توصیه‌های ضدآفتابی

توصیه‌های ضدآفتابی

نویسنده: دکترمحمدعلی نیلفروش‌زاده*
* متخصص پوست

8 نکته مهم درباره ضدآفتاب:
1. در انتخاب ضدآفتاب خوب باید کاملا دقت کنید و چه بهتر اینکه این انتخاب را به متخصص پوست بسپارید. پزشک می‌تواند با در نظر گرفتن نوع پوستتان کرم ضدآفتابی را معرفی کند که برایتان مناسب باشد. رعایت این نکته به‌خصوص در زمانی که دچار آکنه حاد هستید و درمان‌های مخصوص می‌گیرید، کمک‌کننده است.
2. به توصیه پزشک مبنی بر خارج نشدن از خانه در ساعت‌های اوج تابش آفتاب از 10 صبح تا 4 بعدازظهر عمل کنید، به‌خصوص اگر داروی حساس به نورآفتاب یا پیلینگ شیمیایی انجام داده‌اید، چون نور خورشید می‌تواند پوستتان را دچار آسیب و لک کند.
3. حتی با وجود مصرف کرم ضدآفتاب‌، گمان نکنید پوستتان را به سلاحی ایمن مجهز کرده‌اید و می‌توانید با خیال راحت زیر اشعه‌های مضر آفتاب قرار گیرید.
4. درست است که در تبلیغ ضدآفتاب‌ها گاهی اغراق می‌شود و کارخانه‌های تولیدکننده ادعاهای نادرستی دارند اما همیشه این نکته را به خاطر بسپارید استفاده از یک ضدآفتاب با پوشش کم‌، بهتر از مصرف نکردن آن است. بیشتر ضدآفتاب‌های بچه‌ها از نوع اسپری‌ای است. اول کرم را روی دستتان پمپ کنید و بعد با دقت آن را روی پوست بمالید.
5.فراموش نکنید با آموزش حفاظت در برابر اشعه مضر خورشید به کودکان و عادت دادن آنها به استفاده از کرم ضدآفتاب، کلاه لبه‌دار و پوشش مناسب، قدم بزرگی در حفظ سلامت آنها برمی‌دارید زیرا بیشتر سرطان‌های بدخیم پوست که در بزرگسالی و پیری ظاهر می‌شوند، به دلیل حفاظت‌نکردن از پوست و تماس مکرر پوست با آفتاب در کودکی است.
6. حتما نیم‌ساعت قبل از خروج از منزل برای خود و کودکتان ضدآفتاب‌های مخصوص بزنید، به ناحیه گردن، پشت‌گوش و بازوهای کودک هم کرم بزنید البته اگر آستین کوتاه پوشیده‌‌ و قرار است در محیط باز مشغول بازی شود.
7. به تبلیغ ضدآفتاب‌های با SPF بالای 50 توجه نکنید. نباید با پرداخت هزینه‌های اضافی برای آنها حس کنید قابل‌اعتمادترند. همه ضدآفتاب‌ها را باید بعد از 4-3 ساعت تجدید کرد.
8.هرگز مواد آرایشی حتی اگر روی آنها نوشته شده باشد دارای درجه حفاظت از آفتاب هستند، نمی‌توانند جای کرم ضدآفتاب را بگیرند.
منبع: هفته نامه سلامت

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید