی در روز خورده شود، در حدود 32 درصد فیبر مورد نیاز روزانهی بدن انسان تأمین میشود. توجه شود که قسمت عمدهی فیبر گلابی در پوست و زیر پوست آن قرار دارد و اگر با پوست خورده شود از تمام فیبر آن استفاده میشود.
گلابی میوهای است برای تقویت افراد ضعیف و همچنین بسیار مفید برای آنهایی که در دوران نقاهت هستند. آب گلابی و آب «به» را اگر با هم مخلوط کنید و بنوشید تقویتکنندهی بسیار خوبی خواهد شد
* مادهی مهم دیگری که در گلابی موجود است عنصر بور (بوران Boron) است که به بالا بردن جذب کلسیم و در نتیجه، جلوگیری از پوکی استخوان، به خصوص برای زنان در دوران یائسگی، بسیار کمک میکند، همچنین از آنجا که طبق معمول، موادی که برای استخوانها مفیدند برای مغز نیز نافعاند، گلابی هم از این امر مستثنی نیست و از میوههایی است که برای حافظه و تمرکز نیز مفید است. در هر گلابی متوسط، حدود 3/0 میلیگرم عنصر بور وجود دارد و اگر 5 وعده در روز از میوهها و سبزیهایی مانند گلابی، خورده شود به طور تقریبی مقدار بور مورد نیاز بدن انسان تأمین میشود.
* هر صد گرم گلابی از لحاظ تغذیهای دارای 60 کیلوکالری، 5/0 گرم پروتئین، 5/0 گرم چربی، 14 گرم گلوسید، 5/1 گرم فیبر و 130 میلیگرم پتاسیم است.